rudy kociak zostaje u Nas:))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie lut 06, 2011 0:17 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

Tylko rozsądnie wybieraj dom, sprawdzaj, rozmawiaj i podpisz umowę.

A rzeczywiście Koć piękny jest i uroczy. Więc możesz mieć sporo chętnych, nie oddawaj 1 z brzegu. A inne fajne domy zaproś tutaj!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie lut 06, 2011 11:34 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

Pozwoliłam sobie linki zamienić na zdjęcia :)

deliciu dodaj proszę te zdjęcia na pierwszą stronę :) zrób "cytuj" mój post i skopiuj linki zdjęć :)

Obrazek Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lut 06, 2011 11:37 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

Jaki piekny Tak konieczna umowa adopcyjan zeby mu krzywdy nie zrobic skoro wymaga szczegolnej troski Za domek dla biedaczka slicznego :ok:

panda5

Od: Sob gru 18, 2010 20:45

Post » Nie lut 06, 2011 17:14 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

Zaraz będą kolejki po gościa!:)))

A alergia to nic wielkiego, tyle, że trzeba karmę dobrać i już.

Carmen201

Post » Czw lut 10, 2011 10:28 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

hej hej Towarzysze.

Paproch sie zaklimatyzował u mnie w domu na maxa...

Jest uroczy.

Najgorszy problem to jego alergia. Nie moze jesc nic oprocz suchej karmy przez miesiac. Royal canin hypoalergenic. Niby ja chetnie je ale jak daje mojej kocicy jej stale jedzenie ( wołowina , puszka, ryba itp) to wrzaskom nie ma końća. Zamykam go na ten czas bo Paproch to sprytne zwierze i wykorzysta wszystkich i wszystko by tylko choć oblizać miseczke - co ma surowo zabronione - szczerze - naprawde serce mi sie kraja... choc wiem ze to dla jego dobra czasami mi sie plakac chce - bo - on jakby najwyrazniej czul ze go odzieram z przyjemnosci i obraza sie niemoilosiernie - nie ma wtedy przychodzenia do łozka, budzenia nad ranem, brania sie na raczki , ahhh .. nie wiem co z nim poczac ... jest taki slodki ale .. dla jego dobra chyba cierpiec musze - szkoda ze to on nie moze zroumiec - ma ktos alergika - jakies wskazowki ? opadam z sil ...

p.s wystawilam 45 ogloszen ... nikt nie zadzwonil , nikt nie zapytal ... o Paproszka .. ;( chyba ludzi przeraza ta alergia :( Kot jest boski po oprostu ma mały defekt nic wiecej. Ale wole na poczatku powiedziec prawde niz pozniej sie borykac z rozczarowaniami ..

nowe zdjecia paproszka tu:
http://img12.imageshack.us/i/grudzien679.jpg/
http://img818.imageshack.us/i/ranag.jpg/
http://img831.imageshack.us/i/rana2.jpg/

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 21:43 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Fotki przekraczające 640x640px zamieniłam na miniaturki. Proszę stosować się do regulaminowych ograniczeń.

deliciu

Od: Sob lut 05, 2011 23:28

Post » Czw lut 10, 2011 10:31 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

na reszczie zdjec ktore sie nie otworzyly - sa ranki jakie Pproszek ma jesli zje cos niedozwolonego - po prostu ranki mu wychodza... dlatego musi scisle przestrzegac diety.

deliciu

Post » Czw lut 10, 2011 17:54 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

Witam!!Piękny kotek:)Czy to jest nadal aktualne?? Chciałabym sie dowiedziec jakie sa warunki adopcji. Mój e-mail didi_113@tlen.pl. I czy jest możliwy dowóz do poznania. Z góry dziekuję za informacje:)
P.S. mam juz jednego kotka(ze schroniska, ma teraz 13 miesięcy:)myslę, że to spory plus, bo w dwójkę zawsze fajniej:)

pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

Kangurek

Od: Czw lut 10, 2011 17:38

Post » Czw lut 10, 2011 17:57 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

deliciu pisze:Mały Paproch - wychował sie na wsi . Niestety zaczely byc z nim problemy - wlasciciele wyrzucli go bo sial niby zaraze - tą zaraza okazala sie - Alergia- kotek musi byc odrzywiany specjalistczna karma - bez kurczaka i wolowiny. Dzieki ludziom dobrej woli znalazl dom- niestety tymczasowy- od 2 miesiecy szuka swojego docelowego domku - moze ty go przygarniesz..... ??

Obrazek Obrazek Obrazek

kotek jest odrobaczony
niezwykle towarzyski
po 3 dniach zaakceptowal rezydentke (dlugeletinia) i nie sprawia klopotow
posiada umiejetnosc niezwyklego mruczenia - ( jakie dziwne fale?)
uwielbia spac w lozeczku
jest anty-agresywny
cudo po prostu

Pilnie szukamy mu domku - obecnie ma 5 miesiecy i potrzebuje czulosci . Przygarnij Paprocha - nie daj mu zgnic w schronisku.

kotek do odebrania w Gorzowie Wlkp. (LUBUSKIE)[/quote

czy mozne przesłac te zdjecia na mojego maila,chciałam je przesłac dalej ale nie wiem jak j skopiowac :oops:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lut 10, 2011 21:52 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

Co do transportu, to na pewno da się coś zorganizować, nie takie kilometry Koty tu jechały:)

A założycielka na pewno się odezwie, chwilka cierpliwości! :)

Carmen201

Post » Czw lut 10, 2011 22:15 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

kotx2 najedź kursorem myszki na zdjecie potem, naciśnij prawym myszki na zdjecie :) i tam będzie zapisz obrazek :wink:
deliciu nie musi ci wtedy na maila wysyłać :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lut 10, 2011 22:18 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

CatAngel pisze:kotx2 najedź kursorem myszki na zdjecie potem, naciśnij prawym myszki na zdjecie :) i tam będzie zapisz obrazek :wink:
deliciu nie musi ci wtedy na maila wysyłać :)

już je mam ,to dziala 8O :idea: umiem zapisywac zdjęcia,ja to taka komputerowa noga jezdem :oops: wielkie dzieki za radę :ok: ...nie wiedzialam ,ze to takie proste 8O
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lut 11, 2011 21:36 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

Kangurek pisze:Witam!!Piękny kotek:)Czy to jest nadal aktualne?? Chciałabym sie dowiedziec jakie sa warunki adopcji. Mój e-mail didi_113@tlen.pl. I czy jest możliwy dowóz do poznania. Z góry dziekuję za informacje:)
P.S. mam juz jednego kotka(ze schroniska, ma teraz 13 miesięcy:)myslę, że to spory plus, bo w dwójkę zawsze fajniej:)

pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

hej hej Kangurek

Adopcja jest jak najbardziej aktualna. Warunkiem adopcji jest sterylizacja w odpowiednim okresie kocurka oraz przestrzeganie diety. Kot jest alergikiem pokarmowym - dokładnie nie wiadomo na co. Na razie pewnikiem jest kurczak ( okropne rany mu po nim wyskakują.) Mam go od niespełna miesiaca. Aktualnie jest na diecie , je royal canin hypoalergenic az do momentu eliminacji ranek ( objawow chorobowych) Nie wiem na co jeszcze jest uczulony - ale jedno wiem trzeba przed nim chowac doslownie wszelkiej masci pozywienie bo je doslownie wszystko przez papryke , banana, surowego ziemniaka az po wszelkiej masci miesa i jego pochodne :P Ogolnie wszystko rzre ale niestety musi miec diete.

Kotek jest ogólnie rozrywkowy , nudzi mu sie samemu , jak moja kocica spi to lubi narozrabiac - szuka towarzystwa czlowieka, ogolnie milusi. Lubi byc brany na rece - nie wykazuje aktów agresji . ( przetestowala moja 4 letnia corka :D)

pare zdjec z moja Lili i Paprochem :

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Przez pierwsze 3 dni nienawidzili sie a pozniej poszlo jak z górki - Paproch uwielbia towarzystwo kota, sciga sie po mieszkaniu niczym : "kubica" :P
Ostatnio edytowano Pt lut 11, 2011 23:55 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Fotkę przekraczającą 640x640 zmieniłam na miniaturkę. Proszę przestrzegać regulaminowych ograniczeń.

deliciu

Post » Pt lut 11, 2011 21:40 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

p.s niestety z bolem was informuje ze nie mam mozliwosci go dowiezienia nigdzie poza Gorzowem ( nie mam samochodu) kotek jest tylko do odebrania w GW chyba ze ktos chetny sie znajdzie go dowiesc.

deliciu

Post » Pt lut 11, 2011 21:58 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

Ja myślę sobie, że jak się znajdzie chętny dom, to poprosimy o fb w temacie poszukiwania transportu, możesz też napisać na wątku transportowym.
Coś się na pewno zrobić da :)
A Poznań to chyba nie jest daleko od Gorzowa ?

Carmen201

Post » Pt lut 11, 2011 22:04 Re: rudy kociak potrzebuje PILNIE DOMU !!!!!

nie, około 120 km , czyli półtorej godziny jazdy w przyzwoitym tempie:)

deliciu

[poprzednia][następna]