koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 12:16 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Wydaje mi się, że póki mogą być w swoim środowisku, w swoim domu, razem ze swoim stadem, jest im łatwiej. Chodzę do nich codziennie po 18 z moją córką, gadamy, głaszczemy, karmimy.
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Od: Pon sty 17, 2011 11:05

Post » Czw lut 10, 2011 12:26 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Tylko boję się trochę, że któregoś dnia spadkobiercy, bez kontaktu z Tobą po prostu zaczną je wydawać chętnym (wieści o takich kotach szybko się roznoszą) i to pojedynczo. No i pisałaś, że zaczynają dziczeć. Skoro i tak mają być rozdzielone, to tak naprawdę chyba nie ma sensu dłużej trzymać ich razem, lepiej żeby porozdzielać je tak, jak mają trafić docelowo. Tak myślę po prostu. Nie wiem jakie masz układy z tymi braćmi, ale wiem, że różnie z tym bywa i ktoś może nagle już natychmiast sprzedać mieszkanie a koty usunąć i powie Ci później cokolwiek. A skoro tam są też jakieś niekastrowane...
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw lut 10, 2011 13:19 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

ewk@, witaj na forum :D
Tutaj zwracamy się do siebie wszyscy "per Ty", dlatego mam nadzieję, że nie będziesz miała nam za złe tej formy.

Ja podtrzymuję zobowiązanie do pomocy ze strony Jokota. :)
Ponieważ w ogłoszeniach Szalonego Kota pojawił się mój numer telefonu, to i u mnie też zaczęły się rozdzwaniać telefony. Każdy dobrze rokujący dom obiecuję natychmiast odsyłać do Ciebie, oby takie się odzywały! :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lut 10, 2011 13:27 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Edzina pisze:Tylko boję się trochę, że któregoś dnia spadkobiercy, bez kontaktu z Tobą po prostu zaczną je wydawać chętnym (wieści o takich kotach szybko się roznoszą) i to pojedynczo. No i pisałaś, że zaczynają dziczeć. Skoro i tak mają być rozdzielone, to tak naprawdę chyba nie ma sensu dłużej trzymać ich razem, lepiej żeby porozdzielać je tak, jak mają trafić docelowo. Tak myślę po prostu. Nie wiem jakie masz układy z tymi braćmi, ale wiem, że różnie z tym bywa i ktoś może nagle już natychmiast sprzedać mieszkanie a koty usunąć i powie Ci później cokolwiek. A skoro tam są też jakieś niekastrowane...

Chyba jestem za takim rozwiązaniem.O ile DT się zgłoszą. Jak widac muszą być w miarę mało zakocone i cierpliwe.
Opcja pozostania w byłym lokalu jest fajna o ile koty w miarę szybko pójda na swoje.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 10, 2011 13:31 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

piotr568 pisze:Płakać się chce :crying: Piękne koty :1luvu:

Jest jakiś że tak powiem limit czasowy na szukanie domów?

Najpierw rodzina wyznaczyła 'dead-line' na jutro -tj.piątek 11 lutego, ale teraz -przez osoby trzecie- przekazali informację, że koty mogą zostać dłużej (nie podali precyzyjnie do kiedy). Ale sprawa jest b.pilna! Również dlatego, że osoba, która czasowo opiekuje się nimi, ma swoje własne stadko kotów + dostała piwniczne koty 'w spadku' po zmarłej...

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Czw lut 10, 2011 13:48 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Częste pytania są o to, gdzie konkretnie są kotki i czy można je odwiedzić.[/quote]

Konkretnie koty są na warszawskiej Woli, ale nic mi nie wiadomo, aby Pani Ewa gotowa była przyjmować wycieczki odwiedzających. Koty są wystarczająco zestresowane nieobecnością swojej Pani i napływem obcych osób/potencjalnych nowych opiekunów. Ponadto Pani Ewa ma do obsługi jeszcze drugie tyle kotów...

annafreesprit

Post » Czw lut 10, 2011 14:00 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

ASK@ pisze:rasowiec za darmo (i jeszcze płodny) to tez białe kruki :!:
Ilu zrezygnuje słysząc,ze pociete już biedulki :mrgreen:

Udało mi się załatwić sterylizację dla kotek i kastrację 'Ślicznego', z opcją -pobyt w klinice przez okres rekonwalescencji (w obecnym domu nikt nie miałby w ciągu dnia nad nimi nadzoru-np. czy nie dostały uczulenia od nici chirurgicznych -co się zdarza, albo nie rozlizały, itp., w nowym- też mogłyby być trudne w obsłudze, ze względu na stres).
Chciałybyśmy więc, aby koty najpierw znalazły domy docelowe, do których trafią -via klinika. Tak byłoby chyba najrozsądniej.
Bo to, że muszą być wysterylizowane -nie ulega kwestii.

annafreesprit

Post » Czw lut 10, 2011 14:06 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

annafreesprit pisze:
ASK@ pisze:Częste pytania są o to, gdzie konkretnie są kotki i czy można je odwiedzić.

Konkretnie koty są na warszawskiej Woli, ale nic mi nie wiadomo, aby Pani Ewa gotowa była przyjmować wycieczki odwiedzających. Koty są wystarczająco zestresowane nieobecnością swojej Pani i napływem obcych osób/potencjalnych nowych opiekunów. Ponadto Pani Ewa ma do obsługi jeszcze drugie tyle kotów...

Uzgodniłam z panią Ewą, że jeśli będzie poważny stan rozmów z potencjalnym DS, to ja mogę jechać z kotami na tzw. wizytę adopcyjną. Decyzja co do adopcji i tak zapadnie dopiero na miejscu w nowym domu.
Obrazek

Agneska

Post » Czw lut 10, 2011 15:09 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Błagam, wydawajcie je parami! Naprawdę fajne domki się szykują na FB, jedni powoli zastanawiają się, czy podołają parze Śliczny i Malutki i widzę, że jest to naprawdę przemyślana decyzja.
Na wątku Megany ktoś też się zgłosił do dania DT dwójce.
Te pointy towarzyskie to spokojnie mogą iść do mądrego domu, byle razem!
Trójka dachowców ma dt u Megany.
Będzie dobrze :) Byle nie rozdzielać, bo to sadyzm w tragedii...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 10, 2011 15:12 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Ale tutaj chyba nikt nei myśli o rozdzielaniu.Q pierwszym poscie jasno okreslono kto i z kim.
Tak piękne koty znajdą domki w dwupakach.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 10, 2011 15:18 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Megana pisze:W razie czego oba dachowce mogę przetrzymać. A nawet trzy, razem z dzikunem zza pralki.

Megana, jesteś wspaniała. :1luvu:
Obrazek

Agneska

Post » Czw lut 10, 2011 15:56 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Szalony kocie, jak najbardziej tych przemyślanych poproszę pokierować do mnie. Staram się, żeby nie były to tłumne wycieczki, ale kotki obejrzeć można. Dziś przychodzą 3 osoby. Jedna jest znajomą znajomej, dwie pozostałe z ogłoszenia. Będę bardzo ostrożna i nie wydam kota komuś, kto nie będzie chciał wpuścić wolontariusza do domu. Wczoraj już nie wydałam komuś, kto przyjechał z transporterem chętny na jedną sztukę. Wykryłam też "spisek" osób, które chciały niby wziąć dwa, a potem się nimi podzielić. Zaczynam prześwietlać jak niektóre służby, aż się mnie pytają, czy ja naprawdę chce oddać te koty i czy nie jestem szurnięta...
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Od: Pon sty 17, 2011 11:05

Post » Czw lut 10, 2011 16:03 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Niedawno osoba, która chciała adoptować kota zapytała mnie, oburzona, czy może jeszcze PIT i zaświadczenie z poradni zdrowia psychicznego ma mi przynieść. Biorąc pod uwagę sposob rozmowy - to drugie może by się przydało... :lol:
Można, a nawet trzeba się przyzwyczaić do różnorodności ludzkiej. :wink:
Obrazek

Agneska

Post » Czw lut 10, 2011 16:36 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

ewk@ pisze:......... Wykryłam też "spisek" osób, które chciały niby wziąć dwa, a potem się nimi podzielić. Zaczynam prześwietlać jak niektóre służby, aż się mnie pytają, czy ja naprawdę chce oddać te koty i czy nie jestem szurnięta...

No właśnie mnie też ostatnio przyszło do głowy czy nie znajdzie się jakiś cfaniak który weźmie dwa, a potem po cichu jednego odda/sprzeda? Czy koty będą oddawane na umowę adopcyjną, bo się nie doczytałem nigdzie? Jeśli tak, to może warto zamieścić tam klauzulę że ze względu na dobro/zdrowie psychiczne kotów zabronione jest ich rozdzielanie. I żeby można to było skontrolować.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]