Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 22:15 Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

ŚNIEŻKA - KOTKA W DEPRESJI PILNIE SZUKA TROSKLIWEGo DOMKU !!!!

Obrazek <+ Powiększ
Kotka, około 2 lat, wysterylizowana, ubrana w białą szatę z czarnymi uszkami i ogonkiem. W swoim, krótkim życiu przeżyła zbyt wiele jak na kocie możliwości. Urodziła się i mieszkała na wsi, nie była dobrze traktowana przez ludzi i zwierzęta. Pewnego dnia zabrano ją do miasta, do jednego z mieszkań, w którym miała spędzić resztę życia. Niestety dom okazał się nieprzyjazny i pechowy dla Śnieżynki. Była przeganiana i atakowana przez agresywnego kota, który od dawna zamieszkiwał terytorium, do którego trafiła. Państwo nie radzili sobie z trudną sytuacją i postanowili Śnieżkę oddać do schroniska, myśleli również o zwróceniu jej wolności. Na szczęście, w porę znalazła się osoba, która zdezorientowaną, wystraszoną dziewczynkę zabrała do siebie. Kotka niestety nie może jednak zostać dłużej ze swoją wybawicielką. W domu, w którym obecnie przebywa mieszkają zwierzęta, których Śnieżka bardzo się obawia, a jeden z kotów jest wobec niej bardzo agresywny. Poszukujemy wyjątkowego domu, na stałe dla wystraszonej koteczki, w którym mogłaby spędzić w miłości i spokoju resztę swoich, kocich dni. Mimo tylu przeżyć kotka nadal pragnie zaufać człowiekowi . Śnieżka ma nadzieję, że ktoś ją w końcu pokocha.[url][/url][url][/url]
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2011 1:10 przez graszka-gn, łącznie edytowano 8 razy
Powód: Poprawiłam fotę
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Od: Czw sty 06, 2011 20:49

Post » Pon lut 07, 2011 22:19 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2011 1:13 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawiłam BBCode, dałam fotkę zamiast miniaturki.
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 22:31 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Napisz z jakiego miasta jest Śnieżka....

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon lut 07, 2011 22:38 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Śnieżka jest w ciężkiej depresji. Potrzebuje domku bez kotów i innych zwierząt. Nie jestem w stanie zapewnić jej takich warumków. 2 koty z 8, ktore zamieszkuję moje niewielkie mieszkanie zupełnie jej nie tolerują. Muszę ja izolować, a to nie służy wychodzeniu z depresji Byłam u weterynarza , ale nie stać mnie na kolejne wizyty. Kicia była raz odczulona. Jest troche lepiej z jej sierścią, któej juz tak nie wylizuje. Znajoma wycofała sie z adopcji. Ta kicia naprawdę potrzebuje wyjątkowego domku, dużo ciepła, miłości i cierpliwości. Mam jeszcze jednego kocika na tymczasie. Przez 3 miesiące walczyłam , by doszedł do zdrowia. Ma dopiero 3 miesiące. Dzisiaj byłam z nim w nowym domku. Pojawil sie problem. 8- miesięczny kocurek niedawno wykastrowany prycha na niego. Proszę , poradźcie co robić , by się polubiły?[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f0a64bafe3c6bec.html][IMG
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 22:39 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

śNIEŻKA JEST W Bydgoszczy. Potrzebuję dla niej banerek.
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 22:41 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

A jak pomóc 2 kocurkom, żeby sie polubiły? Piszę bez składu i ładu ale może ktoś mi coś podpowie
Ostatnio edytowano Pon lut 07, 2011 23:05 przez nuka29, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 22:43 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Miałam wątek o Śnieżce na forum miu ,, kotka po przejściach"' Miałam nadzieję ,że koteczkę zabierze kolezanka z Torunia. Pojawiły się problemy i niestety nic nie wyszło. Moje 2 kotki rezydentki są bardzo agresywne. PLAKAC MI SIE CHCE, BO NIE WIEM CO ROBIĆ. Zabrałam Śnieżkaę od jej poprzedniego właściciela, bo tam nie miała życia. Teraz sama jestem bezradna
Ostatnio edytowano Pon lut 07, 2011 23:01 przez nuka29, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 22:48 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

mam problemy ze wstawieniem innych zdjęć Śnieżki
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 23:10 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Rozwiesiłam ogłoszenia z taka treścia jak w pierwszym poście, ale mie ma żadnego odzewu :cry:
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 23:22 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Oglądam biedaki z ,,Meksyku"". Nie mogę. We wrześniu znalazłam 2 maleństwa z oczkami jak dwia wielkie balony ropy. Jeden nie przeżył . Nusie wychowała mi moja kicia.Musze wstawić zdjęcie, bo to był prawdziwy cud. Dzisiaj Nusia ma problem z oczkami, bo jedno cały czas łzawi , ale jest taka kochana :1luvu: A te maleństwa z,, Mesksyku"' udalo się uratować, chociaż niektóre?
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 23:24 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

może jutro uda mi się wstawić zdjęcie Nusi
Ostatnio edytowano Pon lut 07, 2011 23:28 przez nuka29, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 23:26 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

oczka u małych kotków , to teraz największy problem. JAKI ONE BIEDNE I SMUTNE :cry:
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Post » Pon lut 07, 2011 23:55 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Koty trzeba łączyć pwoli jeśli zachodzi obawa wojny.Ja zawsze nowe zamykam w kojcu i tak przez siatkę stare zapoznaja sie z nowymi.Przez 2-3dni przyzwyczajają sie do siebie.Pózniej wypuszczam pojedynczo pod kontrolą i po góra 5-7 dniach jest ok.Spróbuj feliway'a,kropli Bacha...

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon lut 07, 2011 23:58 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

Po banerek - do graszki gn.
Po ogłoszenia (bo śliczna jest i ma duże szanse na dom ale potrzebna jej maaasa ogłoszeń) - do CatAngel. Jeśli możesz, to zrób ogłoszenia w gazetach.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: już są!

Może to wylizywanie z tego powodu, że ma alergię pokarmową?
Ja mam taki przypadek na stanie i dlatego tak się zastanawiam..
Jeśli nie masz kasy na leczenie może wystaw jakiś bazarek?
Może spróbuj uderzyć do jakiejś organizacji na miejscu?

I uszy do góry!
Śnieżka jest śliczna, dom musi się znaleźć!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto lut 08, 2011 0:42 Re: Śnieżka pilnie szuka troskliwego domku!

DZIĘKUJĘ J.D Carmen :) Co do mojego malego czrnego tymczaska, to byłam z nim już 3-ci raz. W domku u mojej koleżanki czuje sie super, włacza mruczawkę i bawi sie świetnie. Wlaśnie dzisiaj mówiłyśmy o takiej duzej klatce po króliku, bo innej nie mamy. Trzeba będzie tak zrobić. Bardzo chce ,żeby wszystko dobrze sie skończyło . To są dwa kocurki. Ja mam u siebie teraz 8 kotek i tego małego chłopczyka. Z kotkami jest róznie . Jedne sie kochają a inne nie. Ze Śnieżka mogą być problemy. Jest śliczna, ale przeszła zbyt dużo . Też myślałam, że może mieć problemy z alergią, ale lekarz( jeden z najlepszych e Bydgoszczy) stwierdził depresję. W gabinecie jak określił, próbowała wbić się w stół. Co do pomocy jakiejś organizacji to nie mam co liczyć. Jedynie mam darmową srerylizację. Z leczeniem jest gorzej. Byłam z tym małym kilka razy u weterynarza. Miał prawie wszystkie choroby i pasożyty Dostał 2x zylexis. Teraz pięknie rosnie. Ale to wszystko kosztuje. Od września nie pracuję , trochę dorabiam. W bydgszczy mam koleżankę Pisała na forum m.in o tymczasie w Rudzie Śląskiej. To mmiejsce to nie tymczas tylko umieralnia :( Tez mówiłyśmy o bazarku. Ja nie jestem jeszcze tak zorientowana, bo od niedawna piszę. Teraz jeszcze pomagam w srerylizacji osiedlowych bezdomniaków i brakuje mi na wszystko czasu. Musze napisać do dziewczyn od banerków. Dobrze ,że jest to forum....Dodaje sił. Pozdrawiam
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

[następna]