Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 22:13 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Prue pisze:Mnie tego Timonkowego oczka tak żal że az moje mnie boli jak patrzę na niego :( Ciągle mi się wydaje że jemu to przeszkadza,mam nadzieję że nie.Bardzo bym mu chciała pomóc żeby mógł sobie patrzeć oboma oczkami...
Czy wybicie tej bakterii do zera będzie oznaczało że błonka zniknie? Czy to jest błonka czy trzecia powieka?

Wybicie bakterii zlikwiduje stan zapalny
bo dopóki się go nie zlikwiduje nic nie mozna z oczkiem zrobić
później mozna operacyjnie usunąć te zrosty na oczku,
ale to bardziej kwestia bardziej estetyczna
bo tak to jemu to nic a nic nie przeszkadza,
oczko go nie boli, i troszke na nie widzi
- no chyba żeby usunięcie zrostów( bo to są zrosty) powiększyło pole widzenia

no tu się trzeba zastanowić
czy ruszać czy nie, moze jeszcze skonsultować
z okulistą, ale to dopiero jak się ten stan zapalny wyleczy
a jak się zaleczy to na pewno będzie lepiej oczko wyglądało :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lut 03, 2011 22:25 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

No ja tu mam jedynie weta o specjalizacji chirurgia.On mi powiedział że trzeciej powieki się nie usuwa bo jest tam gruczoł łzowy.Jedynie w skrajnych przypadkach się to robi.

W takim razie będę kontynuować wszystko co zalecisz,będe pielęgnować, przemywać,zakraplać i smarować :) Wszystko na bieżąco raportować, a potem się zobaczy :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Czw lut 03, 2011 22:41 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Nie Prue, to nie jest trzecia powieka,
to są przerosnięte naczynka krwionośne po kk
tak zrozumiałam
ale to na zdjęciach czasem dużo gorzej wygląda
niż w rzeczywistości,
zależy jak światło pada
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw lut 03, 2011 22:54 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Ah rozumiem rozumiem.To mnie uspokoiłaś trochę :) Ok już nie panikuję :roll: :P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw lut 03, 2011 23:06 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

świeżutka fotka :kotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw lut 03, 2011 23:18 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

ruru pisze:świeżutka fotka :kotek:
Obrazek

Noe nie mogę z niego :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 04, 2011 6:40 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Prue mój Rysio burasek też ma zamglone oczko po KK tyle, że prawe. Miał tam zapodawane przeróżne kropelki oraz miał usuwane te zrosty by powiększyć pole widzenia. On ma określoną widzialnosc na to oko około 5%, ale świetnie sobie radzi, jest zwinny i bardzo skoczny. To zamglenie bardzo zjasnialo po maści optimmune i teraz jest bardzo mało widoczne :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lut 04, 2011 7:55 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Jednak jak przymrużyłam swoje oko tak żeby mało co widzieć , to jednak strasznie to przeszkadza :/ Wiem że zwierzęta nie marudzą, i dostosowują się poprostu do tego co jest.Ale już nie panikuję :P Poprostu malo się znam na kocich chorobach...Będę się starać żeby było Jemu i Łaciatkowi jak najlepiej :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Pt lut 04, 2011 23:36 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

ruru świetne focia. Ależ on słodziuchno wygląda :1luvu:
Pies sobie myśli: człowiek mnie karmi, głaszcze, dba o mnie - chyba jest bogiem.
Kot sobie myśli: człowiek mnie karmi, głaszcze, dba o mnie - CHYBA JESTEM BOGIEM!

Moje kudłacze: viewtopic.php?f=1&t=121952

tadira

Od: Śro gru 01, 2010 17:22

Post » Sob lut 05, 2011 9:45 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Fotka faktycznie cudna!

Prue koty świetnie się przystosowują do różnych utrudnień i naprwdę im to nie przeszkadza! Zobacz jak świetnie sobie radzą koty bez łapki, niewidome - naprwdę to im nie sprawia trudności. Ostanio słyszałam historię psa, który stracił wzrok po wypadku. Jego właściciel nie zorientował się przez 8 lat. Dopiero przy jakiś innych badaniach u weta to wyszło. Pies tak doskonale sobie radził, ze właściciel w ogóle nie zauważył zmian w zachowaniu, a jakieś małe potknięcia zrzucał na efekty po wypadku. Zwierzęta sa naprawdę niesamowite :)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Sob lut 05, 2011 13:21 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Bosz... ciągle czuję motylki w brzuchu i już od 2-3 dni wstaję o 6 i spac nie mogę! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ten Szalony Kot gdzieś uciekła a transport ma no :P

Ah i jeszcze ten żwirek...nie mam pojęcia jaki kupić,i żeby póki co jakiś nie drogi bo się nakupowałam jak szalona już :P
Ten którego używam dla fredzia jest co prawda drewniany, ale on się nie zbryla tylko rozwala jak sioo zrobi także nie da się zbytnio tego wyrzucać,ja poprostu co dzień lub co półtora dnia wywalam wszystko i nowe nasypuję.Ale jakbym tak robiła kotom to chyba z torbami pójdę:P

Doradźcie mi jakiś proszę :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Sob lut 05, 2011 13:31 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Dziewczyny bardzo polecają Cat Best
ja na allegro widziałam 45l za 90 zł i transport gratis
ale można mniejszy na początek to i taniej będzie

to kiedy ten transport?
Obrazek

magdaradek

Post » Sob lut 05, 2011 13:57 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Transport niedziela,ew. sobota.Czekam aż Szalony Kot sie odezwie :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Sob lut 05, 2011 13:59 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

za tydzień, tak?
ale super :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Sob lut 05, 2011 14:01 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

magdaradek pisze:Dziewczyny bardzo polecają Cat Best
ja na allegro widziałam 45l za 90 zł i transport gratis
ale można mniejszy na początek to i taniej będzie

to kiedy ten transport?

Cat's Best ale Eco Plus
to ten zbrylający się

Cat's Best uniwersal to takie pałeczki, które się rozpadają w trociny i on się nie zbryla i w mojej i kotów ;) ocenie jest niezbyt dobry

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

[poprzednia][następna]