Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 19:52 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

sunshine pisze:Ja ze swoją trzustką to tydzień bym taką chińszczyznę czuła.
Może rzeczywiście masz uczulenie. Ja przez jakiś czas strasznie się drapałam, niemal do krwi, za każdym razem, gdy szłam spać. Potem załapałam, ze mam uczulenie na żel do prania- tak na mnie działała pościel wyprana w perwolu. Mam też uczulenie na H&S (szampon przeciwłupieżowy)- co nim myję głowę to mnie swędzi nie tylko głowa, ale i plecy, po których spływa woda ze spłukiwanym szamponem.
Widzę, ze nie tylko ja mam dzisiaj dzień dziecka :1luvu:

Ja nie mam juz woreczka żółciowego z jakieś 8 lat i też nieraz cierpię z podowu jedzenia. Swojego czasu jadłam tylko po to, że trzeba. Tera lubię fajnie ugotować i sobie zjeść, ale ten dyskomfort po czasem zniechęca...
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob lut 05, 2011 19:54 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ojej a czemu nie masz?
Ja dziś mam dzień pracy umysłowej. Od rana nauka. Ciekawe czy coś zostanie w głowie chociaż.
O moich nogach, depilacji, podraznieniach itp to się nie wypowiadam, bo mam przesrane mówiąc brzydko
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob lut 05, 2011 19:57 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Shalom, a dlaczego? Jeśli mogę zapytać.
Sliver, to Ci grozi cukrzyca za jakiś czas :(

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob lut 05, 2011 19:58 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:Ojej a czemu nie masz?
Ja dziś mam dzień pracy umysłowej. Od rana nauka. Ciekawe czy coś zostanie w głowie chociaż.
O moich nogach, depilacji, podraznieniach itp to się nie wypowiadam, bo mam przesrane mówiąc brzydko

Nie mam bo miałam piasek i takie ataki nieraz, że wolałabym nie być niż znosić to jeszcze raz...

Xelmutek nie miauczy- on piska jakby drzeć paznokciami o tablicę... ale i tak słodzinka moja mała jest. już 4,8 kg waży, a Bombel 3,3:)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lut 05, 2011 19:59 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

nie rozzumiem kaloryferów w moim domu, jeden na 1.5 grzeje, że szok, drugi na 3 nie grzeje w ogole. tak źle tak niedobrze..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lut 05, 2011 20:01 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Może ten drugi zapowietrzony?

sunshine

Post » Sob lut 05, 2011 20:10 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

nie, bo jak sie jeszcze bardziej rozkręci to grzzeje. może samo regulatory coś nie tego. ale Bombi tak grzeje, że wyłączam wszystkie, malusia elektrownia ciepełka.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lut 05, 2011 20:23 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

sliver_87 pisze:Xelmutek nie miauczy- on piska jakby drzeć paznokciami o tablicę... ale i tak słodzinka moja mała jest. już 4,8 kg waży, a Bombel 3,3:)

O, widzę, że i u Ciebie odbyło się ważenie :)

Miło mieć leniwą sobotę...

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob lut 05, 2011 20:25 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Frejka też piska jak ptaszek :D w skrajnym głodzie z rana potrafi miauknąć :lol:

sunshine-no cóż... matka natura obdarowała mnie ciemnymi włosami, ciemną oprawą oczu i urodzajem na nogach 8) koszmar dla kobiety. Na dodatek zarost twardy i odrastający migusiem :( długo walczyłam z tym, poddałam się. Na laser mnie nie stać. Używam maszynek. Tyle ze znalazłam taką dla siebie, dobrą, odpowiedni balsam po i nie boli. Ale z kolei mam skłonność do podraznień mieszków włosowych, więc zawsze i tak mam czerwone krostki, często wrastające włoski itp. Teraz i tak dobrze w porównaniu z dawnymi czasami. Nogi po prostu mi się nie udały 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob lut 05, 2011 20:30 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ja też brunetka z ciemnymi, mocnymi włosami. Ale ja nie mam skłonności do zapaleń mieszków włosowych. Moja przyjaciółka, drobna blondynka, ze delikatnymi włosami musiała zrezygnować z depilatora bo całe nogi w brzydkich krostach miała.
A nogi to ja mam paskudne- grube i krzywe :mrgreen:

sunshine

Post » Sob lut 05, 2011 20:31 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

U nas tylko Hans to milczek. On tak rzadko miauczy, ze nie potrafię rozpoznać jego głosu. Za to Erwin to syrena sygnałowa :roll:

sunshine

Post » Sob lut 05, 2011 20:36 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

czyli widzę dziewczyny doświadczone z depilatorami i innymi, ja blondynka, delikatne włosy wszędzie :) ale jednak czasem po depilatorze mi też podrażnienia zostają, jednak staram sie je przezwycięzyć. jak już go kupiłam to korzystam, choć czasem to wielkie poświęcenie...
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lut 05, 2011 20:37 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Weihaiwej pisze:
sliver_87 pisze:Xelmutek nie miauczy- on piska jakby drzeć paznokciami o tablicę... ale i tak słodzinka moja mała jest. już 4,8 kg waży, a Bombel 3,3:)

O, widzę, że i u Ciebie odbyło się ważenie :)

Miło mieć leniwą sobotę...

A Twoja nieleniwa?? dalej u rodziców w Gliwicach jesteś? Długo tam zabawisz jeszcze??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lut 05, 2011 20:47 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

sunshine pisze:Shalom, a dlaczego? Jeśli mogę zapytać.
Sliver, to Ci grozi cukrzyca za jakiś czas :(

nie widziałam tej odpowiedzi wcześniej. A czemu cukrzyca??? Mi zostały same "przepwdu żółciowe" które podobno jakoś przejęły funkcję woreczka, ale pewnie nie w pełni. Ale dlaczemu cukrzyca ?:(:(:(
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lut 05, 2011 20:50 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Podobno tak jest, ze bez woreczka żółciowego po paru latach pojawia się cukrzyca. Moja teściowa tak ma.

sunshine

[poprzednia][następna]