Moderator: Moderatorzy
Slonko_Łódź pisze:
ZobaczyłamO tu:
Slonko_Łódź pisze:A ja znalazłam takie ogłoszenie:
http://owi.pl/ogloszenie/Od_sprzedam_Ar ... zny,297123
Już napisałam (nie wiem czy półautomat pozwala na ustawienie dawki- podejrzewam że tak ale wolę się upewnić). Tak czy inaczej jest światełko w tunelu....
Dostałam już nawet odpowiedź- nie da się podzielić dawki- wstrzykuje wszystko na raz- musiałabym chyba do jakiegoś jałowego pojemnika wszystko wystrzyknąć z automatu a potem nabrać do strzykawek na kolejne dawki.... Jak sądzicie- ktoś wie czy to da się zrobić?
Slonko_Łódź pisze:Skonsultowałam z wetem i biorę... Będziemy dealowaćNajważniejsze żeby przyszło na czas...
Dzięki Alka- właśnie o czymś takim myślałam... Kupuje się takie jałowe pojemniki normalnie w aptece? Czytałam sążniste opracowanie producenta o aranespie- wynika z niego, że przedawkowanie nie wywołuje jakichś szczególnych skutków- poza tym, że trzeba zmniejszyć dawkę przy następnym podaniu.... Jak dostanę normalnie to najwyżej wywalę- na razie nie mam wyboru...
AlkaM pisze:W USA Aranesp podaje sie jednorazowo w dawce 6.25 mcg w pierwszym tygodniua, a potem co 3 - 4 tygodnie w zaleznosci jak szybko HCT rosnie. HCT nie powinnien wzrstac wiecej niz 2% na tydzien. Jezeli wzrasta szybcjie to nalezy przystopowac z podawniem leku.
Aransep potrzebuje wiecej czasu niz Eprex aby spowodowac wzrost HCT wiec nalezy byc ciepliwym. Z tego tez powodu nie podaje sie kotom z ciezka anemia gdzie HCT jest ponizej 15% i jego wzrost musi nastapic szybko.
Slonko_Łódź pisze:AlkaM pisze:W USA Aranesp podaje sie jednorazowo w dawce 6.25 mcg w pierwszym tygodniua, a potem co 3 - 4 tygodnie w zaleznosci jak szybko HCT rosnie. HCT nie powinnien wzrstac wiecej niz 2% na tydzien. Jezeli wzrasta szybcjie to nalezy przystopowac z podawniem leku.
Aransep potrzebuje wiecej czasu niz Eprex aby spowodowac wzrost HCT wiec nalezy byc ciepliwym. Z tego tez powodu nie podaje sie kotom z ciezka anemia gdzie HCT jest ponizej 15% i jego wzrost musi nastapic szybko.
Takie samo dawkowanie ma mieć Yenna. Na razie ma HCT 20,9 czyli jak zaczniemy niezwłocznie to powinien już zadziałać zanim zacznie być naprawdę źle. Sprawdzę u nas w aptekach, które robią leki. W najgorszym wypadku wstrzyknę do jakiegokolwiek jałowego pojemnika i od razu rozdzielę do insulinówek.
AlkaM pisze: EPO nie powinno sie zaczynac kiedy HCT jest powyzje 19%. Przy prawie 21% anemie powino sie probowac powstrzyma zastrzykami z wit B12. yenna je dostaje?
inkaa82 pisze: Z nosa krew cieknie jak z kranu.
inkaa82 pisze: Laboratorium przesłało mi wyniki wymazu z noska (w nd wieczorem - szok). Tym razem nie wyszedł gronkowiec złocisty, natomiast "stwierdzono obecność drobnoustrojów: Staphylococcus saprophyticus oraz poj. laski tlenowe. W zwiazku z powyższym, nie wykonywano antybiogramu." Szukam i szukam na temat tego rodzaju gronkowca, ale za wiele nie znalazłam. Głównie, że występuje on w drogach moczowych u kobiet... Napisałam prośbę do weta o interpetację wyniku, ale może ktoś z Was miał do czynienia z tym cholerstwem?
inkaa82 pisze:Slonko, te wycieki on ma już jakiś czas i nie daliśmy ich rady zatamować. Krew sączy się tylko z jednej dziurki. [..]
Slonko, co do zapachu - Hermes, przy wysokich stężeniach mocznika ma strasznie nieprzyjemny zapach z pyska.
PcimOlki pisze: [...] czyli dziś raczej nie złapię sika na posiew.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 14 gości