Super czarny Bager - kot bez wad....

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 10:57 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

o kurcze :( No to wygląda to dość poważnie :( Niestety nie mam jak Was wesprzeć finansowo :(

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Pt lut 11, 2011 13:22 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

To może póki co na osłonę wątroby lakcid czy trilac..? W sensie ja wiem, że on działa osłonowo, ale czy po fakcie to już pewnie byłyby płonne nadzieje..?
I może trzeba się wczytać, która karma mniej obciąża wątrobę?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 11, 2011 14:48 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Szalony Kot pisze:To może póki co na osłonę wątroby lakcid czy trilac..? (..)

Lakcid i trilac są na osłonę flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym.

Na osłonę wątroby jest wyciąg z ostropestu (ludzki sylimaron, albo odpowiedniki dla zwierząt) lub związki ornityny (dla ludzi hepatil, a dla zwierzaków nie wiem). Ale Neight wie, bo Puchatek coś pobierał na wątróbkę :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt lut 11, 2011 19:21 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Nemi pisze:
Szalony Kot pisze:To może póki co na osłonę wątroby lakcid czy trilac..? (..)

Lakcid i trilac są na osłonę flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym.

Na osłonę wątroby jest wyciąg z ostropestu (ludzki sylimaron, albo odpowiedniki dla zwierząt) lub związki ornityny (dla ludzi hepatil, a dla zwierzaków nie wiem). Ale Neight wie, bo Puchatek coś pobierał na wątróbkę :P

Wie, wie - dwa lata miała psa z padaczką. Leki padaczkowe wymagają ciągłego wspierania wątroby - bo niestety o ile na padaczkę pomagają, to na wątrobę szkodzą....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie lut 20, 2011 19:46 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Nooo dobra wróciłam - wieści?

Bager przestał kichać:-)
Heksa nie wygląda na kota białaczkowego. Test jej muszę zrobić, bo jakie wyjście? Zabiorę ją we wtorek razem z Gerardem.
Je bardzo ładnie.

Ogólnie cywilizowane sztuki dwie:-).

Pytanie - kto pomoże z ostrą akcją ogłoszeniową, którą będzie można zacząć w środę? Poczekajmy na "po badaniach". Znaczy się Bagerowi to już można.

Ważne żeby szybciorem sobie poszły......bo mam jeszcze na strychu 3 sztuki tak?

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie lut 20, 2011 20:35 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Jako że poprzednio akcję ogłoszeniową wstrzymałam, bo tutaj inni działali - to się przypominam, że ja to tak, zwłaszcza po środzie.

A ogólnie - uprzedzam, że ostatnio coś mam gorszą rękę go ogłoszeń... albo ludzie nie chcą brać.

Szalony Kot

Post » Nie lut 20, 2011 20:40 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Neigh pisze:(...)
Pytanie - kto pomoże z ostrą akcją ogłoszeniową, którą będzie można zacząć w środę? Poczekajmy na "po badaniach". Znaczy się Bagerowi to już można.

Ja niestety nie mogę pomóc - do końca tygodnia prawie nie będę wychodziła z pracy. Kończymy tegoroczną akcję PITolenia :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon lut 21, 2011 16:48 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Absolutnie i kategorycznie się domagam żeby Bager dom znalazł

a. jest zdrowy, mądry, piękny
b. u mnie w domu przechowuję sie dłuzej jeno pokrety
c. Cynamonowi jest zimno!

Obrazek

Neigh

Post » Pon lut 21, 2011 16:55 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Achaś i uczciwie napiszę: Bager nie jest już typem ukrywacza. Zrobił się z niego ciekawski badacz. Śmiem twierdzić, ze kiedy do mnie przyjechał byl zastraszony.

Noo i hmmmm moje dziecko twierdzi"Bager jest fajniejszy od Heksy". Niestety w sprawach kotów ona się nigdy nie myli. Czorny jest cool.

Obrazek

Neigh

Post » Wto lut 22, 2011 9:59 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

No wiec tak. Stan zapalny pychola dużooo lepiej. Dostała jeszcze tolfine w zastrzyku. Na razie uznałyśmy, ze nei ma co robić testu białaczkowego. Jest reakcja na antybiotyk jest znaczna poprawa.

Niezbędne jest natomiast usunięcie kamienia + 2 trzonowców NA JUŻ. koszt 200 zł.
Muszę troszke odreagowac........

Obrazek

Neigh

Post » Wto lut 22, 2011 21:29 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Szalony Kocie - jeśli zrobisz Bagerowi jakieś ogłoszenia, to daj pliss znać gdzie, nie chcę dublować.....znaczy ja myślę o zrobieniu allegro i gumtree.

Obrazek

Neigh

Post » Wto lut 22, 2011 23:22 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Neight, nie chcę Cię martwić, ale Bager jest na gumtree od 5 lutego :roll:

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z258753393

Kurczę... tak sobie myślę, że jakaś pechowa jestem :!: Nie dość, że zwierzaki nie chcą się adoptować, to jeszcze z adopcji wracają :cry: Nie tylko Bager i Heksa, ale na przykład dwa psiaki, które czekały dwa lata w schronie :cry: Mam nadzieję, że Szalony Kot będzie mieć więcej szczęścia ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro lut 23, 2011 9:14 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Nie Ty jesteś pechowa - równie dobrze, ja mogę powiedzieć - że źle wybieram ludzi. Prawda jest taka, ze domów do których warto koty oddać jest jakiś 1- 2 %, kolejne 2% to są takie "a może......." a reszta się do niczego nie nadaje. Trafienie w te dwa procent łatwe nie jest.

Kociaka to jassssssne latwo oddać - 3 letni kot to starzec.

Obrazek

Neigh

Post » Śro lut 23, 2011 12:41 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Chciałam napisać, ze ciocia Be- która adoptowała strychowego Iwanka - przesłała nam 200 zł na zabieg Heksy. WIELKIE DZIĘKI!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tym samym Heksę umówię razem z Gerardem. Super, super, super......jeszcze tylko dom dla tej dwójki - gdyby gdzieś się udało wyczarować......

Obrazek

Neigh

Post » Śro lut 23, 2011 15:04 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

A ja się wstydzę, bo oczywiście cały czas coś mnie goni :oops:
Miałam robić ogłoszenia na wtorek rano, to wyszła szybka akcja ogłaszania 30 kotów po p. Stanisławie (banerek w podpisie), chciałam się poprawić i zrobić dziś w nocy - to wczoraj pod wieczór miau mi padło i dopiero teraz jakoś działa, ale momentami znów wywala :|
Allegro na pewno zrobić nie mogę, bo jestem ostatnią osobą na świecie, która nie ma konta w banku, więc i konta tam. Więc rób i gumtree może też, tam ten formularz jest i zawsze lepiej, jak przekieruje na tę właściwą osobę, bo jak do mnie ktoś pisze z formularza i ja kieruję do tej odpowiedniej osoby to zawsze mam wątpliwości, czy napiszą :roll:

Zrobię na wszystkich pozostałych, w sumie tego będzie ze 30. I zrobię to dziś w nocy, inaczej chyba pieszą pielgrzymkę do Neigh zrobię celem padania na kolana ze łzami w oczach i błaganiem o wybaczenie. Nie lubię, jak mi się plany rozjeżdżają, no... :oops:

Szalony Kot

[poprzednia][następna]