Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Szalony Kot pisze:To zależy od stopnia Twojego zaangażowania i zdecydowania :>
Weihaiwej pisze:Szalony Kot pisze:To ile już mają te Wasze maluchy? Prawie 5 miesięcy, nie?
Weihawej, mogłabyś dla wahających się napisac, ile mniej więcej cię to wyniosło? Co trzeba zrobić, na co uważać? Takie podsumowanie Szelmowego pobytu
Jasne, że takPrzede wszystkim: warto! Widok zdrowego, wyluzowanego kota, który nie boi się człowieka - zaledwie po trzech-czterech tygodniach - daje niesamowitą satysfakcję. Leczenie Szelmy kosztowało ok. 200 zł, ale myślę, że byłoby trochę taniej, gdyby nie pierwszy wet (przypadkowy, z racji soboty wieczór), który wziął ode mnie 80 zł za zylexis, receptę i książeczkę zdrowia
![]()
Do tego cierpliwość i ciepło, trochę czasu i - koniecznie - izolacja od pozostałych kotów. Izolacja ze względu na stan zdrowie i, żeby przyspieszyc oswajanie z człowiekiem. To, że Szelma przebywała w łazience, a my myliśmy ręce po każdorazowym kontakcie z nią, wystarczyło, żeby pozostałe koty nie zaraziły się kk. W tym jeden kot to nieszczepiony kociak.
Szelma już po 10 dniach zaczęła byc ogłaszana i od razu miałam dużo telefonów, co bardzo mnie zaskoczyło. Pierwszy kontakt to obecnie nowy dom SzelmySpędziła u mnie cztery tygodnie, podczas których doszła do zdrowia i nabrała pewności siebie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw i 436 gości