WRO,Baltazar nasz nowy i DROGI !!! nabytek S. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 19:25 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

trzymam też kciuki za domek dla Kacperka :ok: :ok: domku gdzie jesteś? :wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lut 04, 2011 20:50 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Ja na pewno wrzuciłam na allegro i nie pamietam czy gdzieś jeszcze, chyba na Szerloku też robiłam.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob lut 05, 2011 8:34 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Zdjęcia Mony z nowego domku, generalnie kicia już się przyzwyczaiła do nowej Pani jest grzeczna, i wszędzie towarzyszy ludziowi ( jak to Mona)
URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]
Obrazek
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Sob lut 05, 2011 8:38 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Miko natomiast niestety musi mieć operację na tą łapkę. Ponieważ dr.Bieżyński wyjeżdża operacja będzie w ostatnim tygodniu lutego , lub pierwszym tyg.marca :oops:

Figaro52

Post » Sob lut 05, 2011 12:34 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

i źle... bo operacja... ale i dobrze, niech chłopak ma wszystkie nóżki jak trzeba!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 07, 2011 9:38 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Figaro52 pisze:Zdjęcia Mony z nowego domku, generalnie kicia już się przyzwyczaiła do nowej Pani jest grzeczna, i wszędzie towarzyszy ludziowi ( jak to Mona)
URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]
Obrazek

jak ona urosła, śliczna z niej koteczka :1luvu: teraz to ja się boję do galerii grunwaldzkiej jeździć na zakupy co by z drugą taką nie wrócić :twisted:
Figaro52 pisze:Miko natomiast niestety musi mieć operację na tą łapkę. Ponieważ dr.Bieżyński wyjeżdża operacja będzie w ostatnim tygodniu lutego , lub pierwszym tyg.marca :oops:

oby tylko dzięki niej Miko stanął na łapkę :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto lut 08, 2011 19:39 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

a ja czekam na wieści w sprawie Kacperka :wink:

jessi74

Post » Pt lut 11, 2011 9:41 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Kurcze napisałam się i wszystko wcięło. Dowlokłam się wreszcie do kompa, od prawie tygodnia trzyma mnie grypa i ledwo dycham, a tu klops. A więc jeszcze raz.
Kacperek chyba wreszcie znalazł swój dom, zasiedział się troszkę u nas i za bardzo zaczął się identyfikować z nami. Cały poniedziałek i wtorek wygrzewał mnie( sam z siebie bez przymuszonej woli) i nawet nauczył się mruczeć. Na szczęście dla niego znależli się ludzie z wielkim sercem dla Kacperka i zaopatrzonego w syrop antydepresyjny dla kotów wywieżli go do Wałbrzycha, gdzie obecnie znajduje sie jego miejsce na ziemi.Po prawie dobowej glodówce Kacperek dal się skusić szynką, po czym w nocy spałaszował całe kocie żarełko.Już zaczął się nawet bawić.Wielkie kciuki za Kacperka i jego nowy dom.
Maurycynasz przerośnięty dzidziuś tuli sie do każdego kociastego, czym totalnie wkurza rezydenta Figara, natomiast Ginger wylizuje malucha, a nawet pozwala się wcisnąć koło siebie do spania, co jest wielkim poświęceniem bo maluch zajmuje 3/4 fotela :mrgreen: Niestety nadaL boi się dotyku człowieka, choć nie ukrywa się po kontach.Pod koniec przyszłego tygodnia zapowiedzieli się ludzie w sprawie adopcji Maurycego, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Miko ma już zarezerwowany termin na operację 28.02 poniedziałek. Trzymajcie kciuki ,żeby wszystko poszło dobrze. Potem czeka go znowu rehabilitacja żeby utrzymać prawidłowe ukrwienie w łapce.
Przybyła nam nowa kicia Niunia , więcej informacji na jej temat może udzielić jessi.Na razie siedzi za wersalką .
Uf idę dalej się kurować

Figaro52

Post » Pt lut 11, 2011 10:09 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Figaro52 pisze:Kurcze napisałam się i wszystko wcięło. Dowlokłam się wreszcie do kompa, od prawie tygodnia trzyma mnie grypa i ledwo dycham, a tu klops. A więc jeszcze raz.
Kacperek chyba wreszcie znalazł swój dom, zasiedział się troszkę u nas i za bardzo zaczął się identyfikować z nami. Cały poniedziałek i wtorek wygrzewał mnie( sam z siebie bez przymuszonej woli) i nawet nauczył się mruczeć. Na szczęście dla niego znależli się ludzie z wielkim sercem dla Kacperka i zaopatrzonego w syrop antydepresyjny dla kotów wywieżli go do Wałbrzycha, gdzie obecnie znajduje sie jego miejsce na ziemi.Po prawie dobowej glodówce Kacperek dal się skusić szynką, po czym w nocy spałaszował całe kocie żarełko.Już zaczął się nawet bawić.Wielkie kciuki za Kacperka i jego nowy dom.
Maurycynasz przerośnięty dzidziuś tuli sie do każdego kociastego, czym totalnie wkurza rezydenta Figara, natomiast Ginger wylizuje malucha, a nawet pozwala się wcisnąć koło siebie do spania, co jest wielkim poświęceniem bo maluch zajmuje 3/4 fotela :mrgreen: Niestety nadaL boi się dotyku człowieka, choć nie ukrywa się po kontach.Pod koniec przyszłego tygodnia zapowiedzieli się ludzie w sprawie adopcji Maurycego, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Miko ma już zarezerwowany termin na operację 28.02 poniedziałek. Trzymajcie kciuki ,żeby wszystko poszło dobrze. Potem czeka go znowu rehabilitacja żeby utrzymać prawidłowe ukrwienie w łapce.
Przybyła nam nowa kicia Niunia , więcej informacji na jej temat może udzielić jessi.Na razie siedzi za wersalką .
:ok: :ok:
Uf idę dalej się kurować

jessi74

Post » Pt lut 11, 2011 10:27 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Co to za Niunia? Jessi napisz coś więcej :-)
Figaro kuruj się i szybko wracaj do zdrowia.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt lut 11, 2011 14:40 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Witam się ponownie. Niestety byłyśmy z Olą w szpitalu :cry: przez 10 dni, ale już wróciłyśmy
... mam nadzieję że już tym razem na dobre :ok: i że najgorsze już za nami :oops:
Jak już stanę na nogi...organizacyjnie będę częściej zaglądać :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt lut 11, 2011 15:34 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Ojej Agnes co się stało, mam nadzieje że już wszystko dobrze.Życzę dużo zdrowka malutkiej i mamusi :D :D

Figaro52

Post » Pt lut 11, 2011 20:39 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Przeklejam do informacji:

JaEwka pisze:Jeżeli chodzi o tą sterylizacje kotów to dowiedziałam się że fundacja nazywa się:

http://www.dzieciakizpasja.org/

Cytuje co dostałam na maila:

Dobry wieczór!
Fundacja DZIECIAKI Z PASJĄ wspolpracuje z Katerdą Rozrodu UP I tam wykonywane sa zabiegi. Zawsze przez lekarzy. Prowadzaca jest pani doktor Malgorzata Ochota. Wykonuje wiekszosc zabiegow, wszystkie nadzoruje. Prowadzi rowniez dokumentacje I przeprowadza badania kontrolne. Zalecana jest wizyta tydzien po zabiegu. Dodatkowo koty sa monitorowane przez kolejne miesiace (w projekcie prowadzimy obserwacje zachowan przed I Po kastracji, czyli wplywu zabiegu wykonanego w danym wieku kota na jego psychike, zachowania). Wizyty kontrolne sa oczywiscie w cenie.

Mozna skorzystac rowniez z tanszych testow na FIV/FeLV, wykonac kotu szczepienia czy odrobaczyc.
Zabiegi wykonywane sa w poniedzialki I wtorki. Wplaty za zabieg dokonuje sie na konto fundacji, po zaksiegowaniu wplaty przesylamy karte, z ktora nalezy zglosic sie na Kliniki.

Jak ma pani jeszcze jakies pytania - zapraszam.
Pozdrawiam serdecznie!

Znalazłam wątek na miau i wysłałam maila z zapytaniem jak dokładnie wyglądają sterylizacje i otrzymałam taką odpowiedź :ok:

viewtopic.php?f=10&t=123870&start=0

Edit: Koszt sterylizacji to 50 zł niezależnie od płci
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt lut 11, 2011 20:43 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

świetna cena!
w Kaliszu w ramach akcji taniej sterylizacji jest drożej (80 zł kotka, 50 zł kotek) a tu taka cena we Wro!
http://www.helpanimals.pl/?akcja-tanich ... izacji,649
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 11, 2011 20:46 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

No właśnie cena jest baaaaardzo atrakcyjna.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]