"Ciach!bezdomność"(45+146)kolejne sterylizacje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 13:53 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+9) trwamy....

Wow wyciachany.
Tak odreagowuje: http://www.youtube.com/watch?v=BidjmcKrVrA :mrgreen:
W kołnierzu nie dlatego ,że cos się paprze, tylko strasznie go interesowało, co też tam się mu zmieniło, a że moja wetka wyjeżdżała na weekend, a młody praktycznie jest już jedna nogą w domu, nie chcąc żadnych niespodzianek, odziałam grzdyla w kołnierz. Jak widać - strasznie się przejął :mrgreen:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie lut 06, 2011 14:06 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+9) trwamy....

A oto ofiara sterylizacji...

klik!

Wersja letnia kubraczka a la KokoDylek.
Osoby planujące sterylizację swoich kotek latem proszone o kontakt z pomysłodawczynią wzoru :arrow: klik! w żółtą część podpisu :twisted:

EwKo

Post » Nie lut 06, 2011 16:33 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+9) trwamy....

Wowik jest cudowny :1luvu: Ja bym Cię zagryzła jak byś mi taki kołnierz ubrała, a on się spokojnie bawi :twisted:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie lut 06, 2011 20:49 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+9) trwamy....

Ruszyła ankieta Miau-zapraszam
viewtopic.php?f=1&t=123682&start=0
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto lut 08, 2011 8:36 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+9) trwamy....

Tak patrze sobie za okno...słoneczko przyświeca...wiosna tuż tuż. Niby fajnie, ale jak sobie pomyśle o tym, że funduszy brak, miejsc na kolejne biedy brak a tu koci sezon wielkimi krokami się zbliża :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto lut 08, 2011 23:02 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+9) trwamy....

Niestety zaczyna się ostateczna pora na łapanie podwórkowych kotek, a funduszy jak nie było tak nie ma.
Dziś dostałam kolejny rachunek od weta :(

Barbara Horz

Post » Pt mar 18, 2011 23:51 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+9) trwamy....

Barbara Horz pisze:(...)
Widziałam dziś Zamiennika. Bardzo się ucieszyłam, bo ostatnio tylko Pomyłka była w miejscu karmienia. Ile to widok kota radości może dać :mrgreen: Szczególnie już wykastrowanego kota :twisted: Na nowym podwórku kotów jest jednak pięć. Najgorzej wygląda chyba wersja Piniego. Niestety nie wiem czy to kocur, czy kotka. Zapachów kocura nadal nie ma w tym miejscu.
W domu mi natomiast koty marcują :wink: A zdawało mi się, że mam wszystkie wyciachane, no może oprócz Balbiny, ale ona akurat nie marcuje, tylko dalej chodzi krok w krok za Lalą :roll:

Szykuje się kolejna większa akcja. Pozwolę sobie zacytować z wątku MiauKota:

Parę dni temu odkryłam przez przypadek kolejne podwórko ze stadem kotów. Przy okazji wyjaśniło mi się chyba skąd przed moją pracą wziął się Gremlin. Byłam wtedy nawet na tym podwórku, ale widocznie to był czas siesty kotów i pewnie gdzie spały pochowane w piwnicy. Podwórko na którym są te koty praktycznie jest ich więzieniem, bo nie ma z niego stałego wyjścia. Brama wjazdowa ma zamontowaną kratę, która jest tylko czasowo otwarta jak ktoś wjeżdża i nie chce mu się jej zamknąć. Właśnie jak wracałam z pracy otwarta kuta brama zwróciła moją uwagę. Spojrzałam na podwórko, a tam kot goni gołębia. Podkusiło mnie, żeby tam wejść i okazało się, że to nie jedyny kot na tym podwórku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Koty są młode, przynajmniej to czarno białe i prawie całe białe. Nie wszystkie udało mi się blisko podejść. Trudno mi też stwierdzić, które to kotki, a które kocurki. Nie wiem, czy w ogóle są tam kocurki, bo zarówno na podwórku jak i w piwnicy do której wskakują nie czuć kocura. Jedno jest pewne, trza jej wysterylizować :roll:

Barbara Horz pisze:Dziś wkurzyłam się na "nowym" podwórku, gdzie karmię piątkę kotów. Byłam zaskoczona jak weszłam na podwórko, że nie ma kotów, bo pogoda była fajna, a one lubią wtedy wylegiwać się w słoneczku. Sytuacja szybko się wyjaśniła, bo okazało się, że ktoś zasłonił betonową płytą okienko piwniczne z którego one wychodzą :evil:
Okienko odsłoniłam, dałam jedzonko, ale koty nie wyszły :( Pójdę tam jeszcze wieczorem zobaczyć, czy się pokazały i coś zjadły. Zostawiłam tam wizytówkę MiauKota z prośbą, żeby tego okienka nie zasłaniać całkowicie, ale nie wiem jaki będzie efekt.

Barbara Horz pisze: Mój dzisiejszy obchód podwórek był jakiś beznadziejny :( Kompletnie nie nadaję się na karmicielkę chociaż robię to od wielu lat :? Przeżywam każde kocie nieszczęście i każde zagrożenie. Na podwórku, gdzie jest Pomyłka i Zamiennik musiało się coś wydarzyć, bo leżą tam resztki taśmy policyjnej, którą zabezpiecza się miejsca przestępstwa, wypadku. Jeżeli tam kogoś utłukli to mieszkańcy będą mieli znowu argument, żeby naprawić kraty i drzwi i zamknąć przejście. Znowu nie mogła bym się tam dostać :(
W kolejnej "stołówce" kociej na drugim podwórku znalazłam martwą kawkę :( To raczej nie sprawka kotecków, bo kawka była nie naruszona. W budynku, gdzie przesiaduje kotka - prawdopodobnie mamuśka Piniego jest zerwany kabel wysokiego napięcia i dynda sobie nad wejściem. Budynek jest w okropnym stanie i pewnie też lada moment ktoś wpadnie na genialny pomysł zamurowania wszelkich otworów. Pytanie, czy kotka zdąży budynek opuścić :?
Najnowsze podwórko zastałam ze znowu zasłoniętym betonem otworem piwnicznym. Dla tych biednych kotów to jedyne wyjście z piwnicy. Obeszłam cały budynek i innej dziury tam nie ma. Nawet jak by mogły się przedostać na klatkę schodową to z niej nie wyjdą, bo drzwi też szczelnie domknięte. Oczywiście okienko odsłoniłam, koty wyszły i zaraz podbiegły do miseczek jeść. Niestety pewnie jutro znowu zastanę zasłonięty otwór. W tym tygodniu chcemy tam łapać koty na sterylki.

Dziś miałam kolejną niespodziankę na podwórku :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Widzicie tą niespodziankę :?: :?

Potem napadł na mnie facet i zaczął wrzeszczeć dlaczego karmie te koty i vxyegstnsjdifgbxnmc....
Moja siła przekonywania była tak wielka, że na odchodne nawet życzył mi powodzenia i prawie zostaliśmy kumplami :twisted:
Cokolwiek by nie mówić muszę te koty jak najszybciej wyciachać, szczególnie, że jednak z kotek chyba już zaciążona :(
Od faceta dowiedziałam się, że na tym podwórku jest stałych 7 kotów i jeszcze kilka które się pojawiają.

Dla niewtajemniczonych: niespodzianką jest kociak w typie syjama. Przez fundację jakiś czas temu przeszły dwa podobne: Casablanka, której nie udało się uratować i Collins. Zmarnowane, zdziczałe... Być może "produkty" jakiejś "hodowli" :(

Barbara Horz pisze:
(...)
W niedzielę zaczynamy przygotowanie miejsca na łapankę kotecek z podwórek, które dokarmiamy. Zaczniemy od ostatniego podwórka, bo tam jest najwięcej kotów i udało mi się zorganizować tam lokal łapankowy :twisted: Będzie łatwiej, bo nie trzeba będzie z klatką biegać po mieście, no i nie będziemy musiały stać pod chmurką w oczekiwaniu na koty :wink:

W odpowiednim miejscu forum pojawiają się bazarki - zapraszamy do udziału w nich. Każda kwota jest bardzo ważna!
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=124088
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=125362&p=7220370#p7220370
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=125050
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Nie mar 20, 2011 14:00 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+9) trwamy....

Mam nadzieję, że uda nam się dziś zakotwiczyć na podwórku tzn. przygotować lokal na łapankę, bo mamy już od niego klucze. Może przy okazji coś się złapie :wink: Czas ucieka, koty które jeszcze nie zaciążyły lada moment mogą. Nie stać nas obecnie na taką liczbę sterylizacji, ale jak zawsze tym będziemy się martwić potem :(

Barbara Horz

Post » Nie mar 20, 2011 17:52 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+12) trwamy....

A ja tylko napiszę, że każdy może wziąć udział w tych sterylizacjach, które aktualnie Basia organizuje - i to bez najmniejszego wysiłku.
Wystarczy wpłacić dowolną kwotę na konto fundacji z dopiskiem "ciach" :mrgreen:
Każda złotóweczka zostanie starannie wykorzystana do ciachania 8)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie mar 20, 2011 18:24 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+12) trwamy....

Myszka.xww pisze:A ja tylko napiszę, że każdy może wziąć udział w tych sterylizacjach, które aktualnie Basia organizuje - i to bez najmniejszego wysiłku.
Wystarczy wpłacić dowolną kwotę na konto fundacji z dopiskiem "ciach" :mrgreen:
Każda złotóweczka zostanie starannie wykorzystana do ciachania
8)

Mysza, wyjęłaś mi to z ust :D
Dziękujemy wszystkim za wsparcie. Czas nagli. Dziś byłyśmy się zainstalować, czyli klatki i transporterki zostawić. Niestety sytuacja nie była pomyślna, bo na podwórku grasował .....Łapkowy :evil: Koty nawet do jedzonka nie podeszły o wejściu do klatki nie było mowy :evil: Niekiedy się boję, że jak otworzę lodówkę to też wyskoczy z niej Łapkowy. Dzień w którym go złapiemy powinien zostać ogłoszony świętem narodowym :wink:

Łapkowy to ten w środku pod samochodem : Obrazek
Obrazek
Obrazek

Barbara Horz

Post » Pon mar 21, 2011 17:20 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+12) trwamy....

Łapkowy chyba zrobił wczoraj zadymę, bo dziś nie było tam ani jednego kota. Jedzonko od wczoraj też zostało :(
Wieczorem pójdę jeszcze sprawdzić co się dzieje, ale nie podoba mi się to :evil:

Barbara Horz

Post » Pon mar 21, 2011 19:46 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+12) trwamy....

1 zł to całe 3% z ciacha 8)
3 zł to aż 10% ciacha :mrgreen:

Zostań bohaterem ciacha! Wspomóż zamach na jaja Łapkowego! :twisted:
Pomóż wyciąć wszystkie okoliczne macice 8)
Niech Łapkowy nie ma za czym się uganiać :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon mar 21, 2011 20:01 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+12) trwamy....

Tnij jaja!
Będziesz wielki!

dług u weta miaU :twisted: :twisted:
Ostatnio edytowano Pon mar 21, 2011 20:21 przez EwKo, łącznie edytowano 1 raz

EwKo

Post » Pon mar 21, 2011 20:02 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+12) trwamy....

Jaja z wozu, Łapkowiątek mniej :twisted:

EwKo

Post » Pon mar 21, 2011 20:16 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(45+12) trwamy....

Normalnie dziewczyny chyba sobie takie banery porobię na najbliższą zbiórkę na ciacha :twisted:

Barbara Horz

[poprzednia][następna]