Miziasta Marcelina FIV+ DS u Moha :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 20:27 Re: Marcelina bardzo chora - pilnie wsparcie na leczenie!

Dziewczyny, podkreślam jeszcze raz: NIE ISTNIEJE OPCJA POWROTU MARCELINY DO SCHRONU! Jeśli wyzdrowieje a nie znajdzie do tego czasu dobrego domku to zabiorę ją do siebie na DT.
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro lut 09, 2011 22:38 Re: Marcelina bardzo chora - pilnie wsparcie na leczenie!

Moha, decyzja musi dość szybko zapaść bo Marcelinka może być w DT do końca przyszłego tygodnia.
Ten DT jest nasz jedyny i awaryjny. Marcelinka miała być tam tylko na czas sterylki i potem do domku. Wynikneła sprawa choroby i okres ten sie przedłużył, jednak mamy czas do przyszłego tygodnia.
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Śro lut 09, 2011 22:44 Re: Marcelina bardzo chora - pilnie wsparcie na leczenie!

A czy ktokolwiek zrobił Marcelinie ogłoszenia? Bo dom sam z siebie się raczej nie znajdzie :roll:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw lut 10, 2011 6:30 Re: Marcelina FIV+ :( Pilnie DT/DS inaczej schron str.12

Ja robiłam ogłoszenia Marceliny w zeszłym roku.
Teraz pewnie nic nie było....
Przydałaby się jakaś zmasowana akcja ogłoszeniowa..
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw lut 10, 2011 10:56 Re: Marcelina FIV+ :( Pilnie DT/DS inaczej schron str.12

Dziewczyny, podzielmy się portalami i zróbmy szybo porządne ogłoszenia...
Ja mogę wziąć allegro, adopcje.org, adopcje na miau.pl, olx, szerloka. Mogę też zrobić FB, pod warunkiem, że AFN będzie tak uprzejmy i udostępni je swojej rzeszy znajomych. Ja mam mało kontaktów, więc proszę nie ignorować tego zaproszenia :roll:
Kto chętny na pozostałe?
Lidka_park, moha, macie jakieś info, na ile lat wet określił wiek Marceliny? Co Dorota mówi o jej charakterze (bo ten opis z etapu schroniska to raczej odpada)?
Sterylka, rozumiem, że tak, a odrobaczanie? Chip był?
Napiszcie jak najwięcej informacji, wymyślę ogłoszenie (no chyba, że ktoś inny chętny do wymyślania treści :wink: ) i lecimy z tą akcją :ok: :ok: :ok:
Obrazek

vega29

Post » Czw lut 10, 2011 17:28 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 13II str12

Ja mogę porobić ogłoszenia.
Ale do niedzieli to marnie to widzę... chociaż żeby tydzień dłużej....

Ja się nie palę do pisania treści - jestem za to dobra w kopiuj wklej ;)

potrzebne byłyby też dane kontaktowe...

Oczywiście transport Ostróda - Gdańsk i Ostróda - Warszawa - zapewnione!
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw lut 10, 2011 20:02 Re: Marcelina bardzo chora - pilnie wsparcie na leczenie!

lidka_park pisze:Moha, decyzja musi dość szybko zapaść bo Marcelinka może być w DT do końca przyszłego tygodnia.
Ten DT jest nasz jedyny i awaryjny. Marcelinka miała być tam tylko na czas sterylki i potem do domku. Wynikneła sprawa choroby i okres ten sie przedłużył, jednak mamy czas do przyszłego tygodnia.

O tym nie wiedziałam, dopiero na forum czytam. Jeśli możecie ogłaszać koteńkę to super, ja raz że nie bardzo sprawnie się poruszam w wirtualu to jeszcze mam b. nieregularny dostęp do netu. Co do losów kici: ponieważ wyszedł dodatni test, domek się wycofał ze względu na brak możliwości izolacji kotki. Jeśli czas pobytu koci w DT się skończy a nie znajdzie innego domku jestem skłonna zabrać ją do siebie, tyle że mam do zaoferowania póki co łazienkę, co i tak jest chyba lepsze niż wiata w schronie, i dalej szukać jej dobrego domku.
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Czw lut 10, 2011 21:12 Re: Marcelina bardzo chora - pilnie wsparcie na leczenie!

lidka_park pisze:Moha, decyzja musi dość szybko zapaść bo Marcelinka może być w DT do końca przyszłego tygodnia.

Lidka, czyli to DT u Doroty jest do tej (13.II), czy do następnej (20.II) niedzieli?

No i druga sprawa, że skoro Moha w razie "W" (czyli braku innej opcji domkowej) ma zamiar dać Marcelinie DT, to może najpierw z takimi rewelacjami dzwońcie do niej, bo głupio, że się z forum dowiaduje. Tak wygląda, jakby każda ze stron znała inną wersję zdarzeń :roll:

Prosimy o info o charakterze Marceliny, jak ona się zachowuje w DT. Prosimy o dane kontaktowe do ogłoszenia. W jaki wieku jest Marcelina. Czy była odrobaczana, odpchlona?

Na razie pewne info to: sterylka, oraz ujemny test FelV i dodatni test FIV.

A`propos, chyba wszystkie koty, które mieszkały z Marceliną w wiacie są zagrożone FIV :roll: Nie wiem, czy ktokolwiek robi im akcję ogłoszeniową, ale wypadałoby o tym pisać...
Obrazek

vega29

Post » Czw lut 10, 2011 21:24 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 13II str12

oby potrzebne informacje były jak najszybciej bo czasu coraz mniej...
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw lut 10, 2011 21:30 Re: Marcelina-niby zwykła kotka ale ma w sobie to coś...

vega29 pisze:
Korciaczki pisze:Może banerek się przyda........
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h7mdw][img]http://img692.imageshack.us/img692/3788/mmmna.jpg[/img][/url]

Piękny Kot, naprawdę piękny Kot
i istotnie ma to coś

znajdzie Domek, znajdzie

D Z I Ę K U J E M Y !!!!!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Czy można by było zmienić banerek tak, aby był bardziej adekwatny do obecnej sytuacji kici ?
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw lut 10, 2011 21:43 Re: Marcelina-niby zwykła kotka ale ma w sobie to coś...

evalla pisze:
vega29 pisze:
Korciaczki pisze:Może banerek się przyda........
Obrazek
[url=http://tiny.pl/h7mdw][img]http://img692.imageshack.us/img692/3788/mmmna.jpg[/img][/url]

Piękny Kot, naprawdę piękny Kot
i istotnie ma to coś

znajdzie Domek, znajdzie

D Z I Ę K U J E M Y !!!!!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Czy można by było zmienić banerek tak, aby był bardziej adekwatny do obecnej sytuacji kici ?

Zaraz napiszę do autorek, czy da się coś zrobić...
Obrazek

vega29

Post » Pt lut 11, 2011 2:35 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 13II str12

O Marcelince cały czas myślę cieplutko, mam nadzieję, że znajdzie się dla niej w końcu własne, najwspanialsze miejsce na ziemi... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A przy okazji: evalla, dasz mi cynk, kiedy będziesz jechała do Ostródy? Bo od lata stoi u mnie transporter, w którym przyjechała do mnie Totka - może wreszcie bym go oddała :oops: ...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lut 11, 2011 6:11 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 13II str12

U mnie decyzja o wyjeździe do Ostródy często pojawia się spontanicznie ;) więc możemy się umówić na odbiór transportera w dowolnym terminie i najwyżej u mnie przezimuje do czasu wyjazdu.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt lut 11, 2011 19:56 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 13II str12

halo??!!!
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt lut 11, 2011 21:23 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 13II str12

Nowy banerek:

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h7mdw][img]http://img689.imageshack.us/img689/8708/merelicka.jpg[/img][/url]

Ale ciągle nie mam brakujących danych do ogłoszeń :?
Obrazek

vega29

[poprzednia][następna]