Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 10, 2011 19:34 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

ewkaa pisze:ale szybko się rozprasza - jak to dziecko i to w dodatku kocie

1. dzieci się uczy jak sa male,
2. czego Jaś się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał
itd.

Przegłódź ją to zobaczysz jak jej koncentracja wzrośnie. :twisted:

ewkaa pisze:no i o siad narazie nie ma mowy, bo to jej pozycja wyjściowa :lol:

A "stój"? W pozycji wystawowej na owczarka niemieckiego? :wink:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw lut 10, 2011 19:44 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

MariaD pisze:
ewkaa pisze:ale szybko się rozprasza - jak to dziecko i to w dodatku kocie

1. dzieci się uczy jak sa male,
2. czego Jaś się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał
itd.

Przegłódź ją to zobaczysz jak jej koncentracja wzrośnie. :twisted:

E tam Fryga sztuczek uczyła się już w dorosłości :D , ona w ogóle nowych rzeczy całe życie się uczy :lol:
A Gamisia współpracuje, akurat miej więcej tyle ile kot w jej wieku powinien :wink: kilka powtórzeń i starczy - przynajmniej przysmakami się nie przejada :mrgreen:

MariaD pisze:
ewkaa pisze:no i o siad narazie nie ma mowy, bo to jej pozycja wyjściowa :lol:

A "stój"? W pozycji wystawowej na owczarka niemieckiego? :wink:

Właśnie jak napisałam powyższe to dokładnie o tym pomyślałam :ryk: pożyjemy zobaczymy 8)

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw lut 10, 2011 23:20 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

:ryk: Koteczek ma miec swoja godnosc....u mnie tylko hop jest uczone,a biorac pod uwage ,ze Rys dorasta i od nowa ustala co mu wolno ,pracujemy aktualnie nad "zejdz proszę" ,bo wchodzi mi na blat w kuchni,a nie chce by to robil.....on wie ,ze nie wolno ,ale co tam ,a nuz.... :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lut 10, 2011 23:43 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

anulka111 pisze::ryk: Koteczek ma miec swoja godnosc....u mnie tylko hop jest uczone,a biorac pod uwage ,ze Rys dorasta i od nowa ustala co mu wolno ,pracujemy aktualnie nad "zejdz proszę" ,bo wchodzi mi na blat w kuchni,a nie chce by to robil.....on wie ,ze nie wolno ,ale co tam ,a nuz.... :lol:

Ale ona wyczekuje tych wieczornych sesji :D - musiałam ją czymś zająć jak F&F dostają wieczorem chrupki, które Gamisi obcięliśmy :wink: ona dostaje wtedy kosteczkę galaretki, ale odkąd bawimy się klikerem olewa galaretkę :lol: reakcje na kliker w ręku jest mniej więcej tak samo intensywna jak na laserek :mrgreen:

"Zejdź proszę" to u mnie nie ma :lol: jest ZŁAŹ z odpowiednią intonacją :twisted: ale efekt zelży głównie od tego kto to mówi :ryk: ale i tak zejście jest zawsze powolne wręcz majestatyczne, z ociąganiem sie i odpowiednimi komentarzami pod nosem (a czasem dość głośno :roll: )
No i wzorem Marii praktykujemy hasło służące np. do usuwania kotów z drogi 8) - bardzo przydatne teraz jak mama kica o kulach - tzn. było by przydatne gdyby zawsze poprawnie działało :roll:
G i F reagują w 99% na moje "idź, idź" zawsze z komentarzem co na ten temat myślą :twisted: i między 60-75% gdy ktoś inny im zwraca uwagę :roll: na szczęście kule im nie pasują i bez hasła też się przesuwają :mrgreen:

edit: mama mówi, że "zejdź proszę" praktykuje tata :mrgreen: , gdy Fenris mu zajmie fotel albo kanapę - oczywiście zupełnie bezskutecznie :ryk:

ewkaa

Post » Pt lut 11, 2011 0:33 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

U mnie pomaga wspomaganie ,jak delikatnie spycham reka rudy tylek z blatu i tonacja glosu jest zdecydowana-obowiazkowe ekhm zawsze uslysze w protescie ;)

A na haslo zejdz z drogi nie wpadlam,a mocno by sie przydalo :lol: musze sprobowac 8)

Za to na moje eee reaguja blyskawicznie :P jak sie bija-od razu proby mordu ustaja :mrgreen: nie wiem co jest magicznego w tym eee-ale reaguja zawsze i wszystkie 8)

A Rys paskuda nie chce reagowac na jego imie :roll: tzn.reaguje gdy chce :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lut 11, 2011 1:34 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

anulka111 pisze:A Rys paskuda nie chce reagowac na jego imie :roll: tzn.reaguje gdy chce :ryk:

Najważniejsze, że wie jak się nazywa :wink:

Fryga i kot bez głowy :ryk:

Obrazek

Frydze znowu pomyliły się murtanty :lol: chwile później kiedy przyszła Gamina widać było jak jej trybiki pracują nad tym jak to możliwe żeby Gamiś byłą jednocześnie pod falą i przed nią :wink:

Obrazek

Szkoda, że Gamis na obu fotkach zrobiła mocno nieprzytomną minkę :roll: - tak rzadko można ich prawie w trójkę na jednym zdjęciu złapać :wink:

Obrazek Obrazek

Więcej fotek nie dało się zrobić, bo Fryga jak tylko trybiki zaskoczyły, że to jednak nie Gamiś siedzi obok niej pod falą :mrgreen:, podskoczyła jak oparzona :roll: zamachnęła się na łepek pod falą z głośnym kląsknięciem niezadowolenia :twisted: i poszła na drapak :lol:

ewkaa

Post » Pt lut 11, 2011 15:09 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Ja mojej zwierzyny z drogi nie usuwam :) ,ja nad nią przechodzę za to zwierzyna sama z siebie czmycha przed mamą. :|
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Pt lut 11, 2011 15:11 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

ewkaa pisze:Fryga i kot bez głowy :ryk:

Obrazek

Ooo przydałaby się większa fala :mrgreen:
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Pt lut 11, 2011 15:32 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

MAGDZIOL pisze:
ewkaa pisze:Fryga i kot bez głowy :ryk:

Obrazek

Ooo przydałaby się większa fala :mrgreen:

A gdzie tam :wink: Fenriś nawet jak był mały tylko głowę chował :mrgreen: w myśl zasady naj nie widać głowy to nie widać mnie wcale :ryk:

MAGDZIOL pisze:Ja mojej zwierzyny z drogi nie usuwam :) ,ja nad nią przechodzę za to zwierzyna sama z siebie czmycha przed mamą. :|

Mądre kotki :ok: ja wolę żeby jednak się odsuwały jak niosę gorącą kawę czy herbatę :roll: zresztą hasło ma też służyć ewakuacji z miejsc gdzie maja nie leżeć - np. pod drzwiami wejściowymi, między butami tuż po kąpieli przed wystawą :evil:

ewkaa

Post » Pt lut 11, 2011 15:47 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Jak mieszkałam z TŻ to wszystkie kocice idealnie się wytresowały: w porze karmienia (miski stoja w kuchni, przy drzwiach), jak słyszały kroki TŻ, wszystkie owijały się szczelnie ogonami. Żaden ogonek nie leżał na trasie przejścia. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Post » Pt lut 11, 2011 17:22 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

MariaD pisze:Jak mieszkałam z TŻ to wszystkie kocice idealnie się wytresowały: w porze karmienia (miski stoja w kuchni, przy drzwiach), jak słyszały kroki TŻ, wszystkie owijały się szczelnie ogonami. Żaden ogonek nie leżał na trasie przejścia. :mrgreen:

:ok: Mądre kotki-ja deptalam po moich kotach i siadalam na nie :oops: :oops: :oops: -wiec barankujaca z rozpedu Smakusia dla wlasnego dobra opanowala sztuke patrzenia ,czy ja widze ze jest , wszystkie koty siedza przy wejsciu z pokoju do kuchni,bo ja blat mam tak usytuowany-ze nie widze jak sa za mna. Co ciekawe Smakusia pierwsza zaczela mi sie usuwac z drogiw newralgicznych momentach do tego stopnia ,ze np ,jak ide wolno i je widze to leza spokojnie i przechodze nad nimi......lub obok. Kiedy szybko latam po mieszkaniu =koty obserwuja to z sofy i krzesel lub witryny 8)
Chyba maja mnie za chodzace zagrozenie podeptaniem :oops: :oops: :oops:
Podobnie z ociernaiem -Smakusia ociera sie wylacznie o przod moich nog :1luvu:

anulka111

Post » Pt lut 11, 2011 19:24 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

No bo kotki mądre są :mrgreen:

A moje dostały dziś wcześniejszy prezent z okazji dnia kota :D o dziwo prezent wygrał nawet z pudłem w którym przyjechał 8)
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=XFS5pQnuLqg

ewkaa

Post » Pt lut 11, 2011 20:19 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Następny filmik będzie jak dwa futrzaki montują model żaglowca Myflower w skali 1:100. :lol:
Obrazek

MariaD

Post » Pt lut 11, 2011 20:31 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

MariaD pisze:Następny filmik będzie jak dwa futrzaki montują model żaglowca Myflower w skali 1:100. :lol:

No co kotki muszą się rozwijać :mrgreen: prawdę mówiąc jestem zaskoczona, że F tak dobrze sobie radził - obstawiałam, że zabawkę najszybciej rozkmini Fryga :wink:
(Fryga nie uwieczniona na filmie: przyszła :wink: , wyciągnęła z każdej części po jednym przysmaku :twisted: , popatrzyła na mnie "eee tylko tyle, żadne wyzwanie 8) " i poszła do siebie :lol: )

ewkaa

Post » Pt lut 11, 2011 23:46 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Tylko zdjecie poczatkowe zobacyzlam ,czyli poczatke filmiku ,to jakies strasznie skomplikowane dla koteczkow ....co one musza zrobic ,by zdobyc przysmak?

anulka111

[poprzednia][następna]