majka2222 pisze:kociamysza pisze:Hmm, zostala nam jeszcze jedna instancja w Radomska, ta najwyzszaMoze proboszcz przekona wierne owieczki, ze czasami warto byc sw Franciszkiem? Powaznie mowie. Jak najpowaniej. Datek tez sie znajdzie.
Obyś miała rację, bo ja jakoś nie mogę uwierzyć. A wystarczyłoby parę słów, aby wiele osób przemyślało swój stosunek do zwierząt. Obyś miała rację.
Co do zdjęć i filmiku o Milce, gdyby przesłać je p. Prezydent przed wizytą, ale tylko p. Prezydent, aby nie spotkać się z zarzutem epatowania cierpieniem, może wpłynęłoby to na jej stosunek do sprawy. Adres jest pewnie na stronie urzędu, ale musiałby to zrobić tylko jedna osoba.
Tak sobie myślę, nie wiem, czy dobrze, i ciągle płaczę, gdy widzę ten film.
Majka, jesli tylko proboszcz jest 'do ludzi' to da sie to zrobic.
Nie wiem czy znasz sprawe, z zeszlego roku bodajze, wypadek w okolicach Wroclawia, z rozbitego samochodu uciekly dwie kicie. Szukali ich wszyscy i opiekunowie poprosili wlasnie proboszcza pobliskiej parafii o apel o pomoc w poszukiwaniach. Dlatego tez o takim wyjsciu pomyslalam.
Z filmikiem masz racje, do prezydent, od Kati z mala wzmianka aby sie zapoznala jak walczy sie w RTOZ o zycie zwierzaka, ktore w schronisku pomocy nie otrzymalo. Przypominam, ze byl w tej sprawie artykulw GR.