Kociaki z działek - szukają domków :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 05, 2011 14:36 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Wątek Małej Mi czyli ostatniego kota z sierpniowych zabranego z działki:

viewtopic.php?f=1&t=123736
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Sob lut 05, 2011 21:30 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Kiwia vel Szajba (bo u nasz wszystkie muszą być na "Sz" ;) ) już u nas. Kocia faktycznie przestraszona. Ale przy kotach się rozluźnia. Nawet za drugim razem na rękach się zapomniała i zaczęła mruczeć. Mam nadzieję, że to dobry znak na przyszłość.
Teraz siedzi w kuchni, na razie sama bo moje wyszły na salony i odgłosy jakie z kuchni dochodzą to odgłosy zabawy. Za niedługo kolejna porcja przymusowych miziaków albo rozmów o życiu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob lut 05, 2011 21:32 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

turkawka, dozgonny szacunek za to co robisz :1luvu:
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Sob lut 05, 2011 21:34 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jak muszą być na "sz" to trzeba było ją nazwać Szekoladka :ryk: :ryk:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob lut 05, 2011 22:48 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Szekoladka fajnie :D Mała wystraszona. Dla niej ludzie na są tacy sobie i do tego są jeszcze tacy straszni :/ Pójdę na nauki do Weihaiwej :D
Szajbę chciał mój kolega z pracy ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Sob lut 05, 2011 22:53 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Przymusowe miziaki i rozmowy o życiu przełamią lody, zobaczysz :D

Anduk, envy, Wasza Kłopotka była uroczym okruszkiem, jak ją zabraliście :) Te długaśne wąsy! No i wyrosła na piękną kicię :)

Jak w końcu wrócę do domu, to wybieram się na herbatkę do Szelmy. I do Szajby... 8)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob lut 05, 2011 22:59 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Weihaiwej, Kłopotka była tak mała, że bardziej mi chomika przypominała niż kociaka. Najgorsze było, że ona matkę wołała, a ta nie przychodziła po nią. Myśleliśmy, że ktoś nam kociaka podrzucił.
Proszę pogłaskać od nas dwie panny Sz. :)

Turkawko, mruczenie na rękach to ogromny postęp :1luvu:
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Nie lut 06, 2011 9:26 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Okraglinek nie nadaje się teraz do domu stałego - pilnie musi trafić najpierw do domu tymczasowego, który zajmie się jego oswajanie, przytualniem itd. tutaj gdzie jest siedzi w klatce a Beatka niestety nie ma czasu dla niego (niewtajemniczonym kotek trafił do niej na krótki przystanek we Wrocławiu) oczywiście kiciuś może zostać tutaj jak długo będzie trzeba ,zostanie odpowiednio nakarmiony i zaopiekowany, w razie potrzeby będzie miał opiekę wet. , ale to niestety za mało, bo kotek jest dzikusek i każdy jego dzień siedzenia w klatce to dzień straty w jego oswajaniu :( Z tego powodu uważam że kiciuś powinien pilnie znaleźć dom tymczasowy , poza tym 14 lutego Beata wyjeźdża i wtedy to już zupełnie nie będzie miał kontaktu z człowiekem, dwa razy dziennie ja i natasza będziemy przychodziły doglądać i nakarmić koty.
Okrąglinek pilnie szuka domu tymczasowego :!:

jessi74

Post » Nie lut 06, 2011 9:28 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

a jak mała Szekolada Szajba Kiwi? żadnych wieści z domu tymczasowego :lol: czyżby mocno dała w kość swoim opiekunom :wink: Ania zawsze wczesnie rano była już na gg, a dzisiaj cisza :lol: :roll:

jessi74

Post » Nie lut 06, 2011 10:23 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

A dzisiaj była Ania-Leń :D
Mała w nocy została sama zamknięta w kuchni. I w nocy zjadła to co zostalo jej postawione. Dała się wziąć na ręce TŻ i u niego też mruczała. Wyraźnie się rozluźnia przy innych kotkach. Niestety sama nie podchodzi i jak się chce jej zrobić przymusowe mizianki to trzeba ją łapać. Rano jeszcze nie zjadła, ale może dlatego, że dalej wystraszona, no i my do niej ciągle wchodzimy. Ale było pierwsze siku! W obecności całej komisji czyli wszystkich domowników. Boję się ją wypuścić na mieszkanie, bo jak się gdzieś zaszyje, to jej później nie znajdziemy.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie lut 06, 2011 19:00 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Nie ma mnie we Wro, ale rozmawiałam z TŻ, może wziąć Okrąglinka. Znaczy się, my go możemy wziąć, tylko mnie i kotów na razie nie ma :P
TŻ jest obecnie bez samochodu, czy byłaby szansa, żeby go dowieźć? :oops:

Weihaiwej

Post » Nie lut 06, 2011 19:33 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Zdjęcia dziewczynki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie lut 06, 2011 19:36 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Śliczna! :1luvu: I piękne zdjęcia.
Nie jest w ogóle podobna do Szelmy :P

Weihaiwej

Post » Nie lut 06, 2011 21:02 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Weihaiwej pisze:Nie ma mnie we Wro, ale rozmawiałam z TŻ, może wziąć Okrąglinka. Znaczy się, my go możemy wziąć, tylko mnie i kotów na razie nie ma :P
TŻ jest obecnie bez samochodu, czy byłaby szansa, żeby go dowieźć? :oops:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: we wtorek mogłaby go przywieźć do Was turkawka :ok:

jessi74

[poprzednia][następna]