PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 16:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Joasiu, przepraszam nie chcialam Cie urazic... W kazdym razie przykro mi to czytac i tak z ciezkim sercem sobie mysle ze jednak meska nacja jest... specyficzna... Nie ma zadnej szansy na to ze facet przemysli sytuacje i wykaze jakas dobra wole celem zmiany nastawienia i poprawy?
Rosolek moge mu sama podac jakby co, mnie przeciez nie zna :twisted:

Gotowac sie nauczysz, spokojna glowa. Nie musisz byc perfekcyjna matka, kucharka i pania domu. Najwazniejsze zeby dziecko czulo ze jest potrzebne i kochane, a to ze czasem zje cos co odbiega wygladem od zdjec w gazecie.... ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro lut 09, 2011 16:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Sol, spokojnie.... Wcale nie czuję się urażona :D Kretynów nie sieją po prostu.... Po swojej "propozycji" nie ma czego szukać ani w moim domu ani tym bardziej w sercu. Szkoda, że straciłam 7 lat na zrozumienie tego, ale lepiej późno niż wcale, prawda??
U mnie wszystkie potrawy odbiegają od zdjęć w gazetach, nawet brukowych i satyrycznych :mrgreen: Ale ważne, że żyję i żadnych problemów z żołądkiem nie ma :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro lut 09, 2011 16:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

joarkadia pisze:Sol, spokojnie.... Wcale nie czuję się urażona :D Kretynów nie sieją po prostu.... Po swojej "propozycji" nie ma czego szukać ani w moim domu ani tym bardziej w sercu. Szkoda, że straciłam 7 lat na zrozumienie tego, ale lepiej późno niż wcale, prawda??
U mnie wszystkie potrawy odbiegają od zdjęć w gazetach, nawet brukowych i satyrycznych :mrgreen: Ale ważne, że żyję i żadnych problemów z żołądkiem nie ma :ryk:

Pewnie ze tak. Mozna zalowac siedmiu lat i traktowac je jako czas stracony. Mozna tez zaakceptowac ten fakt i traktowac to jako etap zycia, pelen dobrych chwil i trudnych, z ktorych mozna wyciagac wnioski na przyszlosc i uczyc sie lepiej poznawac siebie...

Moge sie tylko domyslac jaka to byla "propozycja" :evil: no coz, powiem tylko, ze ja Cie rozumiem. I probujac sie postawic w Twojej sytuacji podejrzewam ze zrobilabym to samo. Ja potrzebowalam prawie 9 lat zeby sie wyrwac ze swojego toksycznego zwiazku z bylym.
Najwidoczniej jednak bylo mi i to doswiadczenie do czegos potrzebne.

Moj byly powtarzal czesto mojemu TZowi (bo sie chlopcy kiedys kumplowali, do czasu ;)), ze ja nie umiem gotowac. Kiedys moj TZ nas odwiedzil i ugotowalam zupe pieczarkowa. Mnie nie bylo przy tym ale potem mi TZ opowiadal ze jadl ja powoli bo bolaly go zeby i nie mogl dobrze pogryzc pieczarek, a moj eks caly czas go przepraszal mowiac "Magda zle gotuje, wiesz, nie umie gotowac, ale to nic, ja gotuje za nia, no zrobila te zupe ale nie jest dobra". TZ sie nic nie odzywal bo nie za bardzo wiedzial co ma na to odpowiedziec.
Obecnie gotuje i jest ok, czasami spale cos (vide dzis makaron i troche ryzu), czasem sobie zapomne cos doprawic ale uwazam ze nikt nie urodzil sie z patelnia w rece wiec mam prawo do pomylek. Zglebiam wiedze jesli potrzebuje cos wiedizec, czytam przepisy, troche ich uzbieralam a przede wszystkim zadaje pytania doswiadczonym kucharkom i pilnie zapamietuje ich rady. Wychodze z zalozenia ze co porada doswiadczonej gospodyni, to porada :)

solangelica

Post » Śro lut 09, 2011 17:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

A ja mam gołąbki i sobie zajadam, które uczyniła moja mamusia , bo w moim wykonaniu były by trujące :twisted: I kategorycznie stwierdzam, że nie mam zamiaru uczyć się gotować !!! Nawet widmo głodu mnie do tego nie zmusi. I tak wystarczająco dużo rzeczy umiem robić, więc gotowanie sobie odpuszczę.
Ale Wam życzę smacznego. Rosołek lubię, a jakże , kiedyś wpadnę :wink:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lut 09, 2011 17:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Smacznego jasdor! Golabki uwielbiam :) Moze kiedys w koncu sie zmobilizuje i zrobie...

solangelica

Post » Śro lut 09, 2011 17:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

ZAWSZE powtarzam, że facet to bubel genetyczny a nieliczne wyjątki potwierdzają regułę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A mdłości masz teraz bo teraz Ci się dopiero NA SERIO młode zagnieżdża :ok:
I ciesz się KAŻDYM PASKUDNYM odruchem Twojego organizmu - to oznacza, że Żyje i ma się dobrze :ok:

I ZWOLNIJ I ZACZNIJ PATRZEĆ DO ŚRODKA :ok: :ok: :ok:

Z własnego doświadczenia...

AYO
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 09, 2011 17:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

A ja się zapisałam na superrrrr konferencję w Lublinie :mrgreen: A jak już wysłałam zgłoszenie i prawie zarezerwowałam hotel to się okazało , że......konferencja była w 2010 roku :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Będą mieć ze mnie ubaw :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro lut 09, 2011 17:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Przeżyłam dwie ciąże , a wymiot miałam tylko jednorazowy, po skonsumowaniu 1 kg pomidorów z cukrem :mrgreen: No cóż różne się ma zachcianki. Uwielbiałam być w ciąży, a z jaką dumą obnosiłam sie po okolicy :1luvu: Pewnie dlatego moje dzieci należą do tych odważnych, wierzących w siebie i nie poddających się, życie im nie straszne, a z przeciwnościami potrafią sobie poradzić. Były chwalone od momenty poczęcia . I Ty też masz tak działać.
Siostra Prezes mnie pewnie mietłą przetrzepie, ale DZIECI SĄ FAJNE :1luvu:
Twój bejbiś ma być śliczny, kochany i zdrowy :ok: :ok: :ok: , a tatuś jeszcze będzie się przed Tobą kajał - zobaczysz :twisted:

Majencjo - no cóż, przepracowana pewnie jesteś :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lut 09, 2011 18:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

No trochę :mrgreen: ale bardziej problemy z praca bo rozstrzyga się na dniach być albo nie być dla wielu ludzi :evil:
A mój Pan przeżył operację w krążeniu pozaustrojowym z zatrzymanym serduszkiem :mrgreen: Teraz walczą na OIOM-ie żeby w ogóle przeżył.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro lut 09, 2011 18:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Chciałam tylko skromnie i pocieszająco dodać, że ja rzygałam jak przysłowiowy kot przez całą ciążę. :roll: To znaczy prawie całą - oprócz pierwszego miesiąca i ostatniego. W ostatnim za to nie mogłam wcale spać, ani leżeć, ani siedzieć, ani w ogóle wytrzymać w żadnej pozycji dłużej niż kilka minut, bo miałam ucisk na jakiś nerw i tak mnie kręgosłup łupał, że myślałam, że zejdę. :? Joarkadia dobrze zrobiłaś, że buca pogoniłaś :evil: Z czasem docenisz, że nikt ci się w wychowanie dzidziusia nie wtrąca :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro lut 09, 2011 18:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Debilek stracił wszelkie szanse na cokolwiek z naszej strony! Może mieć pretensje sam do siebie.... Mam nadzieje, że mi się już nudności skończą. A sporo ludzi mówi już, że promienieję... :mrgreen: Bo ja jestem w siódmym niebie!

joarkadia

Post » Śro lut 09, 2011 18:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

joarkadia pisze:Bo ja jestem w siódmym niebie!

Nie w siódmym niebie tylko w jedenastym tygodniu co chyba na jedno wychodzi :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro lut 09, 2011 18:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

O losie ściętej głowy :!:

Zajmie się człowiek robotą uczciwie, to mu zaraz będą sabotaż na wątku uskuteczniać, no! :twisted:

O taki:

jasdor pisze:Siostra Prezes mnie pewnie mietłą przetrzepie, ale DZIECI SĄ FAJNE :1luvu:

No jak mam nie przetrzepać, jak się sama prosisz o to? :twisted:

Ja się tylko modlę o to, aby TŻ-ta siostra, która jest w ciąży przypadkiem nie wpadła na durny pomysł, abym niby to ja miała być chrzestną... O nie :evil:

A poza tym to niech Wam dzieci zdrowo rosną :ok: :kotek: :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lut 09, 2011 19:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

villemo5 pisze:O losie ściętej głowy :!:

Zajmie się człowiek robotą uczciwie, to mu zaraz będą sabotaż na wątku uskuteczniać, no! :twisted:

O taki:

jasdor pisze:Siostra Prezes mnie pewnie mietłą przetrzepie, ale DZIECI SĄ FAJNE :1luvu:

No jak mam nie przetrzepać, jak się sama prosisz o to? :twisted:

Ja się tylko modlę o to, aby TŻ-ta siostra, która jest w ciąży przypadkiem nie wpadła na durny pomysł, abym niby to ja miała być chrzestną... O nie :evil:

A poza tym to niech Wam dzieci zdrowo rosną :ok: :kotek: :mrgreen:

Jak to tżeta siostra jest w ciąży przypadkiem? :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro lut 09, 2011 19:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Bardzo mi przykro, u nas matka chrzestna już wybrana dawno temu i bardzo się cieszy z tego. Opiekuńcza jak kwoka :D
A wszystkie Siostry Czarownice będą chrzestnymi wirtualnymi :ryk: :ryk:

joarkadia

[poprzednia][następna]