[WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 16:10 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Viridian pisze:A jak światówka jest liczona w sensie przynależności do kraju?
Czy mając np. 2XCACIB albo 4XCAGCIB zdobyte w Polsce można wystawić na niej kota?

8O 8O 8O
...ale powaznie zadjesz to pytanie??
Obrazek

malgosia_07

Od: Wto lis 28, 2006 15:42

Post » Pon lut 07, 2011 16:51 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Viridian pisze:A jak światówka jest liczona w sensie przynależności do kraju?
Czy mając np. 2XCACIB albo 4XCAGCIB zdobyte w Polsce można wystawić na niej kota?

mozna - pod warunkiem ze odbywa się w innym kraju niz Polska, a certyfikaty twoich kotów są zdobyte na polskich wystawach.
Jeśli światówka jest w Polsce to certyfikat na niej zdobyty jest z polskiej wystawy i nie ma znaczenia czy jest to wystawa krajowa, międzynarodowa czy światowa.
Podsumowując więc, jeśli brakuje ci certyfikatu zagranicznego to - nie możesz go zdobyć na światówce w Polsce
Ave

Post » Pon lut 07, 2011 18:07 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

malgosia_07 pisze:8O 8O 8O

Jak najbardziej poważnie, co w tym dziwnego?

Ave pisze:Jeśli światówka jest w Polsce to certyfikat na niej zdobyty jest z polskiej wystawy i nie ma znaczenia czy jest to wystawa krajowa, międzynarodowa czy światowa.
Podsumowując więc, jeśli brakuje ci certyfikatu zagranicznego to - nie możesz go zdobyć na światówce w Polsce

OK, nie mogę zdobyć certyfikatu - tego się domyślałem, ale czy mogę wystawić takiego kota i zdobyć NOM BIS i WW nie kończąc IC/GIC?

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Pon lut 07, 2011 18:32 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Viridian pisze:OK, nie mogę zdobyć certyfikatu - tego się domyślałem, ale czy mogę wystawić takiego kota i zdobyć NOM BIS i WW nie kończąc IC/GIC?

nie rozumiem :|
w pierwszym poście tego wątku opisana jest szczegółowo kwalifikacja na światową wystawę - najprościej będzie jak zapytasz o to w swoim klubie macierzystym, gdzie masz zarejestrowane koty :wink:

no i jeśli jesteś hodowcą FIFe to grzecznie proszę - zapoznaj się z regulaminami FIFe - to obowiązek każdego hodowcy 8)
Ave

Post » Pon lut 07, 2011 18:44 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Trudno, w takim razie nieważne...
Regulamin Fife nie reguluje interesującej mnie kwestii.

EDIT: Pani Anno, niepotrzebnie się Pani irytuje - zadałem to pytanie w wątku informującym o wystawie, jeśli nie jest to odpowiednie miejsce do wyjaśniania wątpliwości to co nim jest? Założyłem, że Pani jako organizator wystawy i sędzia jest osobą, której zależy na wyjaśnieniu wszelkich wątpliwości i zbudowaniu przyjemnej atmosfery wokół tak ważnego wydarzenia. Jestem pewien, że Pani uwaga o skierowaniu pytania do mojego macierzystego klubu okaże się słuszną i uzyskam tam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Pon lut 07, 2011 19:08 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Viridian pisze:Trudno, w takim razie nieważne...

Viridian, alez reguluje. Wystawa swiatowa jest de facto normalna wystawa, z ta roznica, ze koty ktore zdobywaja na niej BIS uzyskuja tytul WW. Wystawianie kotow w odpowiednich klasach i przejscia do kolejnych klas reguluje art. 4.7 regulaminu wystawowego.

I o ile czesto zdarza mi sie miec odmienne zdanie niz Ave ;-) to w tym przypadku rozumiem jej irytacje.

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Pon lut 07, 2011 19:10 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Viridian pisze:Trudno, w takim razie nieważne...

oczywiście, że reguluje, tylko trzeba poszukać i dokładnie przeczytać :wink:
Regulamin Wystawowy FIFe:
4.6 Uznanie tytułów
Certyfikaty uznane za kwalifikujące do tytułów Champion, Premier, International
Champion, International Premier, Grand International Champion, Grand International
Premier, Supreme Champion, Supreme Premier stają się ważne dopiero po
zatwierdzeniu przez Federację Krajową lub Krajowy Klub, do którego należy dany
wystawca.
W celu uzyskania tytułu, właściciel musi zawiadomić o tym Sekretariat Federacji
Krajowej w ciągu miesiąca od uzyskania ostatniego certyfikatu uprawniającego do
danego tytułu.
4.7 Przejście do wyższej klasy
Z chwilą, gdy wystawca uzyska odpowiednią liczbę certyfikatów na dany tytuł, zgodnie
z artykułami 4.2, 4.3, 4.4, 4.5 i 4.6, ma on obowiązek wystawić kota w odpowiednio
wyższej klasie.

Kot, który uzyskał maksymalną ilość certyfikatów na dany tytuł w jednym kraju, nie
może wystąpić w tej samej klasie w tym samym kraju po raz kolejny.
Dopóki nie
spełni wszystkich wymagań koniecznych do uzyskania tytułu, w tym samym kraju
może być pokazany jedynie w klasie poza konkurencją.

i powtórzę - z tego typu wątpliwościami zwracaj się do swojego klubu, bo tylko tam uzyskasz właściwą wykladnię przepisow
Ave

Post » Pon lut 07, 2011 19:13 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Viridian pisze:EDIT: Pani Anno, niepotrzebnie się Pani irytuje

ależ ja się wcale nie irytuję - grzecznie odpowiadam i wskazuję źródło rzetelnej wiedzy :D
Ave

Post » Pon lut 07, 2011 19:40 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Viridian pisze:
malgosia_07 pisze:8O 8O 8O

Jak najbardziej poważnie, co w tym dziwnego?

.... dziwny jest brak elementarnej wiedzy....
Obrazek

malgosia_07

Od: Wto lis 28, 2006 15:42

Post » Wto lut 08, 2011 19:03 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

http://www.worldcatshow.pl
na ten moment tylko wersja angielska, ale w ciągu kilku dni powinna ruszyć również polska zakładka strony - zapraszam :D
Ave

Post » Śro lut 09, 2011 6:33 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Nadal brak informacji o beneficjencie.

Pozdrawiam,
Robert
Obrazek

where

Od: Nie cze 15, 2008 8:29

Post » Śro lut 09, 2011 9:01 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

bardzo mi się podoba, szata graficzna super :ok:

Poczekam jeszcze na polską wersję.
Fajnie by było mieć coś takiego na stronie
i reklamować Światówkę w Polsce :1luvu:
Obrazek

kasiaaaaaa

Od: Sob cze 26, 2004 9:18

Post » Śro lut 09, 2011 12:02 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

kasiaaaaaa pisze:bardzo mi się podoba, szata graficzna super :ok:
Fajnie by było mieć coś takiego na stronie
i reklamować Światówkę w Polsce :1luvu:

Kasiu, myślę że będzie baner do pobrania :D
Ave

Post » Śro lut 09, 2011 16:35 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

where pisze:Nadal brak informacji o beneficjencie.

faktycznie, dzięki za czujność :ok:
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pt lut 18, 2011 18:13 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

kasiaaaaaa pisze:bardzo mi się podoba, szata graficzna super :ok:
Fajnie by było mieć coś takiego na stronie i reklamować Światówkę w Polsce :1luvu:

Miriel naprawdę stanęła na wysokości zadania :1luvu:

proszę bardzo - oto banery do pobrania :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to avatar na Facebook'a, jak ktoś chce :D

Obrazek
Ave

[poprzednia][następna]