Moderator: Estraven
ryśka pisze:
[b]Lancety do wykorzystania: 0 lancetów (zł.)[/b]
*Lancet to broń, za pomocą której skutecznie walczymy z bezdomnością.
Lancet to jednostka umowna, służy do przeliczania wpływów na Operację Zabieg.
1 lancet = 10 zł.
Może ktoś jeszcze zainteresuje się akcją i wesprze koty opłacając im sterylizację albo cząstkę zabiegu ? Czekają w kolejce. Często mają pełną miskę i miejsce do spania, będa mieć względnie udany żywot - proszą tylko o sterylkę. To przecież o tyle tańsze i łatwiejsze niż odratowanie, wykarmienie i wyadoptowanie miotu. Dziesiątki miotów. Setek... bell_a pisze:Masz córeczkę...wnuczkę..bratanice..siostrzenice.....chrześnice...-zapraszam
bazarek
viewtopic.php?f=20&t=123725&p=7041320#p7041320

Ziółko pisze:Mam do Was pytanie, ostatnio jak byłam u lekarza (to jest na Kopernika) to bardzo blisko mnie szedł kocur biało-rudy z jajeczkami i nawet nie to jest tym problemem dlaczego tu pisze o nim. Kot był bardzo 'przeziębiony', miał dużo ropy przy oczach i na pewno miał bardzo silny katar bo pyszczkiem oddychał. Jak kucnęłam i zaczęłam go wołać to trochę szybszym krokiem poszedł sobie byle dalej ode mnie. Patrzyłam gdzie idzie i chodził wzdłuż okienek, które tam są bardzo nisko. Bardzo możliwe że pozamykali te okna, a koty kiedyś tam spały. i teraz moje pytanie co z tym kotem zrobić![]()
![]()
ryśka pisze:Umówiliśmy kolejne koty na zabiegi. Siedem kotów z Gniezna (5 kotek i 2 kocurki), z tego wątku:
viewtopic.php?f=8&t=123608&p=7053618#p7053618
A mają przecież kogoś kto dokarmia, biega i próbuje załatwić zabiegi. Te koty nie powinny zostać bez pomocy...
za Twoje zdrowie i żeby się wszystko ułożyło. ryśka pisze:
W tej chwili na zabiegi czekają:
- 7 kotów: 5 kotek i 2 kocurki z Gniezna (na ich sterylizacje pilnie potrzebujemy około 400 zł.)
- 1 kotka, dokarmiana na podcieszyńskiej wsi (na jej zabieg potrzebujemy około 150 zł.)
- 4 koty (dwa kocurki i dwie kotki) z okolicy Rybnika, dokarmiane przez starszą Panią (koszt ich zabiegów wyniesie około 280 zł.)
- 1 kocurek z Bielska-Białej (na jego kastrację potrzeba około 70 zł., jest pilna, bo jest z 3 dorastającymi kotkami! one także potrzebują zabiegów)
- 1 kocurek działkowy z Rybnika (na jego zabieg potrzeba 40 zł.)
To aż 14 kotów, które bardzo potrzebują zabiegów... a już w tej chwili nasz budżet jest "na minusie" :(
Bardzo, bardzo prosimy o pomoc

Annazoo pisze:OK
Biorę na siebie1 kocurek z Bielska-Białej (na jego kastrację potrzeba około 70 zł., jest pilna, bo jest z 3 dorastającymi kotkami!
zatem po 35 zł za każdy z laserków
Ziółko pisze:to pozwolę sobie zacytowaćAnnazoo pisze:OK
Biorę na siebie1 kocurek z Bielska-Białej (na jego kastrację potrzeba około 70 zł., jest pilna, bo jest z 3 dorastającymi kotkami!
zatem po 35 zł za każdy z laserków

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Google [Bot], koszka, Wojtek i 72 gości