K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 22:40 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

Kocuria pisze:ok, chyba dojrzałam, żeby poinformować szerszą publikę.

karmelotek jest poważnie chory. jak poważnie, dowiemy się w piątek - wtedy w warszawy i niemiec wrócą wyniki krwi. na razie na podstawowej morfologii wyszło, że ma 5x mniej niż powinien leukocytów (1,1 zamiast 5,5), usg wykazało coś nie tak z trzustką i wątrobą, błony śluzowe są zażółcone. kot nie je, nie pije, nie wydala, jest niereaktywny (leży, czasem majtnie ogonkiem). dostaje kroplówki, antybiotyki (enroxil, tolfedine), kontrolujemy temperaturę i jakby co zbijamy więcej tolfedine. leczy go dr sabina z senatorskiej (lecznica iris). białaczka została wykluczona.
na razie główne podejrzenia to zapalenie trzustki (uleczalne - oby!) albo FIP. ewentualnie FIV, ale podobno tak gwałtowne reakcje (kot się załamał w ciągu około godziny przedwczoraj wieczorem, gorączka i niereaktywność) wskazują, że raczej nie. płynu w brzuszku nie ma, więc oby nie FIP.

jeśli dam z czymś dupy (dziękuję, miszelino, za dyżur dzisiaj :oops: ), przepraszam - jestem totalnie przerażona i co minutę kontroluję kota. przez cztery miesiące kot zachowywał się idealnie zdrowo, nie byliśmy u weta poza kastracją i kontrolą dzień po.

kompletnie powaliły nas koszty badań - dzisiaj wydałam na kota 340zł w dwóch lecznicach (za zastrzyi wczoraj i dzisiaj, usg, badania krwi na cito, kroplówki).

bardzo prosimy o kciuki.

:cry:

Kocurio, trzymam mocne kciuki za Karmelotka! Na filcokulkową miniwizytę umówimy się na spokojnie, jak bidulek już wydobrzeje.

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro lut 09, 2011 22:45 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

Karmelu, odpuść, miej litość, a ty Chomiku jedz i też nie zdziwiaj!

W sprawach organizacyjnych: na kociarnię znoszone są przeróżne rzeczy (chyba) bazarkowe i ... leżą. Wiecie dobrze jak tam ciasno, jak ciężko posprzątać gdy wszystko jest w koło rozpirzone. To jest kociarnia a nie, z całym szacunkiem, graciarnia więc może być punktem kontaktowym ale nie długofalowym składowiskiem. Jeżeli coś ma iść na bazarek to niech idzie jeżeli nie to trzeba temu znaleźć inne miejsce w trybie natychmiastowym.
Ci co nie odebrali żwirku niech go zabiorą, proszę!
Prosiłabym aby na sobotę po południu się skrzyknąć i doprowadzić kociarnię do jakiegokolwiek wyglądu, kotów nie jest tam szaleńczo dużo ale klamotów od metra.

Kolejny raz pytam czy poza Etiopią, która jest w szpitalu i katgral, która odpowie mi w poniedziałek jest jeszcze ktoś kto jedzie ze mną i Robertem do Jaworzna?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lut 09, 2011 22:52 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

jaworzno - miałam plan z wami jechać, co deklarowałam... teraz sama nie wiem. dam wam znać dzień przed, dobrze? wolę na chwilę obecną nic nie obiecywać. nie wiem, czy będę mogła karmela zostawić samego na cały dzień.

dziękujemy za kciuki i miłe słowa :)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro lut 09, 2011 22:55 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

A kiedy to?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro lut 09, 2011 22:59 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

_namida_ pisze:A kiedy to?

Kocuria, ja nie mogę dzień przed, bo od tego ile osób pojedzie zależy kto się zmieści w samochodzie więc ustalamy, że Ty nie z racji Karmela, bo trza go niańczyć.
Namido, w czwartek za tydzień

Tweety

Post » Śro lut 09, 2011 23:06 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

Kurczę, ja w czwartki mam autystyków, chyba że to rano?
Jeśli to jest w gimnazjum, to nie spodziewałabym się tam wielkiej imprezy, to nie jest w centrum, tylko pomiędzy blokowiskami, pewnie poza dzieciakami nikt z zewnątrz nie przyjdzie. Szkoda, bo moje miasto...

_namida_

Post » Śro lut 09, 2011 23:09 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

Aga, w kociarni jest kilka moich rzeczy; pieniążek, fant, buty z przymiarki i chyba bozita - jeśli już nowa przyjechała, bo tą ostatnią rozparcelowałaś, nie?

Ja bym bardzo chciała to wszystko odebrać tylko klucza nie mam.
Wiślacki obiecał dorobić, ale zajęty i sobie pewno zapomniał.

myślę, że impreza będzie coś jak w Myślenicach ;/ miejmy nadzieję, że lepsza :mrgreen:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro lut 09, 2011 23:12 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

_namida_ pisze:Kurczę, ja w czwartki mam autystyków, chyba że to rano?
Jeśli to jest w gimnazjum, to nie spodziewałabym się tam wielkiej imprezy, to nie jest w centrum, tylko pomiędzy blokowiskami, pewnie poza dzieciakami nikt z zewnątrz nie przyjdzie. Szkoda, bo moje miasto...

Północna 9a, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych.
To się zaczyna od 12, potrwa do 16:30
Ostatnio edytowano Śro lut 09, 2011 23:25 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Śro lut 09, 2011 23:14 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

kosma_shiva pisze:Aga, w kociarni jest kilka moich rzeczy; pieniążek, fant, buty z przymiarki i chyba bozita - jeśli już nowa przyjechała, bo tą ostatnią rozparcelowałaś, nie?

Ja bym bardzo chciała to wszystko odebrać tylko klucza nie mam.
Wiślacki obiecał dorobić, ale zajęty i sobie pewno zapomniał.

myślę, że impreza będzie coś jak w Myślenicach ;/ miejmy nadzieję, że lepsza :mrgreen:

o ile pamiętam klucze dorobione, bozitę weź, dziękuję za pożyczkę a impreza lokalna, niewielka ale dość dobrze rozreklamowana po mieście, z konkursami i dla małych dzieciaków i fotograficzny dla starszych. Zobaczymy.

Tweety

Post » Śro lut 09, 2011 23:25 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

Już doczytałam, ja na 90% nie dam rady być, a gdyby się coś zmieniło mogę dojechać we własnym zakresie.
To będzie raczej taka impreza dla dzieci i nie spodziewałabym się tłumów; gdyby to była jakaś hala albo dom kultury w centrum to co innego - to jest szkoła na jednym z osiedli. Więc raczej młodzież szkolna, ewentualnie ludność z pobliskich bloków, nieopodal znajduje się też urząd bezrobocia :P Taka bardziej reprezentacyjna obecność ;)

_namida_

Post » Śro lut 09, 2011 23:29 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

_namida_ pisze:Już doczytałam, ja na 90% nie dam rady być, a gdyby się coś zmieniło dojadę we własnym zakresie.
To będzie raczej taka impreza dla dzieci i nie spodziewałabym się tłumów; gdyby to była jakaś hala albo dom kultury w centrum to co innego - to jest szkoła na jednym z osiedli. Więc raczej młodzież szkolna, ewentualnie ludność z pobliskich bloków, nieopodal znajduje się też urząd bezrobocia :P Taka bardziej reprezentacyjna obecność ;)

taka ma być. Poproszono nas jeszcze w grudniu aby pomóc to zorganizować, dzieciakom zależy - niech się uczą :)
Nie jedziemy tam się "obłowić" :wink: tylko zarazić ich chęcią pomagania

Tweety

Post » Śro lut 09, 2011 23:36 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

Tweety pisze:taka ma być. Poproszono nas jeszcze w grudniu aby pomóc to zorganizować, dzieciakom zależy - niech się uczą :)
Nie jedziemy tam się "obłowić" :wink: tylko zarazić ich chęcią pomagania

Wyślę tam swoich bratanków z ADHD, na pewno rozkręcą imprezę :twisted:

_namida_

Post » Czw lut 10, 2011 0:17 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

ktoś mnie pytał po drodze o klaczkę. oczywiście odesłałam do Biafry, Frotki i ... dr Kujawskiego, on koniarz

Tweety

Post » Czw lut 10, 2011 5:56 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

Tweety pisze:W sprawach organizacyjnych: na kociarnię znoszone są przeróżne rzeczy (chyba) bazarkowe i ... leżą. Wiecie dobrze jak tam ciasno, jak ciężko posprzątać gdy wszystko jest w koło rozpirzone. To jest kociarnia a nie, z całym szacunkiem, graciarnia więc może być punktem kontaktowym ale nie długofalowym składowiskiem. Jeżeli coś ma iść na bazarek to niech idzie jeżeli nie to trzeba temu znaleźć inne miejsce w trybie natychmiastowym.
Ci co nie odebrali żwirku niech go zabiorą, proszę!
Prosiłabym aby na sobotę po południu się skrzyknąć i doprowadzić kociarnię do jakiegokolwiek wyglądu, kotów nie jest tam szaleńczo dużo ale klamotów od metra.

Co do soboty: czy ekipa sprzątająca byłaby tak miła i przy okazji nakarmiła koty? Pliiiisss!
Ja w sobotę po południu odstawiam Majeranka i w takiej sytuacji nie musiałabym już wracać na Kocimską.

Tweety pisze:Kolejny raz pytam czy poza Etiopią, która jest w szpitalu i katgral, która odpowie mi w poniedziałek jest jeszcze ktoś kto jedzie ze mną i Robertem do Jaworzna?

Mogę wziąć wolne na czwartek, o ile się Wam na coś przydam.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lut 10, 2011 9:19 Re: K-ów,zapraszamy na Marsz (Nie)milczenia,13.02.g.13 Barbakan

Ja cały przyszły tydzień w niepołomicach tyram od 8 do 18, mówiłam via telefon, ale w natłoku informacji pewnie uleciało.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]