MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 20:20 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Natalia0603 pisze:
NatusiaM pisze:Nie chodzi teraz o szukanie winnych, a o szukanie kota, kochani.

Stało się i nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem. Policja takimi sprawami sie nie zajmuje chyba ze ktoś z was ma znajomości lub rodzinę w powiatówce. Może wtedy...

Myśle, że Wioleta nie wyjechała, a tylko w ten sposób sie broni. Wystarczy zadzwonić do niej z innego, obcego numeru pod pretekstem jakiegoś konkursu i spróbowac się spotkać. To proste.

Pomysł dobry, może wypali. Tylko, że Wioleta mieszka w Kędzierzynie, a Malwinka jest w Głubczycach...

nie wypaliło... dzwoniłam...bez odbioru..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 04, 2011 21:08 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Poczekajmy trochę z tymi telefonami. Ja zrobiłabym tak:
podrukować ogłoszenia,
porozwieszać po okolicy,
włączyć do akcji weterynarzy, sklepikarzy, TOZowców i innych kotomanów,
dac sobie czas.

Do Wiolety zadzwoniłabym nie wcześniej niż za dwa tygodnie. Dajmy jej czas na ochłonięcie.

To tylko prppozycja. Tak robię zwykle przy podobnych akcjach.
JHeśli chcecie mi pomóc, to wydrukujcie kilka sztuk ogłoszeń i przyslijcie do mnie, a ja je porozwieszam. Juz dałam znac okolicznym lecznicom i sklepikarzom zoo. Działajmy razem.

Natalio, czy mogłybyśmy sie spotkać? Tak na spokojnie pogadac?
PDT, HOTEL, TRANSPORT - Krapkowice woj. opolskie

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Od: Pon sie 11, 2008 19:12

Post » Pon lut 07, 2011 12:16 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

NatusiaM, proszę o adres na pw, zrobię ogłoszenia..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 07, 2011 12:29 Re: MALWINKA z RTOZ długo czeka na domek.. czyżby miała szansę?

Natalia0603 pisze:Przekazałam wszystkie wasze informacje o Malwince nowej Dużej Malwinki. Jestem tylko pośrednikiem, ale koleżanka mówiła, że chce Malwinkę bez względu na wszystko. Zobowiązuję się do monitorowania pierwszych dni-tygodni pobytu Malwinki u nowej pani:) :D Tak więc w niedzielę Malwinka jedzie do DS!

tak przegladam w sprawie napisania ogloszenia..... :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 07, 2011 12:29 Re: MALWINKA z RTOZ długo czeka na domek.. czyżby miała szansę?

Natalia0603 pisze:Nie mogę się wypowiadać w imieniu nowej właścicielki, mam także ogromną nadzieję, że nie okaże się po czasie, że Malwinka jest jaka jest i to jest problem. Na dzień dzisiejszy nowa właścicielka oświadczyła, że bierze Malwinkę taką jaka jest:) Kot będzie w domu z ogrodem, więc tak sobie myślę że powinno jej się tam spodobać:) Malwinka nie jest małym głupiutkim kociaczkiem-dzieciaczkiem, który jeszcze nie ma charakteru- ona już swój ma. A wiadomo, że jak kot sobie coś postanowi to trudno go przekonać do swojego zdania:) W każdym razie zobowiązuję się do monitorowania początków pobytu Malwinki w nowym domu:)) Jestem dobrej myśli :mrgreen:

:?:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 07, 2011 12:47 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

wiadomo, czy coś się rusza w sprawie Malwinki?
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Pon lut 07, 2011 14:50 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

No właśnie Natalia zoobowiązała się monitorować pobyt Malwinki w nowym domu i co z tego wynikło ? A teraz twierdzi ,że nawet nie wie gdzie się znajduje dom do którego Malwinkę zawieziono. Coraz bardziej przestaje mi sie to podobać . :(

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Pon lut 07, 2011 14:55 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Maria.S pisze:wiadomo, czy coś się rusza w sprawie Malwinki?

przygotuję ogłoszenie i wyślę NatusiM

ehh.. szirra, rece opadają..
wiem, że pismo na tamtejszą policję poszło...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 07, 2011 15:19 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Hanulka pisze:wiem, że pismo na tamtejszą policję poszło...

Może to trochę przyspieszy sprawę...
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Pon lut 07, 2011 15:29 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Maria.S pisze:
Hanulka pisze:wiem, że pismo na tamtejszą policję poszło...

Może to trochę przyspieszy sprawę...

oby... :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lut 08, 2011 17:39 Re:

...
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 12:01 przez ka_towiczanka, łącznie edytowano 1 raz
ka_towiczanka

Post » Wto lut 08, 2011 21:28 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Hanulka, Szira, nie wiem jaki cel miało przywołanie moich wypowiedzi sprzed adopcji? Pisząc, że będę monitorować pierwsze dni miałam na myśli, że będę pisać, dzwonić do Wiolety i pytać, nie że będę tam jeździć!! Chyba oczywiste....
Obrazek

Obrazek

Natalia0603

Od: Pt paź 01, 2010 23:11

Post » Śro lut 09, 2011 8:19 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

No nie takie oczywiste...

ka_towiczanka pisze:Hanulko, Andżeliko, ciocie wszystkie, :ok: :ok: :ok: nieustające.

Ps. Gdyby trzeba się było dorzucić do jakiś kosztów, podróży czy czego tam, dajcie znać.

dołączam się do kciuków i pomocy w razie kosztów :ok:
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Śro lut 09, 2011 12:30 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Zaglądam tu od pewnego czasu i podczytuje. Nie chcę podgrzewać atmosfery, ale jednego nie rozumiem.
Kto tu kogo chroni? Czyje dobro jest najważniejsze?
Dlaczego Natalia nie chce podać nazwiska Gosi?
Przecież Natalia przekazała dalej Malwinkę i powinna powiedzieć jasno, komu przekazała, kiedy i na jakich zasadach.
Gosia powinna podać namiary na Wiolettę - bo przecież również nie ma nic do ukrycia.
Nie widzę tutaj żadnego braku lojalności, prosta sprawa, mówię: dałam kota tej i tej osobie.
A tu jakieś fałszywe pojmowanie koleżeństwa.
Tego nie rozumiem. Zupełnie. To nie ma najmniejszego sensu, a czas ucieka.
Dlaczego namierzać Wiolettę, skoro istnieją osoby (Gosia), które ją znają.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro lut 09, 2011 14:54 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Natalia0603 pisze:Hanulka, Szira, nie wiem jaki cel miało przywołanie moich wypowiedzi sprzed adopcji? Pisząc, że będę monitorować pierwsze dni miałam na myśli, że będę pisać, dzwonić do Wiolety i pytać, nie że będę tam jeździć!! Chyba oczywiste....

Natalia, nie nie jest oczywiste..
przywołałam, bo smutek mnie ogarnął..i wiem już dlaczego Ci uwierzyłam i zaufałam.. wiesz co to znaczy monitorować?
i to przez kilka tygodni? nie dni..
w takim razie inne rozumienie miałyśmy na myśli...

Kochani, biję się w piersi, stara jestem i głupia po prostu :evil:

Fanszeta, mnie nie podgrzewasz...smutno mi tak, że nie wiem.. też sobie zadaję te pytania..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]