Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zmartwiona11 pisze:Nie dawno zauważyłam, że moja kotka ma pchłyKupiłam już Fiprex kot i niedługo jej go zaaplikuję. Problem jest jednak taki, że pchły są chyba w domu. Kota nie wpuszczam do środka. Dwa tygodnie temu zdezynfekowaliśmy mieszkanie takim sprayem Muszka ( to było zaraz po tym jak dostrzegliśmy pchełki u kotki ). Co prawda nikt nie jest pogryziony, ale kiedy ostatnio zwinęłam dywan, żeby pod niem pozamiatać widziałam jedną. Od razu odkurzyłam wszystko i umyłam podłogi wodą z domestosem. Teraz mam pytanie czy wystarczy jak będę codziennie odkurzać dokładnie mieszkanie przez około tydzień. Bo skoro nikogo nie pogryzły to chyba ich nie ma jeszcze tak dużo? Dodam, że chodzę jeszcze do szkoły i nie mam czau na jakieś codzienne dezynfekcje czy mycie podłóg.
CoToMa pisze:Zmartwiona11 pisze:Nie dawno zauważyłam, że moja kotka ma pchłyKupiłam już Fiprex kot i niedługo jej go zaaplikuję. Problem jest jednak taki, że pchły są chyba w domu. Kota nie wpuszczam do środka. Dwa tygodnie temu zdezynfekowaliśmy mieszkanie takim sprayem Muszka ( to było zaraz po tym jak dostrzegliśmy pchełki u kotki ). Co prawda nikt nie jest pogryziony, ale kiedy ostatnio zwinęłam dywan, żeby pod niem pozamiatać widziałam jedną. Od razu odkurzyłam wszystko i umyłam podłogi wodą z domestosem. Teraz mam pytanie czy wystarczy jak będę codziennie odkurzać dokładnie mieszkanie przez około tydzień. Bo skoro nikogo nie pogryzły to chyba ich nie ma jeszcze tak dużo? Dodam, że chodzę jeszcze do szkoły i nie mam czau na jakieś codzienne dezynfekcje czy mycie podłóg.
To kiedy masz zamiar odpchlić kota???
Zmartwiona11 pisze:Znaczy się został posypany takim pudrem od wet.
Użytkownicy przeglądający ten dział: dran, Niushonok i 216 gości