5m.tri obcięli ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1,3i10

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 8:21 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

biamila pisze:Yokusia wczoraj wszamała sobie saszeteczkę cosmy :D mądra dziewczynka wie co dobre. Mam nadzieję, że apetyt na to mokre jej się utrzyma, bo to zawsze coś lżejszego niż sucha karma.
Dziękujemy za wszystkie ciepłe myśli :1luvu:

Niestety... to był jednorazowy "rzut"... nastepna saszeta cosmy nietknięta, mala podjada taste of the wild i nic więcej, je mało, humor ma super, bawi się zabwkami, cieszy z obecnosci człowieka, drapaczkę uzywa jakby znała ten sprzęt od zawsze... fajna z niej kocina. Oczy kropimy Tobrexem, narazie nie widać poprawy, ale napewno będzie lepiej. W związku ze słabym jedzeniem będe jednak badała krew, ale to w przyszłym tyg. niech ma jeszce chwilę bez weta... dzięki za wsparcie.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro lut 09, 2011 8:29 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Wciąż i nieustająco trzymam za nią kciuki :ok:

I poprosimy o nowe foteczki, jak bedzie taka możliwość :wink:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lut 09, 2011 9:45 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Może w niedzielę fotniemy panieneczkę.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro lut 09, 2011 11:23 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

biamila pisze:Może w niedzielę fotniemy panieneczkę.

o tak... chciałbym zobaczyć Yoko :)

to dla małej niech się trzyma dzielna dziewczynka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

hishpanbp

Od: Czw sty 27, 2011 20:44

Post » Śro lut 09, 2011 15:24 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

hishpanbp pisze:
biamila pisze:Może w niedzielę fotniemy panieneczkę.

o tak... chciałbym zobaczyć Yoko :)

to dla małej niech się trzyma dzielna dziewczynka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Yoko... no wygląda w zasadzie tak samo... oczy dalej nieco zapłakane, łyse pod oczami "dziury", chuda i drobna.
Nie wiem czy dotarła do Ciebie wiadomość, że Yoczka jest dorosła... pierwotne wnioski z oglądania ząbków okazały się błędne, nie ma mleczaka żadnego, kotka jest dorosła, mogła nawet mieć już małe, ale weci oceniają na roczek, 1,5. Yoczka ma kolejne obniżenie formy, jedzeniowo kiepsko, to "wybrzydzanie" w potrawach nie jest zdrowe... będziemy krew badać, żeby się dowiedzieć jak nereczki i wątroba... czy nie jest przypadkiem potrzebna jakaś karma dietowa... ale to kilka dni, narazie mala odpoczywa troche od wizyt u weta, i tak ma stresa bo musze oczy kropić trzy razy dziennie...

Mamrot

Post » Pon lut 14, 2011 8:16 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Yoczka dostała rujki więc narazie badanie krwi odłożone w czasie, mała siedzi z resztą "na pokojach", Tola syczy zjadliwie ale nie atakuje, reszta spokojnie przyjęła Yoczki obecność... normalka :) fajne mam koty... dziś, jutro wizyta u weta "ogólna"... rujka trwa już 5ty dzień, mam nadzieje, że to fizjologiczna rujka, słyszałam o problemach z ropomaciczem. będę meldowała co dalej! serdeczności dla wszystkich którzy o nas pamiętają!

Mamrot

Post » Pon lut 14, 2011 9:33 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

skoro Yoko dostała rujki to chyba dobrze... no i cieszę się że jest między kotami :)

hishpanbp

Od: Czw sty 27, 2011 20:44

Post » Pon lut 14, 2011 15:34 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Ojej, to się maleńka męczy... :( Ale je normalnie?
Cały czas myślę o Yoko i trzymam kciuki za zdrówko :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto lut 15, 2011 15:52 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

alata pisze:Ojej, to się maleńka męczy... :( Ale je normalnie?
Cały czas myślę o Yoko i trzymam kciuki za zdrówko :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

nie męczy się, nawet w rui jest bardzo fajna, daje spac w nocy i nie jest wcale "namolna"

Mamrot

Post » Wto lut 15, 2011 15:55 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

hishpanbp pisze:skoro Yoko dostała rujki to chyba dobrze... no i cieszę się że jest między kotami :)

nie wiem czy ruja jest oznaka zdrowia... no w każdym razie czekam na wygaszenie i wtedy krew zbadamy... jeśli będzie dobrze to ją zaszczepię na komplet wirusów kocich ...

Mamrot

Post » Wto lut 15, 2011 15:56 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

co do jedzenia to kiepsko, przed rują małao jadła i z "wybrzydzaniem" a w riu pewnie dodatkowo jej spadł apetyt, cos je, niewiele...

Mamrot

Post » Czw lut 17, 2011 11:45 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Mamrot pisze:

nie męczy się, nawet w rui jest bardzo fajna, daje spac w nocy i nie jest wcale "namolna"

Cieszę się, że maleńkiej ruja nie męczy. Moja nic nie jadła i strasznie cierpiała, mama nawet chciała wzywać do niej pogotowie weterynaryjne. (Byliśmy wtedy na wakacjach i mama opiekowała się kotami. Po tych przeżyciach mama stała się wielką zwolenniczką sterylizacji.)
Mam nadzieję, że z Yoko już dobrze. Jak badania?
W Dniu Kota i w każdym dniu roku życzę maleńkiej zdrowia i kochającego, bezpiecznego domu :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138

alata

Post » Czw lut 17, 2011 16:00 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Dziękujemy za życzenia :1luvu: Yoko rujkuje sobie w najlepsze :ryk:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw lut 17, 2011 16:36 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Ooo, to badania będą trochę później :)
A jak poza tym zdrówko koteczki?
Obrazek Obrazek

alata

Post » Czw lut 17, 2011 17:05 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

alata pisze:Ooo, to badania będą trochę później :)
A jak poza tym zdrówko koteczki?

żeby nie było za łatwo mała wydrapała sobie kilka wielkich dziur w sierści do gołej skóry... drapie zajadle i z namaszczeniem
wczoraj dostała steryda... skóra czysta, bialutka więc uznano to za uczulenie pokarmowe bo jakims cudem - wczesniej nic nie chciala prócz taste of the wild - zjadła sensitivity i wszystko narazie wskazuje na to że to właśnie ja uczuliło... no trudności ciąg dalszy... dzisiaj jedziemy na ponowne oglądanie, ale byłam w czasie pracy w domu i niestety mala drapie sie dalej... ech

Mamrot

[poprzednia][następna]