piccolo pisze:widać nazwisko.
W opinii.
i to z bykiem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
sloneczko pisze:kotx2 pisze:w dokumencie widoczne jest nazwisko
imie
piccolo pisze:widać nazwisko.
W opinii.
BOZENAZWISNIEWA pisze:Nie zgadzam sie z opinia,ze wstawiłyscie tu zdjecia KOTÓW.W kilku postach piszecie, brudno,smierdzi,sa wstawione zbliżenia brudnych sprzętów.
Byłam w kilku domach moich "podopiecznych"pisze o dzieciach jakie sad u nas umiescił.Tam nie było skupiska kotów, W wiekszym syfie wychowuja sie dzieci,bo rodzice niekoniecznie alkoholicy sa NIEZARADNI zyciowo.Ale nigdy sedzia nie czytała publicznie, ze smierdzi sikami, czy inne takie opisy,bo to jest własnie ochrona miru domowego.Jeden lubi zapach swierków, innemu syf w domu nie przeszkadza.To jest jego decyzja jak mieszka.A nam nic do tego.Kiedys miałam przykry incydent w moim domu, bo przyjechała Pani nadzorujaca pobyt dziecka u nas.Pani nie cierpi zwierzat...chyba to wyczuły, bo oprócz zapachu kawy jaka jej zaserwowałam dwa moje koty zaczeły kupsko walic akurat w kuwecie blisko salonu.Smród taki,ze pani sie wzdrygnęła.No i mogła wtedy napisac,ze smierdzi ,bo sama mało nie "padłam"
Po drugie TO CHYBA DOBRZE,ZE IKA6 WYDAJE KOTY DO ADOPCJI.Przeciez o to chodzi,zeby ich nie zbierała, a oddała je do innych domów.Biorac koty ze schroniska tez smierdza "trupem"nie wiadomo czym i długo trzeba takie koty doprowadzac do porzadku.
Trzecia sprawa WYCHUDZONEGO KOTA.Skoro IKA6 powiedziała,ze ma go od tygodnia to może tak jest.Ja mam kota 3 lata, zachorował na nerki i jest chudy.Zeber mu nie widac, ale od razu sie rzuca w oczy,ze jest zupełnie inny niz pozostałe.Ostatnio zagladam na watki widze opisy"chudzinka, biedaczek"Dlaczego od razu zakładacie,ze kot schudł u IKA6?Moze znalazła go w gorszym stanie.Łatwo jest osądzać...
Agn pisze:Niezależnie od stanu faktycznego panującego w domu IKA 6, niezależnie od tego, że wątek ma spełniać rolę ostrzegawczą przed dawaniem tam kotów na tymczas, niezależnie od 'dobrych' intencji przyświecających działaniom sloneczko - to, co uprawia sloneczko w tym wątku uważam za niesmaczne i moralnie dwuznaczne.
W niczym to nie pomaga kotom w domu IKA 6. Absolutnie w niczym.
pixie65 pisze:Liwia_, z całym szacunkiem dla Twojego zaangażowania w ten wątek: żadna z Was nie ma prawa upubliczniać zdjęć z prywatnego mieszkania.Pomijając zwyczajną przyzwoitość to jest naruszenie miru domowego.
I nie, nie umyka mi tragedia tych kotów
Agn pisze:Niezależnie od stanu faktycznego panującego w domu IKA 6, niezależnie od tego, że wątek ma spełniać rolę ostrzegawczą przed dawaniem tam kotów na tymczas, niezależnie od 'dobrych' intencji przyświecających działaniom sloneczko - to, co uprawia sloneczko w tym wątku uważam za niesmaczne i moralnie dwuznaczne.
W niczym to nie pomaga kotom w domu IKA 6. Absolutnie w niczym.
casica pisze:Ale Twoja obecność tutaj jakoś mnie nie dziwi.
casica pisze:pixie65 pisze:Liwia_, z całym szacunkiem dla Twojego zaangażowania w ten wątek: żadna z Was nie ma prawa upubliczniać zdjęć z prywatnego mieszkania.Pomijając zwyczajną przyzwoitość to jest naruszenie miru domowego.
I nie, nie umyka mi tragedia tych kotów
Hmm. To jak to jest? W przypadku IKA6 nie wolno, a w przypadku innej zbieraczki i oszustki wręcz przeciwnie? Więc wolno czy nie? Trzeba czy nie? I od czego to zależy, od popieranej akurat opcji, czy od jakichś zasad ogólnych?
casica pisze:I nie są to zdjęcia mieszkania, ewidentnie są to zdjęcia kotów.
Agn pisze:casica pisze:Ale Twoja obecność tutaj jakoś mnie nie dziwi.
A mnie nie dziwi taki tok Twojego myślenia próbujący przyrównać w tej insynuacji mój dom do domu IKA 6.
Z niemal każdej mojej wypowiedzi na forum usiłujesz ukręcić biczyk na mnie. Wypchaj się.
Co zatem wynika z 'przywracania właściwych proporcji' w wykonaniu sloneczko?
IKA 6 przestanie przyjmować nowe koty? Posprząta i zadba o nie? Ktoś zorganizuje interwencyjne odebranie jej zwierząt?
I nie - nie 'każda metoda jest dozwolona'. Nigdy nie będzie tak, że cel będzie uświęcał środki. Nie dla mnie.
Jak na razie to tylko widzę, ze sloneczko się świetnie bawi w nowo odkrytej przez siebie roli szpiega. Dla kotów jakoś korzyści nie widzę. I wpływu na postępowanie IKA 6 - również nie ma.
pixie65 pisze:To również są zdjęcia kotów, droga casico?
ciach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Sandi870 i 737 gości