Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 20:35 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Tu musiałaby się Zołzik wypowiedzieć.U mnie warunkiem jest wstawienie drzwi , a te będą w czwartek.Do tego w tyg. obie pracujemy do 17.A żeby przyjechać do mnie na wizyte trzeba godzinę w jedną stronę :( Więc dlatego przesunęłyśmy to na weekend.

W razie czego pojadę sama pociągiem,także jakoś damy radę :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Nie lut 06, 2011 18:47 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Jeśli o mnie chodzi to nie ma problemu. Tylko, że ja do 16 pracuję, ale później jestem do dyspozycji :)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Nie lut 06, 2011 18:57 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

No to jeśli wstawią te drzwi w czwartek to damy radę w czwartek lub piątek już.Najwyżej będę w nocy sprzątać :)

Kupiliśmy dziś blokadę pod drzwi :) Taką fajną gumową łezkę w nomi.Także mam już wszystko tylko kiciów brakuje :roll:

Kici kici cici cici chodźcie do mamusi :kotek: :mrgreen:
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie lut 06, 2011 19:08 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 06, 2011 19:26 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Ehh cudny :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ciekawe jak się będą aklimatyzować :P Czy też bedziemy miec noc nie przespana jak większośc ds-ów :P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Pon lut 07, 2011 9:05 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Prue pisze:Ehh cudny :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ciekawe jak się będą aklimatyzować :P Czy też bedziemy miec noc nie przespana jak większośc ds-ów :P

Prue ja Cię nie chcę straszyć, ale to raczej nie będzie jedna noc;) dobrze by było, gdyby koty dojechały na weekend, bo wtedy będą mieć dwa dni na aklimatyzację po waszym okiem ;) Czasami jest tak, że koty zanim się pokochają to i pół roku może minąć ;)
Ale ja wierzę, że będzie dobrze!! Na pewno na początku będą fuczeć i prychać. Ja za to jestem bardzo ciekawa jak zareagują na fretkę! Dzisiaj czytałam wątek o miłości kotki i świnek morskich - mam nadzieję, że w tym przypadku będzie podobnie, chociaż fretki chyba bywają agresywne, prawda?

Prue wysyłam Ci PW z kontaktami do mnie - jakbym nie doczytała tutaj co z transportem to daj mi znać - tak zebym dzień wcześniej wiedziała, bo muszę się wtedy z TŻ na auta zamienić :)

Zołzik

Post » Pon lut 07, 2011 9:29 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Ja myślę, że jak Łaciatek i Timonek przyjadą oboje nowi, do nowego środowiska, to łatwiejsze będzie to dokocenie. Szybko powinni sobie ustalić hierarchię. A jak się pokochają, to będziesz dopiero miała niezłe gonitwy po chałupie :ryk: :ryk: :ryk:

co do świnek morskich, to ja mam dwie i dwa koty swoje. Jak świnki biegają to koty są zamknięte w innym pomieszczeniu. chociaż akurat moje koty na świnki już nei reagują, więc czasem są razem z nimi i tylko obserwują, bo wiedzą, że na myszę to za duże, do pyska nie da się wziąć, to lepiej zostawić w spokoju ;) tyle, że świnki nie potrafią się odgryźć i dlatego są zagrożone. A taki na przykład szczurek czy fretka jak sądzę też, może potraktować ząbkami i wtedy koty będą czuły respekt :)
aczkolwiek początkowo ja bym je izolowała i stopniowo zapoznawała.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 07, 2011 9:44 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Moje 2 koty mieszkaja z frecią.
Najpierw do fretki poszedł 3 miesięczny maluch. Fredka była przed sterylką. Stresowałam sie bardzo, też nie wiedziałam jak futrzak przywita malucha.
Maly był zafascynowany nowym towarzysze. Łazil za nią krok w krok. Frecia pozwoliła włazic mu do swojej klatki. Nie atakowała go, ale przyjazni tez nie było. Sterylka freci nic nie zmieniła. Nadal oba koty śledzą ją, ale nie trzeba oddzielać futrzaków :D
(gdzieś mam zdjęcia kota i fredki w klatce)
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon lut 07, 2011 9:51 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

A ja myślę że koty się szybciutko i bez problemu dogadają.
Obydwa milutkie, spokojne, koci pacyfiści.
Będzie dobrze :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lut 07, 2011 11:44 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Istnieje pewna szansa, że ten mój transport do Wrocławia byłby w piątek :> Wtedy to by było dobrze? :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 07, 2011 13:51 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Szalony Kot pisze:Istnieje pewna szansa, że ten mój transport do Wrocławia byłby w piątek :> Wtedy to by było dobrze? :>

No mi piątek pasuje :) Nie wiem jak Prue.

Zołzik

Post » Pon lut 07, 2011 14:35 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

to by było fajnie
bo cały łikend mieliby z dużymi :ok: :ok:
a Prue tak pisała, to pewnie jej pasi :ok:
Prue pisze:No to jeśli wstawią te drzwi w czwartek to damy radę w czwartek lub piątek już.Najwyżej będę w nocy sprzątać :)

Kupiliśmy dziś blokadę pod drzwi :) Taką fajną gumową łezkę w nomi.Także mam już wszystko tylko kiciów brakuje :roll:

Kici kici cici cici chodźcie do mamusi :kotek: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon lut 07, 2011 14:41 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Ciociu ruru będziesz płakusiać?
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 07, 2011 14:47 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

magdaradek pisze:Ciociu ruru będziesz płakusiać?

nawet jeszcze nie chcę o tym myśleć
ehh
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon lut 07, 2011 14:49 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

no wiem, wiem.......
ale jak się później będziesz uśmiechała jak foteczki będziesz śliczne dostawać :)
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]