Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 20:10 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -aktualna lista str. 81

I drugi bazarek z książkami : viewtopic.php?f=20&t=123487
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie sty 30, 2011 22:29 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -aktualna lista str. 81

bazarek z książkami odwiedzę natychmiast!

323 psów i kotów przegrywa z 13 goldenami swoją walkę o karmę za 10000zł. Jak to możliwe? Przecież Szczecinek został poparty przez zjednoczone siły Miau i Dogomanii!!!... Czy już głosowałeś? Zagłosuj!
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...3065&start=915
Kochani!! Szczecinek potrzebuje naszej pomocy!! To zajmie tylko kilka minut, a pozwoli nakarmić psie i kocie brzuszki!!! Dzieki Ankiecie Krakvetu Szczecinek ma szanse na wygraną...BŁAGAM POMÓŻCIE!! Bez Waszej pomocy nam sie nie uda...;(
Wygrana karma , to w pewnym stopniu być albo nie być naszych zwierząt.
Dzięki takim miejscom , jak Schronisko w Szczecinku skrzywdzone przez ludzi zwierzęta dostają szansę na dobre życie , na fachową pomoc, leczenie i opiekę.
Mimo wielu starań i zabiegów w znajdowaniu funduszy nie udaje nam się zebrać dostatecznej kwoty potrzebnej na leczenie psów chorych, potrzebujących dobrej, weterynaryjnej karmy.
Pomóżcie nam pomagać nadal tym skrzywdzonym psom i kotom.
Nie prosimy o wiele , TYLKO albo aż TYLKO o głosowanie na schronisko w Szczecinku na KRAKVECIE.
Wygrana karma , to w pewnym stopniu być albo nie być naszych zwierząt. POMOCY!!!!!
Link do wątku schroniska (strona jest w przebudowie):
http://www.dogomania.pl/threads/1797...tu-przyjaciela
INSTRUKCJA głosowania w Krakvecie:
1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko,które otrzyma pomoc - styczeń -2011
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz schronisko Szczecinek> > i klikasz pod ankietą „wyślij”.
RATUJ!!! Wygrana karma , to w pewnym stopniu być albo nie być naszych zwierząt.
Szczecineckie Stowarzyszenie Przyjaciół Psa , Kota i nie tylko
ul.1-go Maja 4/1
78-400 Szczecinek
Nr konta 08 1020 2791 00007602 0141 9365
Pamietajcie- 1 uzytkownik z jednego adresu IP moze zaglosowac tylko 1 raz!!
Prosimy o glosy, wiele psow z naszej galerii wyleczono wlasnie w Szczecinku...nie badz obojetny!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon sty 31, 2011 13:37 Re: pokochaj małego Zena i podaruj mu dom

OlaLola pisze:Ja niestety też podsyłam Wam na pół niewidomą koteczkę.... dzielną kocią mamę Terminator...Jak na Terminatora przystało kicia rodzi kociaki na potęgę, zajmuje się nimi i dodatkowo radzi sobie ze swoim kalectwem…
Kocia mama żyje wraz z 34-rema innymi kotami na stadionie w Tarnowskich Górach. Karmiciel twierdzi, że kotka ma około 2-3 lat, nie widzi na jedno oko, nie wiadomo co jej się stało…. W takim stanie przyszła na stadion, gdy była półrocznym kotkiem. Karmiciel mówi też, że był z nią u weterynarza i nie można jej już pomóc…. Do końca życia nie będzie widziała na swoje lewe oczko… Kotka znów jest ciąży, z poprzedniego miotu zostały 3 kocięta. Kicia nie jest odrobaczona, odpchlona czy zaszczepiona… nie ma pieniędzy na sterylizacje, nie mówiąc o szczepieniach. Terminator jest bardzo przyjacielska, uwielbia ludzi i głaskanie, za chwilkę uwagi odpłaca się przepięknym mruczeniem. Kotka żyje na dworze, w nocy śpi w kotłowni ze swoimi maluchami.
Obrazek

Oto jej wątek: viewtopic.php?f=13&p=6309146#p6309146
[/quote][/quote]

Witam, chciałabym uaktualnić wiadomości na temat Terminator. Kotka jest już po sterylizacji, została również odpchlona i odrobaczona, nadal jest bezdomna... Kotka miała również konsultacje odnośnie oczka i lewe oczko trzeba usunąć... zajęta jest już tęczówka i rogówka, nic więcej nie da się zrobić dla tego oczka, wet mówi, że nie da się go uratować... Jeśli chodzi o finanse, to mamy kasę na operacje... nie mamy tylko/aż Dt.... Terminator jest jak najbardziej proludzka, bije jednak inne koty... nie wiem co będzie po operacji.... nie wyobrażam jej sobie na wolności.... Sama nie mogę wziąć terminator, bo mam na Dt kota, którego ona non stop tłukła, gdyby mi ją Herszt zobaczył to by chyba zawału na miejscu dostał....

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon sty 31, 2011 15:02 Re: pokochaj małego Zena i podaruj mu dom

OlaLola pisze:
OlaLola pisze:Ja niestety też podsyłam Wam na pół niewidomą koteczkę.... dzielną kocią mamę Terminator...Jak na Terminatora przystało kicia rodzi kociaki na potęgę, zajmuje się nimi i dodatkowo radzi sobie ze swoim kalectwem…
Kocia mama żyje wraz z 34-rema innymi kotami na stadionie w Tarnowskich Górach. Karmiciel twierdzi, że kotka ma około 2-3 lat, nie widzi na jedno oko, nie wiadomo co jej się stało…. W takim stanie przyszła na stadion, gdy była półrocznym kotkiem. Karmiciel mówi też, że był z nią u weterynarza i nie można jej już pomóc…. Do końca życia nie będzie widziała na swoje lewe oczko… Kotka znów jest ciąży, z poprzedniego miotu zostały 3 kocięta. Kicia nie jest odrobaczona, odpchlona czy zaszczepiona… nie ma pieniędzy na sterylizacje, nie mówiąc o szczepieniach. Terminator jest bardzo przyjacielska, uwielbia ludzi i głaskanie, za chwilkę uwagi odpłaca się przepięknym mruczeniem. Kotka żyje na dworze, w nocy śpi w kotłowni ze swoimi maluchami.
Obrazek

Oto jej wątek: viewtopic.php?f=13&p=6309146#p6309146
[/quote]

Witam, chciałabym uaktualnić wiadomości na temat Terminator. Kotka jest już po sterylizacji, została również odpchlona i odrobaczona, nadal jest bezdomna... Kotka miała również konsultacje odnośnie oczka i lewe oczko trzeba usunąć... zajęta jest już tęczówka i rogówka, nic więcej nie da się zrobić dla tego oczka, wet mówi, że nie da się go uratować... Jeśli chodzi o finanse, to mamy kasę na operacje... nie mamy tylko/aż Dt.... Terminator jest jak najbardziej proludzka, bije jednak inne koty... nie wiem co będzie po operacji.... nie wyobrażam jej sobie na wolności.... Sama nie mogę wziąć terminator, bo mam na Dt kota, którego ona non stop tłukła, gdyby mi ją Herszt zobaczył to by chyba zawału na miejscu dostał....[/quote]

Prawe oko chyba jest do usunięcia jeśli to ta kotka ze zdjęcia. Biedna malutka. Trzymam kciuki, żeby znalazł się DT, a najlepiej to DS.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon sty 31, 2011 19:14 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -aktualna lista str. 81

no tak, mnie się już wszystko chrzani... mam nadzieję, że coś się jednak dla niej znajdzie.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon sty 31, 2011 23:37 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -aktualna lista str. 81

a ja jako opiekunka z PKDT pilotująca z dziewczynami naszą kotkę józefinke ze stajni, śmiem poinformować że mamy w końcu dla niej wspaniały DT :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto lut 01, 2011 10:51 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -aktualna lista str. 81

:flowerkitty: Super :!:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto lut 01, 2011 10:56 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -aktualna lista str. 81

sabina skaza pisze:a ja jako opiekunka z PKDT pilotująca z dziewczynami naszą kotkę józefinke ze stajni, śmiem poinformować że mamy w końcu dla niej wspaniały DT :)

Bardzo się cieszę! :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro lut 02, 2011 0:46 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -oczko do usunięcia,brak dt, kto da dt?s.82

JÓZIA z dnia na dzień podbija serduszko swojej nowej opiekunki :D

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro lut 02, 2011 9:32 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -oczko do usunięcia,brak dt, kto da dt?s.82

POMOCY!!!!!!!!!!! Potrzebny DT/DS!!!!!!!!!!

inaf pisze:Historia koteczki jest naprawdę najbardziej dramatyczną spośród wszystkich, dotychczas zgłoszonych przeze mnie (a ostatnio zgłaszałam wiele przypadków interwencyjnych).

Czarna, filigranowana kicia ma około 1 roku. Była trzymana przez pół roku w ciemnej, dusznej łazience razem z innymi 5 kotami. Wszystkie pozostałe kotki zmarły tydzień po ich oswobodzeniu, w lecznicy.
Przeżyła tylko czarna kicia. Kotka była karmiona sporadycznie makaronem, toteż w chwili znalezienia przypominała cień. W tej chwili waży już całe 2,5 kg! Kaja, gdyż takie otrzymała imię, ma problem z wypadającą prostnicą, zębami i nasiloną transpiracją. Przeszła na razie zabieg podwiązania ostatniego odcinka jelita grubego i szew spełnia swoją funkcję. Ponadto usunięto jej część ząbków, by zahamować proces zapalny dziąseł.
Kicia poprzez duszną, gorącą łazienkę, w jakiej ją trzymano, ma prawdopodobnie zaburzoną termoregulację i wciąż się odwadnia. Wskaźniki morfologiczne (hema, hemo, trombo) są cały czas podwyższone, przy czym wskaźniki biochemiczne (aspat, alat, krea, mocznik) są w normie. Mocznicę wykluczono po serii badań.
Jednak Kajunia w ciągu roku nieodwracalnie straci wzrok. W tej chwili ma bardzo rozszerzone źrenice, które już praktycznie nie reagują na zmianę natężenia światła dziennego.

Kaja mieszka w kocim azylu. To nie jest miejsce dla niej, gdyż wciąż jest nerwowa i zdezorientowana (niedowidzi a mnóstwo odgłosów dociera do jej uszu, co powoduje lęk i dezorientację).

W tej chwili Kaja przebywa w lecznicy po zabiegu usunięciu ząbków.

NIE POZWÓLCIE JEJ WRACAĆ DO AZYLU!!! NIE TAKIEJ BIEDULI!!!

viewtopic.php?f=1&t=123585

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lut 02, 2011 20:10 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -oczko do usunięcia,brak dt, kto da dt?s.82

Szok po prostu... :(
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro lut 02, 2011 21:40 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -oczko do usunięcia,brak dt, kto da dt?s.82

Nie znalazłam na pierwszej stronie,w poście-do adopcji-Harego,więc jeszcze raz wstawię info o kocurku.

Harry Potter-bo potrafi czarować.Jedno przytulenie wystarczy żeby go pokochać.
Ur.07.2010r
Hary miał na początku pecha.Wolontariuszka która zabrała go "z ulicy" usłyszała od lekarza weterynarii że już po raz trzeci widzi tego malca.Ktos litościwie zabierał z ulicy kociątko z widocznymi objawami infekcji,szedł do lekarza weterynarii,a po wysłuchaniu diagnozy najprawdopodobniej odnosił koteczka z powrotem na ulicę.
A co takiego mogło przestraszyć tych ludzi?
Prawdopodobnie to,ze kocurek stracił wzrok.Jest kotem nie widzącym.
Ale kot nie widzący świetnie radzi sobie w warunkach domowych,wie gdzie jest kuweta,gdzie miseczka z karma,ba,wcale nie trzeba wołać kocurka na kolanka,sam potrafi się upominać o głaski i przytulanie.
Hary radzi sobie bezbłędnie,jest kotem przymilnym,przytulaśnym i całuśnym.Uwielbia być na rekach,leżeć na kolanach.Bardzo lubi towarzystwo innych kotów.
Hary Potter jest odrobaczone,odpchlony,zaszczepiony,wykastrowany.Posiada czip.
Poszukuje domu wyłącznie nie wychodzącego.
Do adopcji.
ObrazekObrazek
Legnica

Post » Śro lut 02, 2011 22:08 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -oczko do usunięcia,brak dt, kto da dt?s.82

to wielki kciuki za nowe domki i nowych kochających opiekunów :D :ok:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt lut 04, 2011 16:23 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -oczko do usunięcia,brak dt, kto da dt?s.82

Legnica, już jest Harry w maluchach, bo jeszcze do dojrzałości trochę wg mnie :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lut 05, 2011 20:10 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -oczko do usunięcia,brak dt, kto da dt?s.82

Zaglądam, czytam... i ciężko mi na sercu, bo nie mogę pomóc :(
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

[poprzednia][następna]