» Śro lut 09, 2011 21:24
Kotek wymiotuje, prosze o pomoc.
Witam,
zwracam sie do was poniewaz nie wiem juz co zrobic ze swoim chorym kotkiem.
Wiem, ze pewnie takich postow bylo juz wiele, jednak nie znalazlam zadnego, ktory by pasowal do mojej sytuacji.
Sprawa wyglada nastepujaco.
W polowie listopada wzielam 2,5 letnia kotke, wysterylizowana ze schroniska. Wszystko bylo dobrze i super ale gdzies po okolo miesiaca zaczela wymiotowac, zazwyczaj sa to niestrawione, powiedzialabym, ze nawet cale porcje jedzenia. Dodam, ze nie ma biegunki ma ochote do zabawy oraz uwielbia sie lasic. Na wadze rowniez nie traci.
U weterynarza rowniez juz bylam, stracilam tam juz majatek.
Kotek potrafi wymiotowac 5 razy dziennie a czasami jest spokoj przez tydzien, zwlaszcza jesli dostanie zaszczyki od weta.
Kotek mial robione przeswietlenie, badanie krwi oraz kalu. Nigdzie nie wykryto nic podejzanego. Zmienialam juz jej karme kilkakrotnie, powynosilam wszystkie kwiaty z domu. Kupilam trawke dla kotow ale nie chce jej jesc, podaje jej whiskasa oraz karme a ostatnio juz nawet jakas paste na odklaczanie.
Nie mam juz pomyslow, nic nie pomaga a kotek ciagle wymiotuje. Aha dodam tylko, ze od weta dostal tabletki jedne Gasprid i drugie nie pamietam jakie, ktore musze jej podawac trzy razy dziennie w okreslonej dawce. Podaje je juz chyba z 4 tygodnie i nic nie pomaga.
Prosze moze macie jakies pomysly? Bo ja juz zadnych i nie moge patrzec jak moja biedna kicia ciagle wymiotuje.
Natalia.