Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 13:17 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Pierwszy etap podróży za nami. Już w Wielkopolsce. Wszystko w jak najlepszym porządku. Na prawdę :)

kachus

Od: Pon sie 18, 2008 15:34

Post » Sob lut 12, 2011 15:58 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Super. Oby tak dalej, aż do celu :ok:
Jak Wiki się spisuje?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob lut 12, 2011 21:56 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Wiki zachowuje się cudnie. Jest spokojna, zwiedza wszystkie szafki, półki, parapety i resztę :) Mruczy okrutnie ;) To chyba dobrze, nie ;)

kachus

Od: Pon sie 18, 2008 15:34

Post » Nie lut 13, 2011 8:19 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

passa pisze:Ogłoszenie na koty.opole.pl chyba można faktycznie zdjąć.
Reszty na razie nie zdejmuję,bo nie ustaliłam z Poker jak to widzi.

Mam prośbę o dalsze ogłaszanie Wiki (foty będę dostarczać) na moje dane.

passa pisze:No,mogę wrócić pociągiem. A przede wszystkim zrobić sobie wakacje u Poker przez 2-3 dni ;)

No, możesz :ok:

passa pisze:Zdjęcia oczywiście będą,razem z obszerną i mam nadzieję rzetelną relacją 8)
Spróbowałyby nie być...W tym wątku,chyba,że Poker uzna,że woli założyć nowy.
Ja sama jestem pierwsza do oględzin ;)

Będą, będą. Choć nie odpowiadam za obszerność reakcji, bo jak Wiki będzie sie zachowywać tak jak teraz u kachus to co bedę mieć do pisania? :)

Natomiast mam zamiar założyć Wiki osobny wątek stricte adopcyjny, gdzie będą fullinfo dla ewentualnego domu 8) żeby się potencjalny DS nie musiał przekopywać. Dostaniecie info o nowym wącie jak tylko Wiki pokaże swój charakter, żebym mogła ją ładnie opisać.

edit: to dobry moment żebyście zbiorowo złozyli kondolencje dla CoToMa. Bo właśnie mnie podaje przepis na interferon.... to robota laboratoryjna a ja wagarowałam na chemii, więc kondolencje uzasadnione bo musi mnie tłumaczyć ja pastuch krowie... więc jej to trochę czasu i nerwów zapewne zabiera :ok:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie lut 13, 2011 12:55 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Poker,też podesłałam jakiś znaleziony na forum przepis na rozcieńczanie. Nie wiem,na ile odbiega od tego,co robi CoToMa,ale może się przyda.

To,że mała dużo mruczy oznacza,że jest zestresowana nową sytuacją,nawet,jeśli na to nie wygląda.U nas też zaczęła od mruczenia,zdawałoby się bez powodu. Potem,gdy się jakoś bardziej zaaklimatyzowała,unormowało się i mruczenie. To samo zresztą było z dwoma poprzednimi kotami.

Pisałam,że ona nie śpi w łóżku,co najwyżej w nogach,bardzo bardzo rzadko.
W noc przed wyjazdem wskakiwała mi do łóżka w kółko. Spała koło mnie,na mnie,na moim brzuchu,na moim boku,gdziekolwiek dała radę się ulokować i przytulić. I mruczała za trzech. Zupełnie mnie tym rozwaliła.Biedna Wiki,przeczuwała,że coś się dzieje. Nie sądziłam,że aż tak.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie lut 13, 2011 15:38 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Koty bardzo wyczuwają nadchodzące sytuacje.
Biedna Wikunia, żeby tylko ten stres jej nie zaszkodził :(

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie lut 13, 2011 15:45 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

To jest pierwszy kot,jakiego znam,który wyczuwa nadchodzącą sytuację. I to jak....
Pomijam inne moje koty,które faktycznie zaczęły zachowywać się inaczej parę tygodni przed śmiercią,ale to są już ekstremalne sytuacje. Wtedy wiedziałam,że ten nagle spotęgowany sentymentalizm jest ściśle związany z pogarszającym się stanem zdrowia kota.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Nie lut 13, 2011 16:16 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Passa, nie dręcz Kaśki, Wiki już u mnie

więcej potem bo mnie TŻ goni że obiad :oops:

Poker71

Post » Nie lut 13, 2011 16:37 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Wiki jest tak zestresowana jak jogin po medytacji.

Właśnie rąbie suche, na mleczko i tackę morego napluła u radości Gryzeldy.

Gryzelda oczywiście syczy, ale jak się Wiki obróci to leci ją wąchać. Czyli norma za 3 dni będą się ganiać.

Wiki jest strasznie drobniutka 8O Wygląda jak półroczna kicia, ma straaaasznie mięciutkie futerko.

Cofam kwestię diety, boczki ma sporo okrąglejsze niż Gryza a na Gryzę weterynarze mówią że "wypasiona" więc fatycznie trzeba będzie dietaplan wdrożyć :mrgreen:

Passa, zapasłaś kota :lol:

Wiki już obleciała całe mieszkanie, pozwiedzała parapery chodzi i gada do siebie, Gryzeldy i do nas :1luvu:

Poker71

Post » Nie lut 13, 2011 16:40 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Ahaaa, Passa, Ty lepsza panikara jesteś ode mnie :ok: Ja przeczytałam instrukcję obsługi kota i zobaczyłam wyprawkę, to się popłakałam ze śmiechu :mrgreen:

"w nowym miejscu może histeryzować" oj nie mogę, dooobre to jest :ryk:

w instrukcji brakuje tylko informacji że kot ma 4 łapy i ogon :ok:

PS. Wiki się fochami Gryzeldy nie przejmuje, a ponieważ Gryzelda strzela focha na odległość i nie atakuje, to Wiki też jest spokojna.

Poker71

Post » Nie lut 13, 2011 17:07 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Poker,nie ściemniaj tymi postami,ja nie mogę na necie w kółko siedzieć. I tak do Ciebie zadzwonię,gdzieś za godzinę,dwie.Tak,że telefony Cię raczej nie ominą. Moja córeczka jest dla mnie najważniejsza i jak przestaniesz odbierać,to tam przyjadę i ją zabiorę.
Fochami Pyśki malutka też się nie przejmowała,o to się nie martwię.
Tacek specjalnie nie lubi,zdecydowanie woli surowe (czyżbyś się nie przygotowała? 8) ) Więc może daruj sobie te tacki,bo ona nie zna się na cenach,tacka to tacka, a surowe to surowe. Nie ma to jak mielona wołowina lub serduszka indycze (nawet na serca drobiowe zaczęła już kręcić nosem).Kurczaka gotowanego też poważa.
Co do diety - trudno będzie ją odchudzić bez dręczenia jej. Ona przyszła z dworu głodna za czterech,wtryniła na raz trzy porcje i pewnie zjadłaby więcej,gdyby dostała,a wyglądała wtedy właśnie zupełnie normalnie. Taka uroda pyknicza. Zostawiaj jej na noc tylko mleczko i wodę,bo do tego jest przyzwyczajona.

W nowym miejscu histeryzuje,bo to prawda. W moim mieszkaniu zachowywała się tak,jakby mieszkała tu od zawsze,ale już np. w poczekalni u weta niekoniecznie.

Dobra, naprawdę łatwiej mi zadzwonić,niż się tu produkować.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Nie lut 13, 2011 17:09 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

A dzwoń, dzwoń, i tak wiem że zadzwonisz:)

Tej Histerii jakoś nie mogę znaleźć, zapomniałaś zapakować :ryk:

Poker71

Post » Nie lut 13, 2011 17:40 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

a ja już wiem gdzie poker mieszka - znam dzielnię, mieszkałam tuż obok :ok:

więc jak pojadę do trójmiasta, to będzie obszerna fotorelacja z warunków bytowych... znaczy, khem :lol: z diety wikusi :ryk:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie lut 13, 2011 18:28 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

To podajcie te nowe namiary na pw, zmienię na FB. Chyba, że ktoś chce zostać administratorem wydarzenia może? ;]

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 13, 2011 18:39 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Nowe namiary to Trójmiasto :)

Poker71

[poprzednia][następna]