pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 13:53 Re: pamiętnik Poldka

Polduś, koffam Cię
I.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lut 02, 2011 17:58 Re: pamiętnik Poldka

MaryLux pisze:Polduś, koffam Cię
I.
:oops: czuję się zawstydzony i zaszczycony

Dzisiaj chyba się skompromitowałem.
Była u nas dzisiaj taka duża w zielonym ubraniu. Nasza Duża mówiła o niej pani doktor Dorota. I to był taki przegląd techniczny stada.
Nosek jutro jedzie do dentysty bo musi mieć usunięte wszystkie zęby (nie będzie mi już dokuczał :twisted: )
Naomi i Iman dostały oridermyl. Ciekawe jak nasza Duża będzie im to dawała 2 razy dziennie :twisted:
Do tego Iman ma dostawać unidox.
Naomi i Miła zostały wreszcie zaszczepione bo już nie kichają, nie kaszlą itd czyli można.
Malwinka ma uczulenie, tylko nikt nie wie na co. Jutro jak Duża zawiezie Noska do dentysty to przywiezie Malwince środek na uczulenia, ciekawe jaki?
Gemma została starannie obejrzana, obie duże dały jej w efekcie święty spokój.
Agatce nic nie dolega.

No i teraz dochodzimy do mojej kompromitacji.
Duże postanowiły, że mam dostać taki środek na skórę na świerzb bo się drapię. Ponieważ protestowałem głosem i czynem to najpierw podstępnie dały mi w pysznym jedzonku coś po czym ciężko mi się myślało i łapki były dziwne, a potem Duża mi zawracała głowę, a ta doktorka nakropiła tego na tyłek :oops: Taki wstyd!

No i dlatego Duża marudzi, że ją kosztujemy.
To ja zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=123612
niech ta Duża nam tak nie zrzędzi.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lut 02, 2011 18:21 Re: pamiętnik Poldka

A w ogóle to byłbym zapomniał z tych wszystkich wrażeń....
Dzisiaj jest Miłosławy. I z okazji imienin naszej Miłej na obiad dostaliśmy takie małe granatowe puszeczki, oczywiście otwarte i przełożone do naszych miseczek. Duża powiedziała, że to zamiast tortu, i że to jest kaczka opiekana.
To ja jeszcze chciałbym życzyć dużo kotków tej dużej Miłosławie, od której nasza Miłka ma imię. Myślę, że jest tak samo miła jak nasza Miła.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Śro lut 02, 2011 18:53 Re: pamiętnik Poldka

Polduś :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro lut 02, 2011 20:42 Re: pamiętnik Poldka

no to wpraszamy sie na imieninki :D

Obrazek

:torte:

Zdrowia dziewczynce życzymy :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pt lut 04, 2011 11:56 Re: pamiętnik Poldka

To i ja biegnę!
A po co Iman dostała Unidox? Ja to czasem dostaję, jak trzeba mi wygonić z brzuszka kocydię...
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lut 04, 2011 23:00 Re: pamiętnik Poldka

Impreza imieninowa była całkiem całkiem. Duża się postarała.
A Iman ma problemy z uszkami. Zalęgło się jej tam coś paskudnego, żółte i nieładnie pachnie. I do tego jeszcze ma przypchany nosek. Nie kicha ale tak jej się ciężko oddycha. Dlatego dostała oridermyl i unidox. Nie bardzo lubi jak jej to Duża daje. Jeszcze te tabletki to zje ale kropelek do uszu bardzo, bardzo nie lubi.
A w ogóle to Duża wczoraj Noska zawiozła do lecznicy. Był przynajmniej jeden spokojny wieczór. No dobrze, drugi też bo Nosek odsypia pobyt w lecznicy. Nie patrzyłem mu w zęby ale Duża mówi, że zębów Nosek już nie ma. Mam nadzieję, że teraz już wcale nie będzie mi dokuczał.
Duża mogłaby też coś zrobić z małymi. Ciekawe czy jakby też straciły zęby to przestałyby mi łazić po głowie. Duża mówi na nie gremliny, ciekawe co to takiego :roll:

Killatha

Post » Sob lut 05, 2011 20:36 Re: pamiętnik Poldka

Gremliny Poldusiu to takie małe, ale straszne rozrabiaki :lol:
Buziaki dla Ciebie piękny kocurku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Sob lut 05, 2011 22:13 Re: pamiętnik Poldka

To idealnie pasuje. Małe tylko rozrabiają. Nie wiem skąd one mają tyle energii. Przecież porządny kot powinien dużo spać, a one dużo ... rozrabiają.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Killatha

Post » Sob lut 05, 2011 23:26 Re: pamiętnik Poldka

Piękne portfolio tymczasów.
:ok:

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Sob lut 05, 2011 23:50 Re: pamiętnik Poldka

Ależ piękna kocia sielanka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Nie lut 06, 2011 9:53 Re: pamiętnik Poldka

Czy to duże piekne czarne kocisko z maluchami to Polduś?!
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie lut 06, 2011 22:21 Re: pamiętnik Poldka

Ale On cudownie wygląda :1luvu:

Basiu, jak mała ma problem z zatkanym noskiem, to b. fajnie działają krople Xylometazolin (ale te dla dzieci), ja tym kropie zatkane nosy i ładnie odtyka. A do tego można wstawić majeranek i inhalować się zbiorowo :wink: :lol: też działa :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie lut 06, 2011 23:03 Re: pamiętnik Poldka

Szura-najmysi mama pisze:Czy to duże piekne czarne kocisko z maluchami to Polduś?!

Ja nie rozumiem wątpliwości. Oczywiście, że to Polduś czyli JA. JA jestem jedynym całkiem czarnym kotem w tym domu.
I nasza Duża powiedziała, że jakby ktoś chciał sobie ozdobić podpis naszymi zdjęciami to ona służy linkami.

No muszę przyznać, że Duża się nawet postarała. Ale ona mówi, że musi jeszcze "udoskonalić", ciekawe co chce zrobić :roll:

Killatha

Post » Nie lut 06, 2011 23:12 Re: pamiętnik Poldka

To ja poproszę linki, tylko tak "łopatologicznie", bo ja tuman zupełny :oops:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

[poprzednia][następna]