Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 22:44 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

dobranoc :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon lut 07, 2011 22:46 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lut 09, 2011 15:24 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

A co tutaj takie głuche milczenie? 8O 8O 8O
Jak się czujecie?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lut 09, 2011 15:40 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

też już tu byłam...
chciałam zadzwonić do Sfory zapytać o to leczenie ale nie moge się dodzwonić z przyczyn wyzszych :roll:
moge podac tel-może Jola zadzwonisz i zapytasz czy jest sens ją ciągnąć.603363766
myślę że najlepiej z dr.Kowalską,lub dr.Tyszkiewicz.(dr.Kowalska jest taka bardziej wczuwająca się.
-możesz się powołac na koleżankę która leczyła u niej Lalunie :D (no i Promysia też :D )
jak podasz leki to Ci powie co o tym myśli i sama uznasz czy warto bo przeczytałam Twój post na ten temat i rzeczywiście się zastanawiam czy warto skoro jej się jednak przecież poprawiło...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lut 09, 2011 20:31 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

kurcze martwię się co taka cisza u Joli i Buri ... :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lut 09, 2011 21:16 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Napisalam do Joli smsa bo tez sie niepokoje. Czekamy.
magdajedral

Post » Śro lut 09, 2011 22:44 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

witajcie cioteczki
dziękujemy za troskę :) ale u nas wszystko w porządku
Buri nie kaszle, ale poobserwuję ją jutro troszkę i zobaczymy
jeśli nie będzie kasłać to nie wiem czy jest sens faszerować ją prochami
z moją ręką lepiej, jeszcze biorę antybiotyk, ale bańka zniknęła :ok:

co tam u Was?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lut 10, 2011 0:14 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

no to dobrze że wszystko ok.
u nas też jako tako-jak mówi moja bogata koleżanka-"bida z nędzą,jak zwykle"..

dobrej nocki :D :1luvu:

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 9:14 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

witam z rana
Buri spała cichuteńko :1luvu: ale co zauważyłam rano jak przyszła się miziać? szok
na szyjce nie ma kawałka futra i jest to stara rana, zagojona, ale jednak...
ech, dobra, ładne słońce, ruszamy w drogę :mrgreen:
miłego dnia cioteczki :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lut 10, 2011 9:19 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Pokaż to wetowi - niech obejrzy, jak to tylko rana to futro odrośnie jak odpadnie strupek... wykorzystaj wizytę u weta żeby to obejrzał. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lut 10, 2011 9:22 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Marzenia, to jest stara sprawa. Nie ma nawet strupka tylko miejsce po sierści lekko zarośnięte meszkiem :cry:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lut 10, 2011 14:40 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

duża ta blizenka?
jak ja mogłam tego nie zauwazyć 8O coś kiepski ze mnie DT :roll: :oops:

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 19:03 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Smartusiu, jesteś najlepszy dt jaki można sobie wyobrazić :!: Blizna jest mała.
Ja sama zauważyłam dopiero dziś, a przecież kicia jest u mnie około miesiąca i też się dziwię :roll: ale faktem jest że Buri bardzo chroni swoją szyjkę, tzn. nie podnosi do drapania tak wysoko jak inne koty i nie daje sobie obejrzeć szyi.
Wg mnie to jest lęk przed czymś złym co ją kiedyś spotkało. Kicia mogła być duszona albo bita. Tak ja to widzę.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lut 10, 2011 22:58 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Podstępem obejrzałam szyjkę Buri i niestety to nie jest malutka blizna lecz ma kilka cm długości i jakieś 1,5 szerokości.
Kurcze, a może kicia nie ma astmy tylko uszkodzony przełyk, ale fakt że nie kaszle już.
Gdzie wszystkich wywiało :|
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lut 10, 2011 23:21 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

ja jestem

uszkodziny przełyk moze mieć 8O
uuu to jutro wet obowiązkowo
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

[poprzednia][następna]