FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 19:00 Re: Łódź 2011 - kolejne gniazdo - Okólna, 9 kotów :((

annskr pisze:powypadkowa mała Perełka
powypadkowy Adaś w wyrwanym ogonem i odbytem, z porozrywana skórą na boku.
Na szczęście oba czują się dobrze.

Wczoraj trafiła do lecznicy młoda kotka z urwanym ogonem, wychudzona i przeziębiona. Ogon amputowano, dostała leki, kroplówki... Dziś po pracy podjechałam ją odwiedzić - zżółkła,bez kontaktu, oprócz drżenia przy dotyku..
Trzeba było podjąć decyzję..
Nie wiemy nawet, czy była dzika, czy domowa...

Biedactwo :cry:.
Dobrze, że chociaż psinkom się udało.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw lut 03, 2011 10:26 Re: Łódź 2011 - seria powypadkowych, kotka [*]

:(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 03, 2011 23:14 Re: Łódź 2011 - seria powypadkowych, kotka [*]

Biedna malutka... :cry:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lut 06, 2011 14:36 Re: Łódź 2011 - seria powypadkowych, kotka [*]

Kotka w zaawansowanej ciąży... złapana przez p.Łucję i p.Lenę... młodziutka domowa, buro-biała, zielonooka, śliczna...
Już się zaczęło, zaraz sypnie kociakami, a sterylek miejskich nadal nie ma.

Obrazek

Kolejny dziki chory kot dziŚ będzie łapany.
Ostatnio edytowano Wto lut 08, 2011 13:19 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie lut 06, 2011 21:47 Re: Łódź 2011 - już sterylki ciężarnych :((

już ciąże???? :roll:
coś wcześnie...
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 07, 2011 8:38 Re: Łódź 2011 - już sterylki ciężarnych :((

U nas w Szczecinie to samo, prawie wszystkie złapane kotki sa już w ciaży :?
W marcu będzie pewnie pierwszy wysyp kociaków.
Nie możecie kastrowac na koszt miasta? Na jakich zasadach to u Was działa?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon lut 07, 2011 14:21 Re: Łódź 2011 - już sterylki ciężarnych :((

magdaradek pisze:już ciąże???? :roll:
coś wcześnie...
Normalnie - wysyp kociaków jest w kwietniu-maju, pokazują się 2-niesięczne, ciąża też 2miesiące, czyli kocie gody w styczniu... W zeszlym roku kocięta były póżniej - przypuszczam że te pierwsze mioty wskutek ostrej i długiej zimy po prostu wymarzły...

e-dita pisze:U nas w Szczecinie to samo, prawie wszystkie złapane kotki sa już w ciaży :?

To właśnie pierwsza tegoroczna ciężarna - Lenka Obrazek

dziś mam chyba drugą - czekała na mnie na pracowym parkingu, podobna do Lenki, może półroczna, z wybitymi przednimi ząbkami.. I brak pomyslu, co z nią zrobić po sterylce...

e-dita pisze:W marcu będzie pewnie pierwszy wysyp kociaków.
Lenka urodziłaby za dwa tygodnie - w środku lutego..

e-dita pisze:Nie możecie kastrowac na koszt miasta? Na jakich zasadach to u Was działa?
Miasto w zeszłym roku "ruszyło" ze sterylkami w połowie marca, miejskich talonów wystarczyło na 2-3 miesiące, miała być druga porcja, nie było. Latem całą "gospodarkę zwierzętami" przeniesiono do innego wydziału UM - i chyba jeszcze nawet przetarg nie ogłoszony.
A co do zasady, na jakiej to działa - to szkoda gadać :evil:.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto lut 08, 2011 13:40 Re: Łódź 812+13 - już sterylki ciężarnych :((

Jak zwykle skrótowa relacja z ostatnich dni

nowe zwierzaki to:

dwa małe kociaki z piwnicy czarny (już w domu) i krówek Oleczek - do lecznicy przynieśli je karmiciele, na dt zabrała Aleksandra73 Obrazek

ważący 800g półroczny Pan Kotek - do lecznicy przynieśli go karmiciele, na dt zabrała Aga-lodge Obrazek

Balbinka - z mojego pracowego parkingu, na razie w lecznicy, szuka dt / ds Obrazek

Pucio Paluszek - z wycieraczki Agi-lodge via lecznica trafił do mnie na dt Obrazek

maleńki pisak Choco mieszkający całą zimę w kartonowym pudełku Obrazek

Russell - szuka domu zdolnego wytrzymać jego niespożytą energię Obrazek

Willy, ktory musi wrócić z adopcji Obrazek

o Lence - zabranej przez p.Łucję z piwnicy pisałam wcześniej

kalewala

Post » Śro lut 09, 2011 21:11 Re: Łódź 812+13 - już sterylki ciężarnych :((

przywitam się na wątku i podrzucę Łodziaki, bo skoro główne sily już na froncie, to pewnie nie ma kto dopilnować upowania 8)

kikkera

Od: Sob kwi 18, 2009 10:33

Post » Czw lut 10, 2011 15:51 Re: Łódź 812+13 - już sterylki ciężarnych :((

kikkera pisze:przywitam się na wątku i podrzucę Łodziaki, bo skoro główne sily już na froncie, to pewnie nie ma kto dopilnować upowania 8)

Witaj :D
Upowania faktycznie nie ma kto dopilnować, pisać nie ma siły...

Ech...

kalewala

Post » Pt lut 11, 2011 9:32 Re: Łódź 812+14 - nieoceniona P.Łucja :))

Nieoceniona P.Łucja :1luvu: :1luvu:

Często o niej piszę, kilka takich Pań więcej, a kocie sprawy to byłaby sama przyjemność.
P.Łucja nie jst ani młoda, ani szczególnie sprawna. Drobniutka, krucha. Ale w zasadzie problemów dla Niej nie ma :king:.
Dzwoni, delikatnym głosem informuje, że tu i tu pojawił się nowy kot i pyta, czy można łapać. Po czym łapie, zawozi na sterylkę, leczenie, jeśli potrzeba - tymczasuje i wyadoptowuje (do dobryc domów) z niewielką pomocą.

Ostatnie kilka dni - w piwnicy pojawilo się nowe pingwinkowate, początkowo nieufne.
Przedwczoraj zostalo zlapane i wysterylizowane, wczoraj wyadoptowane do sąsiadki p.Łucji - ok.5letnia koteczka, okazała i piękna, z wątrobą świadcząca o hormonalnej antykoncepcji. Mój udział - podrzucenia P.Łucji kołnierza, bo kotka zainteresowala się ranką poopracyjną.

Kotka ma na imię Coco.
Zdjęcia będą.

kalewala

Post » Pt lut 11, 2011 9:36 Re: Łódź 812+14 - nieoceniona P.Łucja :))

Aniu kto się opiekuje Russelem?

Moja koleżanka widziała w swojej okolicy ogłoszenie, że komuś zginął pies i było zdjęcie. Ona twierdzi, że ten zgubiony bardzo jest podobny do Russela.......
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lut 11, 2011 12:19 Re: Łódź 812+14 - nieoceniona P.Łucja :))

magdaradek pisze:Aniu kto się opiekuje Russelem?

Moja koleżanka widziała w swojej okolicy ogłoszenie, że komuś zginął pies i było zdjęcie. Ona twierdzi, że ten zgubiony bardzo jest podobny do Russela.......

W tej chwili Bordo. Z jakiego okresu są te ogłoszenia? Russell zostal znaleziony w grudniu.
Czy Twoja koleżanka moglaby nr z ogłoszenia przeslać mi smsem na 600 985 675?

kalewala

Post » Pt lut 11, 2011 18:38 Re: Łódź 812+14 - nieoceniona P.Łucja :))

annskr pisze:
magdaradek pisze:Aniu kto się opiekuje Russelem?

W tej chwili Bordo. Z jakiego okresu są te ogłoszenia? Russell zostal znaleziony w grudniu.
Czy Twoja koleżanka moglaby nr z ogłoszenia przeslać mi smsem na 600 985 675?

przekażę.
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lut 15, 2011 10:07 Re: Łódź 812+14 - nieoceniona P.Łucja :))

Wczoraj...
Wczoraj jak zwykle miałam biegany dzień, ktoś zadzwonił, że kot zlapany, że obecany transpot nie wypalił, może ja podjechałabym.
Obiecałam.
I zapomniałam. :oops:

O 20.30 telefon przypominający, a ja z ręką wycięgniętą w kierunku barku - na szczęście jeszcze nie otworzyłam :wnk:

No i do całodobowej lecznicy pojechal coś w klatce, sądząz z aromatu - kocurek. Miał facet szczęście - inaczej zostałby wypuszczony i dżwigałby nadal cweklą odpowiedzialność kociego rozmnażacza. Jedno oczko ma prawie białe - po kk...
I miał podwójne szczęście, bo dzięki Mariolatro i Montes i akacji z tego wątku viewtopic.php?f=20&t=123344&start=15 zupelnie nie musimy się martwić o koszty tego zabiegu - wielkie, dzięki :))

Zdjęcie kawalera będzie - przy wypuszczaniu go fotnę, wczoraj już padałam...

2011.03.02 - obiecane zdjęcie

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 02, 2011 9:26 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

[poprzednia][następna]