Pomocy! zginęła czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 8:25 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

szukaj i wywieś ogłoszenia. naście lat temu, jak jeszcze mieszkałam w Bydzi i byłam w Twoim wieku, wychodzący kot koleżanki się zagubił. Wychodził dokładnie tak jak Twoja kicia, na parę godzin i trzymał się koło bloku. Pomagałam jej w poszukiwaniach, bo był to brat mojego Urwisa, też czarny. Rozwiesiłyśmy ogłoszenia na całym osiedlu. Nasze poszukiwania nic niestety nie dały, ale po 3 dniach ktoś do niej zadzwonił domofonem, że kotek jest pod blokiem. Był bardzo spragniony. Stawiałyśmy na wersję, że wszedł komuś do piwnicy... kto wie, może ogłoszenia pomogły..
Inna koleżanka rok temu szukała kota na Bartodziejach, po paru dniach się znalazł, ale okazało się, że zablokował się przechodząc między sklepikami / budkami stojącymi obok siebie i sam nie mógł wyjść :(
dlatego radzę mimo wszystko aktywnie szukać, rozgłaszać gdzie się da, czasem kot sobie sam nie poradzi...
trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pon lut 07, 2011 14:56 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

W Bydgoszczy są teraz ferie zimowe....nie chodzisz do szkoły szukaj jej, tylko Ty możesz jej pomóc.Zawsze wracała więc teraz pewnie coś się stało, na pewno potrzebuje Twojej pomocy.
Przy bloku na Modrakowej -przedłużeniem jest blok przy Dunikowskiego 7 oba stoją naprzeciw przedszkola, wjazd od Modrakowej na przeciw Ku Wiatrakom - są dokarmiane koty znam je " z widzenia" W środę ok. 14 widziałam na trawniku całą czarną kotkę, której wcześniej nie widziałam.Te dokarmiane koty podobno "nocują" w tym remontowanym po wybuchu gazu domku jednorodzinnym.Może tam spróbuj jej poszukać.Według mnie kotce musiało się coś wydarzyć, skoro nie wróciła do domu.

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Pon lut 07, 2011 15:00 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Oby chęci były do szukania.
Pisałam wczesniej by poszukałą karmicieli i miejsc gdzie to robią.
Boję sie,ze jak padło rozwiązanie przygarniecia kota ze schronu, to odpuszczono sobie. Na zaszadzie jak znajdzie się to dobrze.A jak nie to trudno. Mam cały czas nadzieję,ze milczenie oznacza poszukiwania.
Obym się myliła.
Mocno trzymam kciuki za mała.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon lut 07, 2011 15:36 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

W żadnym wypadku nie odpuszczę. :!: :!: :!: Chodziłam dzisiaj ze zdjęciem kotki, pytałam ludzi czy widzieli.. Najczęściej słyszałam `Nie mam czasu`, ` Nie zawracaj mi głowy` lub `Śpieszę się`.
Kotka jest moim pierwszym zwierzaczkiem do którego naprawdę się przywiązałam.. Nie mogę spać gdy jej nie ma..

malyszka

Od: Nie lut 06, 2011 0:45

Post » Pon lut 07, 2011 15:46 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Nie poddawaj się i szukaj.Ja trzymam kciuki i nie tylko ja.
Kilka postów wyżej jak pewnie widziałaś napisała ci dziewczyna,która zna z okolicy kotki i widziała czarną kicię w środę.
Idź za tym tropem i zobacz może w tym remontowanym domku?
Boże to już tyle dni :(
Pozdrawiam cieplutko i nadal wierzę,że ją znajdziesz.

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pon lut 07, 2011 15:50 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

napisz do niej pw ,moze ma namiary na karmicieli.Przejdź sie,pogadaj i zostaw wtedy nr telefonu i czekaj aż zadzwonią. Daj im moze ulubiona karmę małej na zachętę i powiedz jak sie nazywa.
Wywieś koniecznie ogłoszenia.Nawet bez fotek, odręcznie napisane.Ma coś wisieć!!! Już i teraz! Pisałam już gdzie należy powiesić.
Kochana moja tu czas gra rolę.Musisz sie zmobilizować. Szykac nad ranem jak jest spokojnie i wieczorem.Jak masz wolne to w południe tez sie przeleć po okolicy.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lut 07, 2011 16:12 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Sprawdzałam na mapie stelitarnej.Z Twojego bloku idziesz do przedszkola ( ul Kąkolowa) Wyobraź sobie, że stoisz twarzą do wejścia ( Przedszkola) ; za plecami masz ten domek po wybuchu gazu, a po prawej, duży trawnik i ten blok, przy ostatniej klatce od przedszkola, a pierwszej od strony Modrakowej stoją miseczki kocie, ta pani dokarmiająca mieszka na 2 lub pierwszym piętrze po lwej stronie. Ogólnie wypytywałam tam różne panie o te koty ( chodzilo mi o sterylki) i wszyscy są raczej przychylnie nastawieni do kotów, więc na pewno udzielą Ci info czy ją widziały, tym bardziej, że okna kuchenne wychodzą właśnie na ten trawnik.
Odleglość od Twojego domu do tego miejsca to ok. 100-200m

Saraa

Post » Pon lut 07, 2011 16:16 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Malyszka jak mam się z Tobą skontaktować, skoro nie podałaś nr tel. Nie powiem Ci czy to była Twoja kotka, wiem że widziałam ją po raz pierwszy w tym miejscu dlatego się zdziwiłam, ale to bylo w środę!

Saraa

Post » Pon lut 07, 2011 16:19 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

niki2117 pisze:napisała ci dziewczyna,która zna z okolicy kotki i widziała czarną kicię w środę.
...
Boże to już tyle dni

Malyszka napisała pierwszego posta w niedzielę, kicia wyszła poprzedniego dnia rano, czyli nie ma jej od soboty (trzeci dzień).
:roll:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pon lut 07, 2011 16:22 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

No też fakt,nie liczyłam :oops:
Ale to ze zmartwienia,bo jak kicia tyle czasu nie wraca :(
Małyszko skontaktuj się na PW z Saraa i podaj namiary na siebie,będzie łatwiej coś ustalić i szukać.

niki2117

Post » Pon lut 07, 2011 16:29 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

wątek kotów odnalezionych,pełen pomysłów i dobrych rad. Udowadnia,ze można odnaleźć kota tylko zacięcie ,wiara i nie poddawanie się jest konieczne
viewtopic.php?f=1&t=104532&hilit=+zagin%C4%99%C5%82a+Burasia+Falenica
Obrazek

ASK@

Post » Pon lut 07, 2011 16:52 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Skontaktowałam się z malyszka.Poradziłam jeszcze aby skontaktować się ze Straża Miejską, czy nie mieli zgłoszenia o zwlokach kota w tym rejonie-przykre ale to też trzeba zrobić.Codziennie dzwonią do schroniska. Dziewczyna jest naprawdę zrozpaczona, trzeba ją wspierać, dawać rady.

Saraa

Post » Pon lut 07, 2011 18:34 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Ze mną malyszka kontaktowała się mailowo.
Niestety nie ma dobrej fotki do ogłoszeń i musiałyśmy pokombinować.
Mam nadzieję, że do niej doszła...
Nic więcej nie mogę pomóc :(
No-może parę kciuków :ok: :ok:

Dam fotki z pierwszej strony tutaj, dla tych, co czytają "od końca"
Obrazek Obrazek
Czy ta kotka ma lekkiego zezika rozbieżnego?
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon lut 07, 2011 23:32 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Byłam zobaczyć tam co Saraa mi powiedziała..
Widziałam 3 inne kotki, ale nie moją :(
Pytałam panią czy zna kogoś kto dokarmia kotki z tej klatki.
Powiedziała że tu dużo osób dokarmia..
Ogłoszenia dopiero teraz udało mi się wydrukować.. jakimś cudem.
Chodziłam też z latarką, żadne oczka się nie świeciły :(

Czekam na lepsze jutro :wink:

malyszka

Od: Nie lut 06, 2011 0:45

Post » Pon lut 07, 2011 23:42 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Dobrze Sylwuś.Teraz się tylko nie poddawaj :ok:
Nadal trzymam kciuki,że maleńka się znajdzie.Może siedzi gdzieś biedna wystraszona :(
Mnóstwo kciuków i nawet moje kociaste zaciskają pazurasy mocno :ok: :ok: :ok:

niki2117

[poprzednia][następna]