Jurek mix BRI ma wspanialy domek :D - za TM :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 21:58 Jurek mix BRI ma wspanialy domek :D - za TM :(

Z bolem serca musze szukac domu dla Jerzego. Niestety moja reakcja alergiczna na niego jest koszmarna. O moim malzu nie wspominam, bo sie dusi na sam jego widok. Efekt? - Nie daje rady nawet Jerzego poglaskac, nie mowiac o wyczesaniu czy innych czynnosciach :( Mialam nadzieje, ze moj organizm sie w koncu przyzwyczai do alergenu (zawsze tak jest).. tym razem.. nie dalo rady :cry:

Jerzy ma 3 lata, jest w kolorze liliowym. Wykastrowany. Wyniki FIV (-) FeLV (-).
Jest bardzo spokojnym kocurem, lubi od czasu do czasu przyjsc sie poglaskac, jednak wiekszosc czasu spedza spiac. Bywa plochliwy (sadze, ze to efekty chowu w pseudo), jednak nigdy agresywny. Raczej to wielka oaza spokoju.
Jak wiekszosc duzych kastratow Jerzy wymaga karmy urinary, inaczej zaczynaja sie zapalenia pecherza.

Blagam, niech sie znajdzie dla niego dobry forumowy domek. Jurek uwielbia psy i koty. :cry:

Wiecej info - PW.

miniaturki - po klikniecu zdjecie otworzy sie w palenym rozmiarze
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

wyczesany wyglada zdecydowanie lepiej ;) Ja jednak poprostu nie moge tego zrobic. :(

pzdr
GreenEvil
Ostatnio edytowano Czw kwi 17, 2014 15:14 przez GreenEvil, łącznie edytowano 4 razy

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Śro lut 09, 2011 22:06 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

Fotki są za duże - dopuszczalna wielkość to 640 pikseli na dłuższym boku.
Proszę o zmniejszenie, inaczej będę musiała zamienić na linki.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lut 09, 2011 22:08 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

:(
Ostatnio edytowano Pt gru 16, 2011 15:47 przez kotx2, łącznie edytowano 2 razy
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 09, 2011 22:14 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

kotx2 pisze:szkoda koty,w umowie adopcyjnej powinnien być podpunkt o nakazie robienia testów alergicznych przd adopcja :evil: :evil: :evil:

Przed adopcją nie miałam alergii. Wyszła kilka lat po, jak się zaczęłam dusić astmą.
Tyle, że u mnie udało się ją opanować. Powiedzmy.
Nie zawsze jest biało i różowo. Warto czasem się zastanowić przed napisaniem posta.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro lut 09, 2011 22:16 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

kotx2 pisze:szkoda koty,w umowie adopcyjnej powinnien być podpunkt o nakazie robienia testów alergicznych przd adopcja :evil: :evil: :evil:

walnij sie w czolo ze swoimi madrosciami. :evil:
Mam alergie od urodzenia.
W szczycie mialam w domu 30 dachowcow - nie bylo klopotow. ( o tyle o ile dalo sie zyc)
Teraz mam w sumie 9 kotow. Tak uczula mnie tylko Jerzy. :evil: Walcze z tym uczuleniem 2 lata. Naprawde nie jest mi prosto, bo to moj wymarzony kocur. :cry:

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Śro lut 09, 2011 22:20 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

Myszka.xww pisze:

Przed adopcją nie miałam alergii. Wyszła kilka lat po, jak się zaczęłam dusić astmą.
Nie zawsze jest biało i różowo. Warto czasem się zastanowić przed napisaniem posta.

no moze faktycznie poniosły mnie emocje,sama jestem alergikiem,córka też testy robiłam dawno temu ,wiec od dawna wiem,że jestem uczulona ale jakoś nie zraziło mnie to do posiadania kotów,denerwuje mnie to,ze ludzie traktują koty jak sprzet ,toster lub czajnik, moze akurat nie w tym przypadku ale i tak sie zdenerwowałam :?

kotx2

Post » Śro lut 09, 2011 22:34 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

póki co spróbuje pomóc :|

kotx2

Post » Śro lut 09, 2011 22:46 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

kotx2 pisze:
Myszka.xww pisze:

no moze faktycznie poniosły mnie emocje,sama jestem alergikiem,córka też testy robiłam dawno temu ,wiec od dawna wiem,że jestem uczulona ale jakoś nie zraziło mnie to do posiadania kotów,denerwuje mnie to,ze ludzie traktują koty jak sprzet ,toster lub czajnik, moze akurat nie w tym przypadku ale i tak sie zdenerwowałam :?

To jeszcze wypadałoby napisać "przepraszam".

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro lut 09, 2011 22:47 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

Myszka.xww pisze:

To jeszcze wypadałoby napisać "przepraszam".[/quote]

ok :ok: sory :D

kotx2

Post » Śro lut 09, 2011 22:58 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

podniose :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Śro lut 09, 2011 22:58 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

kotx2 pisze:ok :ok: sory :D

OK. Zrozum - Jurek mogby u mnie egzystowac. Jesc ma, pic ma. Koty do zabawy ma. Jednak poprostu nie jestem w stanie sie nim zajac tak jak powinnam - ani nie moge go poglaskac, ani wyczesac... to nie chodzi o mnie. Tu chodzi o to, zeby ten kot mial ciepla reke do glaskania i ludzia do przytulania :(

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Śro lut 09, 2011 23:00 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

witam :)

ja mam w domu 4 BRI - zaznaczam nie jestem hodowlą, 2 kocurki 2 koteczki (po zabiegach sterylizacji)- nie umiem wklejac zdjęc ale podam link do fb mojego meza tak sa zdjęcia naszych ogonków :)

http://www.facebook.com/album.php?id=10 ... &aid=37904

chętnie damy domek Jerzemu :)
piekny jest :1luvu: a moj Lucek równiez liliowy to moje ukochane kociątko - choć wszytskie kocham to liliowe ponad wszytsko :)

jeśli możesz chętnie porozmawiam na priv
pozdrawiam
basia

basialusia

Od: Wto gru 28, 2010 18:28

Post » Śro lut 09, 2011 23:03 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

GreenEvil pisze:
kotx2 pisze:ok :ok: sory :D

OK. Zrozum - Jurek mogby u mnie egzystowac. Jesc ma, pic ma. Koty do zabawy ma. Jednak poprostu nie jestem w stanie sie nim zajac tak jak powinnam - ani nie moge go poglaskac, ani wyczesac... to nie chodzi o mnie. Tu chodzi o to, zeby ten kot mial ciepla reke do glaskania i ludzia do przytulania :(

pzdr
GreenEvil

nie chciałam byc niemiła absolutnie,ale zdenerwowalam sie i zle ulokowałam emocje ,na swoja obrone mam tylko to ,ze przed 30 min, rozmawialam ze znajoma,która chce oddać 15 letniego kota do schronu,bo "chyba ślepnie i kuleje" ,próbowalam jej to wyperswadować ale chyba nic z tego,pewnie wezmę go do siebie :( historia jakich wiele na forum,a le i tak serce krwawi...

kotx2

Post » Śro lut 09, 2011 23:03 Re: Z bolem serca - Jurek mix BRI szuka domu

podrzucę sąsiadkę :ok:
no ,smutne :(
ale czyżby już ,są chetni 8)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[następna]