Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 17:31 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Jolu popieram słowa pani doktor, lepiej nie lekcewarz tych porgyzień i podrapań i idź na ostry dyżur. Jeden zastrzyk i po bólu a będziesz miała spokojną głowę.

Co do "choroby" Buri to sam nie wiem co o tym myśleć. Nie znam się na tym i nie wiem jak mogę pomóc????
magdajedral

Post » Sob lut 05, 2011 17:34 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Astmę się leczy ale wyleczyć nie można :( ale można z nią żyć.
No cóż, będę pilnować aby kocia codziennie dostała tabletkę tak jak ja i już.
Czy to na pewno astma będzie wiadomo na kontroli no i oczywiście wkrótce następna morfologia.
Tak sobie myslę czy ona nie z tego powodu została wyrzucona... może jakiś tłumok nie wiedział czemu tak kaszle i zrobił jak zrobił, a wystarczyło przecież trochę miłości.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob lut 05, 2011 17:37 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Albo usłyszał "astma" i stwierdził, ze mu taki kot do niczego nie potrzebny i kasy wydawać nie bedzie... ech...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lut 05, 2011 17:38 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Madziu, pomagasz tym że tu zaglądasz :1luvu: i wstawiasz nasze pięknościowe fotki :kotek: :kotek:
Ręka mnie boli okrutnie, ale szczerze mówiąc to nie chce mi sie teraz jeździć po szpitalach a zresztą to chyba nie dałabym rady tą ręką, a zastrzyków nie cierpię :twisted:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob lut 05, 2011 17:42 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Marzenia11 pisze:Albo usłyszał "astma" i stwierdził, ze mu taki kot do niczego nie potrzebny i kasy wydawać nie bedzie... ech...

bardzo prawdopodobne...
polska mentalność polega na wzięciu "nowego" kota, a nie na leczeniu chorego

wiesz, powtarzam się już, jak to dewotka, ale Buri jest taka kochana że nie wyobrażam sobie jej skrzywdzić :cry:
myslę że ten kot mógłby dużo opowiedzieć o swoim losie
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob lut 05, 2011 17:45 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Marzenia11 pisze:I nieśmiało także tu:

Zapraszam na bazarek dla Edisi!
viewtopic.php?f=20&t=123752

mam nadzieje, ze się JolaJ nie obrazisz, co? :wink:

a za co miałabym się obrazić?
na pewno zajrzę
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob lut 05, 2011 19:46 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Jolu, jedź do lekarza. Przeciwtężcowy powinnaś dostać obowiązkowo.
Ogólnie moją ciotkę też tak kiedyś kot pogryzł. Zbagatelizowała, a potem prawie miesiąc musiała z tym walczyć, syfiło się, zakażenie wdało, koszmar.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 05, 2011 20:10 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Pójdę ale jutro. Teraz już leżę bo jeszcze przeziębienie kończę, zjadłam pół czekolady, polałam się rivanolem i czekam na cud.
Ale jakbym umarła to nie pozwólcie moim kotom krzywdy zrobić, ok?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 9:45 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Witam się porannie - kawunię piję i o zdrówko Buri i Dużej zapytowuję :?: :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lut 06, 2011 9:55 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Witam kawowo-łóżeczkowo :oops:

Burunia, mam wrażenie że lepiej. Nie słyszałam w nocy żeby kasłała, a śpi bliziutko(coraz bliżej) i zawsze słyszałam.
Bardzo mnie to cieszy bo kocikę bardzo męczyły te ataki. Za to Tito kichnął wieczorem dwa razy czego nigdy wcześniej nie zauważyłam.
Koty pogodne, śniadanko ładnie zjedzone, toaleta odwiedzona i podziwiają tramwaje :ryk:
Z dużą za to trochę gorzej. Dłoń mam spuchniętą x2 i nic nie przesadzam, boli i nie mogę złączyć palców 8O
wieczorem zrobiłam okład z octu ale nic to nie dało :| dlatego zaraz wyruszam do szpitala.
Dziękujemy za troskę, bo już myślałyśmy z Buri że nikogo nie obchodzimy :oops: :wink:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 9:56 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Koniecznie do szpitala!!!! Cholewka...
I już nie płacz że nie obchodzicie, bo jak przyjdę to......... za takie głupoty :!: :D :D :D

Marzenia11

Post » Nie lut 06, 2011 10:04 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Pamiętaj że ja mam w domu dwa, bardzo groźne tygrysy :twisted: :twisted:
a trzeci u sąsiadki 8O
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 06, 2011 10:06 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze:Pamiętaj że ja mam w domu dwa, bardzo groźne tygrysy :twisted: :twisted:
a trzeci u sąsiadki 8O

no to namówię je do pomocy! :D mam swoje metody przekonywania :wink:

Marzenia11

Post » Nie lut 06, 2011 13:20 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Byłam na Wolskiej, dostałam zastrzyk ptężcowy (nic nie bolało o dziwo) i antybiotyk. Nie wiem czemu Augmentin, kiedyś dostałam jakiś specjalny od pogryzień przez zwierzęta.
Jeszcze mi się podryw trafił :roll: , a ja bez makijażu, w dżinsach :oops:
ech...
pani pielęgniarka powiedziała że po tym zastrzyku może mi ręka zdrętwieć, czyli dwie będą niesprawne :(
czy jest jakiś chętny umyć mnie i ubrać jutro? :roll:
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]