koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 22:23 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Czyli tymczasy są dla tych, na czas się nie znajdą domy stałe?

tojazofia

Od: Pon sty 17, 2011 17:06

Post » Sob lut 12, 2011 22:57 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Megana pisze:Aniu, pani Magda S, od nas z wydziału (znana Ci niewątpliwie) miała wziąć dwóch kastratów, może na rudzielce się skusi? Nie, żebym plotkowała, :twisted: ale w piątek mówiła, że jak się okazało, że już poszły, to jakoś się jej pusto i smętnie zrobiło. Ofc, nie jest to dom niezakocony, ale na pewno kotom bardzo przyjazny.

Wiem, że MS było przykro, ale Pani Ewa nie mogła dłużej czekać na decyzję- oddała chłopaków w b.dobre (chyba równie dobre?) ręce, do podobnie zakoconego domu. Co do sympatii Magdy dla kotów -to kładę za nią głowę. Spełnia wszystkie wymogi opiekuna i domu dla kotów, z koniecznym lekkim hyziem na punkcie kiciastych włącznie... ;)
Pewnie, że się jej pusto zrobiło, skoro przez dwa dni 'meblowała' dom kotami, rozważała wszystkie za i przeciw, odbyła naradę rodzinną i zyskała poparcie, a tu ktoś ją ubiegł...
Ale nic nie mówiła o rudzielcach. Zresztą, dla rudych lepszy byłby dom bez zwierząt. Ale może się mylę?

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Sob lut 12, 2011 23:12 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Piszemy o Dzikunie-zza-pralki (Muni), ale dotychczas nie pojawiło się jej zdjęcie. Może zyska potencjalnych wielbicieli, jak się pokaże światu? Pstryknęłam jej wczoraj zdjęcie, ale ponieważ jestem forumową nowicjuszką, nie wiem -aż wstyd się przyznać- jak się wstawia zdjęcia do tekstu na forum :(
Mam je sformatowane do ok.250 X250 pikseli

annafreesprit

Post » Sob lut 12, 2011 23:50 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Fotka może mieć max 490x390 pikseli i do 130 kb. Wrzucasz na imageshacka (przeglądaj... uplaud now) i kopiujesz stamtąd, (forum code - zaznaczasz cały link i kopiujesz na forum) nie musisz się na nim rejestrować.
O rudzielce warto zapytać... :wink:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie lut 13, 2011 8:25 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

No i kicha -tj same linki, się pojawiły :( Muszę poprosić o korepetycje mojego siostrzeńca. Ciotka wyszła na debila :(

Umieściłam linki do zdjęć Muni-dzikuna (tak jak opisywałam, położyła uszy, zamknęła ogromniaste oczy, ale widać, że cudny ocelot) i Lamaparcicy.
Specjalnie umieściłam to nieostre zdjęcie Lamparcicy, z normalnym wyrazem pyszczka i szeroko rozwartymi oczami, bo na tych z przymrużonymi oczami, z zielonymi refleksami, wydaje się być 'zimnym' zakapiorem, jakim nie jest.
Nie mam pojęcia ile ona ma lat. U p.Danuty jest -podobno -ok.5 lat. A zabrana była z innego domu, od zmarłej pacjentki p.Danuty. Może ma 8, może więcej, a może mniej?
Co do charakteru, to -na przekór zawadiackiemu wyglądowi- nie jest zbójem ;)
Podobno kiedy mijają się w drzwiach z Kicią (czy Lalą?), to prychają na siebie, ale bez żadnych rękoczynów. Trzymała sztamę z chłopakami- Czarnym i Przytulanką. Zawsze razem pierwsi pędzili do michy. Jest z tych, co to się raczej nie boją (teraz trochę chowa się, ale żadnej paniki, i łatwo daje się przywabić do jedzenie. A po jedzeniu świat wygląda przyjaźniej -zapomina o strachu), ale nie jest ekspansywna, a już na pewno wojownicza...
Głaskanie i czesanie -przy misce. Raczej nie do noszenia przy piersi.
No, ja ją widziałam pierwszy raz i zachowywała się jak normalny kot, do którego przyszli obcy ludzie, a gospodarzy nie ma w domu... Nie rzuciła się w ramiona, nie przyniosła w zębach kapci, ani nie kręciła wokół nóg ósemek- jak Czarny.
Na chwilę dała dyla do szafki w kuchni, a potem przyszła normalnie na jedzenie.
Urody Lali nie ma (natura nie jest sprawiedliwa), ale jak mawiał Leonardo da Vinci: "najmarnaejszy kot jest skończonym dziełem sztuki ;)

annafreesprit

Post » Nie lut 13, 2011 9:58 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

wstawiasz każdy link w znaczniki [ img][ /img] i już ;)

Munia :D

Obrazek
Obrazek

Lamparcica :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 13, 2011 17:55 przez jhet, łącznie edytowano 2 razy

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Nie lut 13, 2011 10:02 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Mam nadzieję, że obie dziewczyny się nie pobiją w jednym pokoju, bo więcej wolnych pomieszczeń nie mam. Zaraz wychodzę z pracy i lecę tam ogarnąć, kuwetę wstawić i takie tam, bo rozumiem, że do jutra rana koty muszą się wyprowadzić.
Aniu, dzwoń, jak już będziesz wiedziała co i kiedy.

Megana

Post » Nie lut 13, 2011 12:19 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

jhet pisze:wstawiasz każdy link w znaczniki [ img][ /img] i już ;)

Munia :D

Megana & jhet BARDZO DZIĘKUJĘ za przyspieszony kurs! ;)

Te dwie piersze fotki to Munia vel Dzikun-zza-pralki. Cudny ocelot?

Obrazek
Obrazek

....No i Lamparcica

Obrazek Fajna mordka (trochę smutna) Tak faktycznie wygląda
Obrazek Wersja 'zakapior' -to tylko pozory
Obrazek Jedzenie jest ok! ;)

annafreesprit

Post » Nie lut 13, 2011 15:12 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Są dobrzy ludzie na świecie jednak. Dziś dom znalazła... Lamparcica! Będzie już dziś w nim nocować!!!
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Od: Pon sty 17, 2011 11:05

Post » Nie lut 13, 2011 15:12 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

ewk@ pisze:Są dobrzy ludzie na świecie jednak. Dziś dom znalazła... Lamparcica! Będzie już dziś w nim nocować!!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 13, 2011 16:55 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

ewk@ pisze:Są dobrzy ludzie na świecie jednak. Dziś dom znalazła... Lamparcica! Będzie już dziś w nim nocować!!!

:piwa:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lut 13, 2011 17:06 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Hurrra!!! :) Ewa, fantastyczna wiadomość! - O Lamparcicę najbardziej sie bałam -nikt o nią nie pytał...

annafreesprit

Post » Nie lut 13, 2011 17:27 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Kurde, Ania, Twój tel mam w kieszeni w pracy! Odezwij się, bo nie wiem, czy mam czekać na Munię, czy mogę wejść do wanny...

Edit - po konsultacji idę do wanny. To znaczy pod prysznic, bo wanny nie posiadam... :D

Megana

[poprzednia][następna]