DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 20:10 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

o kurczaczki :ryk: :ryk: :ryk:
muszę go zapytać czym on się kieruje :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lut 10, 2011 20:14 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Szalony Kot pisze:Bąbel wzięty ze schronu był w strasznym stanie - chudzina koszmarna, z tym oczkiem zaropiałym, bez kastracji, z przepukliną.
W klinice dość szybko zaczął się wydrapywać, więc sięgnięto po karmę dla alergików. Jednocześnie dostawał masę leków na te swoje choróbska, badania zaś były takie tylko ogólne - no bo wiadomo, że staramy się z paluszkami lecieć po kosztach, w końcu więcej kasy to więcej wyratowanych kotów...
Ale w każdym razie nastąpiła poprawa. Może w wyniku zmniejszenia stresu, leków lub karmy - ale nastąpiła. A potem zwyczajnie nikt go od tej karmy nie odstawiał i tak już jest.

Ja to tak pamiętam :mrgreen:

A ja mam kilka fotek Bąbla ze szpitalika :) i jedno ze schronu
Jak szukałam kici to m.in. dostałam fotki Bąbelka :) i Gwiazdki no i rzecz jasna mojej czarnej kochanej :1luvu:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw lut 10, 2011 20:24 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

a to zdjęcia Gwiazdki to ja mam na mailu od Oli-dziś dostałam-słodkie.
może wstaw Edycia jaki był Bąbelek w szpitaliku
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 20:32 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

to sa fotki od alareipa (mam nadzieję, że mi się nie oberwie :) )
Bąbelek
Obrazek

Obrazek

ta ze schroniska
Obrazek

A tu Gwiazdeczka (lubię tę fotkę)
Obrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Czw lut 10, 2011 20:34 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

:) tą Bąbel artysta też mam :)

EdytaB_a

Post » Czw lut 10, 2011 20:36 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

ja też uwielbiam to zdjęcie Gwiazdoliny-jak ja Ola nazywa.
te fotki od Oli mi znikły-poprosiłam jeszcze raz :roll:

a Babel zawsze był przystojniakiem :piwa:

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 22:05 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Marzenia11 - co do indyczego mięsa, gdy koty nie są zachwycone. WYpraktykowałam, że moje koty surowego nie zjedzą. Może dlatego, że jest jakieś takie kleiste. Sparzone (tzn ja kroję i przelewam wrzątkiem na sicie) jedzą bardzo chętnie. Mięsa kurczaka zaś nie powinno się podawać surowego bo może byc salmonella, smiertelna niestety dla kota.

smarti pisze:Carlito jada tylko i wyłącznie mięcho i nie życzy sobie zadnych tam innych świństw :mrgreen:
strzykawka do pysia też go mocno wkurza,ale nic to-znajdziemy inny sposób na podanie proszku :twisted:

Bardzo dobrze, że je mięso, ważne żeby jadł. Natomiast ipakitine miesza się z mięsem, niestety inny sposób jej podawania nie ma sensu. Ona ma związać fosfor w pożywieniu. Miałam ten problem z moimi nerkowcami, nie wszystkie akceptuja ipakitine. I w ogóle to wstrzymałabym się z jej podawaniem do badań kontrolnych. Przy czym jednym z tych badań musi być koniecznie jonogram - własnie to pozwoli stwierdzić czy w ogóle Carlito powinien dostawać ipakitinę.

Przeryłam się przez kilkanaście stron zaległości i taką mam uwagę. A w zasadzie poradę o ile zechcesz z niej skorzystać. Warto pilnować wetów w kwestii wpisywania leków, ich dawkowania, badań, terapii itp. Wrato też, żeby robili to na bieżąco, uzupełnianie później to nie to.
W mojej lecznicy nie wychodzi się z gabinetu dopóki wet nie wpisze w komputer wszystkich swoich działań. Przekonałam się, że to bardzo dobry i wygodny zwyczaj. W każdej chwili mogę poprosić o wydruk i mam całą, szczegółową historię leczenia każdego kota. Co przy tymczasach np doskonale mi się sprawdzało, bo nowy właściciel dostawał całą historię leczenia kota, a przecież nie każdy decydował się na moją lecznicę.
Poza tym robiłam takie notatki w moim wątku, przy trzech ciężko chorych moich kotach (a tak mi się zdarzyło pod koniec 2009 roku) to bardzo pomagało. Nawet teraz, w miarę potrzeb, mogę natychmiast sprawdzić kiedy np zaczęłam podawać Draculowi insulinę, albo kiedy zmieniłam jej dawkę. I to jest generalnie słuszna uwaga jednej z dziewczyn - własnie ta dokumentacja leczenia robiona na bieżąco.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw lut 10, 2011 22:34 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Szalony Kot pisze:
kussad pisze:Wpadam jak zwykle z opóźnieniem , na sekundkę i o niczym nie wiem :oops: Czy cegiełki mają FB?

Link do cegiełek możesz po prostu wrzucić na FB :>
Lub udostępnić wydarzenie kociastych, gdzie podany jest też link do ich allegro: http://www.facebook.com/event.php?eid=181641745200461

Nie chwalcie mnie, bo się zamknę w sobie :>

:D Bardzo dziękuję za link - wydarzenie cegiełek już udostępnione :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lut 10, 2011 23:19 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Szalony Kot pisze:

Nie chwalcie mnie, bo się zamknę w sobie :>

to Cię otworzymy :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lut 10, 2011 23:19 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Obrazek
miłych snów

EdytaB_a

Post » Pt lut 11, 2011 7:48 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Szalony ty spać nie mozesz :mrgreen:
Obrazek
Marzenia jesteś Obrazek

EdytaB_a

Post » Pt lut 11, 2011 8:25 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

EdytaB_a pisze:Marzenia jesteś Obrazek

Hello Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lut 11, 2011 8:26 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

EdytaB_a pisze:Szalony ty spać nie mozesz :mrgreen:

Szalony pewnie imprezuje i wpada na miau w trakcie i na koniec :piwa: :piwa: :piwa:

Marzenia11

[poprzednia][następna]