Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 13:21 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

i ja jestem po wczorajszym 'pożegnaniu" kiców które trwało do nocy...
Jola,dobrze że pojechałaś do szpitala. W syt pogryzienia i podrapania przez kota dobrze miec w domu OCTENISEPT,kupiłam to u swojej wet- wcale nie szczypie(jest jak woda) a po tym sie najwredniejsze pogryzienia goją migiem-trzeba tylko na bieżaco polewać lub moczyć w tym ranę.
albo jak sie nie ma to leciec do najbl.weta się popsikać tym-Ty masz weta na dole,szkoda że nie poszłas choc wiem ze go nie lubisz...
no ale na to już za pózno-to raczej rada na pszyszlosć-tak,tak ,mnie w zeszłym roku "moja rodzona" Czarunia pogryzła przy wyciskaniu ropnia tak ze caly gab,byl w mojej krwi-wtedy właśnie dostałam ten octenisept i b.szybko się zagoiło chociaz bolalo jak diabli z tydzień.

Joluś- wiem ze astmę leczy się sterydami i absolutnie nie chcę się wymadrzać. ale jutro bede w Sforze i ,jeśli pozwolisz,to zapytam jakby dr.Tyszkiewicz(dermatolog alergolog) leczyła astmę. bo ona mówiła mi ze ze sterydów dla kicia encorton nie jest najlepiej przyswajalny-ona zawsze wybiera encotolon.
no i ze sterydów trzeba schodzic nie mozna ich przyjmować zawsze bo rozwala wszystko-czy dla Buri tak od razu na pocz. trzeba zaczynać z tak grubej rury-nie wymądrzam się absolutnie bo się nie znam,tylko tak po ludzku myślę,nie gniewaj sie Jola.
Jesli byś chciała się skonsultowć to ja z przyjemnością pojadę do Ciebie i razem pojedziemy do Sfory-jeśli tylko zechcesz i jesli uznasz że warto się skonsultować.

a póki co trzumam wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: za Twoja 'łapke" i za zdrówko Tita i Buri :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lut 06, 2011 13:24 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze:Byłam na Wolskiej, dostałam zastrzyk ptężcowy (nic nie bolało o dziwo) i antybiotyk. Nie wiem czemu Augmentin, kiedyś dostałam jakiś specjalny od pogryzień przez zwierzęta.
Jeszcze mi się podryw trafił :roll: , a ja bez makijażu, w dżinsach :oops:
ech...

pani pielęgniarka powiedziała że po tym zastrzyku może mi ręka zdrętwieć, czyli dwie będą niesprawne :(
czy jest jakiś chętny umyć mnie i ubrać jutro? :roll:

..moze zbyt pochopnie zrezygnowalaś z podrywu :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie lut 06, 2011 13:25 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

smarti pisze:
JolaJ pisze:Byłam na Wolskiej, dostałam zastrzyk ptężcowy (nic nie bolało o dziwo) i antybiotyk. Nie wiem czemu Augmentin, kiedyś dostałam jakiś specjalny od pogryzień przez zwierzęta.
Jeszcze mi się podryw trafił :roll: , a ja bez makijażu, w dżinsach :oops:
ech...

pani pielęgniarka powiedziała że po tym zastrzyku może mi ręka zdrętwieć, czyli dwie będą niesprawne :(
czy jest jakiś chętny umyć mnie i ubrać jutro? :roll:

..moze zbyt pochopnie zrezygnowalaś z podrywu :D

właśnie :D - byłoby komu ubrać i umyć :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lut 06, 2011 13:38 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Iwonko, ani mi w głowie się obrażać, tym bardziej że liczę tu na podpowiedzi osób które znają się na chorych kotach.
Wiem ze encorton nie jest fajny bo sama brałam go po operacji i byłam uprzedzana co to jest. Wetka u której byłam wydała mi się oki, w przeciwieństwie to tych z kliniki u mnie- dlatego tam nie chodzę choć mam pod nosem.
Ważne dla mnie jest kto zajmuje się moimi kotami i jeśli radzisz pojechać do Sfory, to jestem za. Proponuję tylko wstrzymać się do czw-pt aż lek skończy działanie(tak to zrozumiałam) i wtedy zbadać kicię. Zauważyłam jednak że Buri nadal nie kaszle co mnie bardzo cieszy. Mam też nadzieję że do końca tygodnia będzie też lepiej z moją ręką bo dziś nie bardzo radziłam sobie za kierownicą, no i jeszcze muszę zaopatrzyć się w transporterek bo do tej pory z samym Titem nie był potrzebny.
Co do podrywu... pan dr w średnim wieku, z obrączką na palcu, latynos,czarujący podrywacz, taki sam dla którego już kiedyś straciłam głowę, no tylko że nie był zajęty.

kicie wygrzewają się na słonku, ale słodko :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie lut 06, 2011 13:40 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Marzenia, myślę że rozebrać to byłby chętny, o tak.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 13:49 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Iwonko, czy dr Tyszkiewicz to jest ta dr Ania? Jeśli tak i jesli jest w moim wieku to bardzo mozliwe ze jest to moja kolezanka z podstawówki, bo na pewno ona skończyła medycynę. No chyba że zbieżnośc nazwisk. Wysoka blondynka, obie mieszkałyśmy na jednej ulicy w dzieciństwie, ma starszą siostrę Gosię.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 13:50 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze:Iwonko, czy dr Tyszkiewicz to jest ta dr Ania? Jeśli tak i jesli jest w moim wieku to bardzo mozliwe ze jest to moja kolezanka z podstawówki, bo na pewno ona skończyła medycynę. No chyba że zbieżnośc nazwisk. Wysoka blondynka, obie mieszkałyśmy na jednej ulicy w dzieciństwie, ma starszą siostrę Gosię.

nie, nie, nie... dr Ania przyjmuje w gabinecie niedaleko smarti, a dr Tyszkiewicz w Sforze na Trakcie Lubelskim.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lut 06, 2011 13:55 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

aha :mrgreen:
a ja już sobie ideologię dorobiłam :roll:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 13:57 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

jasne Jola przeciez pojedziemy wtedy kiedy Ty trochę wydobrzejesz.
Pojedziemy moim autem i ja wezmę swój transporterek-dzieki Marzeni mam teraz 4 :!: nowe-aby zawieżć Buri wybiorę ten sliczny-pomarańczowy :D
Marzenia-jedziesz z nami?

Dr,T. to jest była żona tego lekarza który zakladał Gagarina- tzn.to było ich wspólne dopóki nie pojawila się "asystentka'-wtedy dr.T. sie rozwiodła,wyniosła i zalożyla Sforę-twarda babka :ok:
Ostatnio edytowano Nie lut 06, 2011 14:00 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Nie lut 06, 2011 13:59 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

smarti pisze:Marzenia-jedziesz z nami?

zalezy kiedy ale chętnie sie wybiorę :D

Marzenia11

Post » Nie lut 06, 2011 14:01 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

ojej, zaraz jej powiem :1luvu:
a zrobiłas badanie techniczne?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 14:02 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Marzenia11 pisze:
smarti pisze:Marzenia-jedziesz z nami?

zalezy kiedy ale chętnie sie wybiorę :D

no to postanowione
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 14:05 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze:ojej, zaraz jej powiem :1luvu:
a zrobiłas badanie techniczne?

nie :oops: :mrgreen:

ale pojedziemy incognito 8)

smarti

Post » Nie lut 06, 2011 14:07 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

nie mów Smarti że jeździsz po Warszawie bez ważnych badań??? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 14:08 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze:nie mów Smarti że jeździsz po Warszawie bez ważnych badań??? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

no, no smarti - morfologia MUSI BYć :!: :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

[poprzednia][następna]