MEGUŚ i reszta ferajny ;) Po 2,3,5 latach...foto-ost. str.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 04, 2011 13:43 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Jak tam Meguś? Już po śniadanku?
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pt lut 04, 2011 14:53 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Megunia już dawno po śniadanku.Teraz śpi,a Zuzanka sama broi he he.
Coś tam liznęła,ale przede wszystkim maniakalnie pije swoje kocie mleczkoooo... ;)
Na szczęście apetyt miewa wieczorami co skrupulatnie wykorzystuję.
Dostała wczoraj tabletkę hormonalną,ale coś nie bardzo na nią podziałała i kicia nadal się męczy.Dziś dostanie drugą i mam nadzieję,że wystarczy to na jakiś czas.

Dzwoniła właśnie Pani Ola od weta i o wynikach jeszcze nic nie wiadomo,muszę czekać do poniedziałku.
Oczekiwanie jest chyba gorsze niż nawet najgorsza wiadomość ech...

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pt lut 04, 2011 14:57 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

ojj dzielna Megusia i tyle :ok: :ok: :ok:
dobrze że apetycik ma - mam tylko nadzieję,że wyniki będą dobre
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lut 04, 2011 15:46 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Witaj Edziulku.
Ja też liczę na dobre wieści,choć przy takim oczekiwaniu to już nie ważne jakie,byle były.

Dziękuję za przekazanie kwoty z bazarku :)

edzia - 15 zł bazarek
zana - 25 zł wpłata

Mam na uregulowanie długu u weta 110 zł i mogę spokojnie iść spłacić za badanie PCR-FeLV na które w środę mi zabrakło.Rachunek będzie na wątku w poniedziałek,bo podczas rozmowy tel. z Panią Olą powiedziała,że mogę zapłacić w poniedziałek przy okazji wizyty i kolejnego podania Zylexisu.

Nie wpłynęła jeszcze jedna wpłata z mojego bazarku-50 zł bez kosztów wysyłki.
Jak wpłynie kwota za bazarek będzie na Zylexis w poniedziałek,ale pozostaje nadal kwestia ostatniego zastrzyku i karmy.
No i zobaczymy co wykażą badania... :kotek:

niki2117

Post » Pt lut 04, 2011 17:05 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Oj widzę coś malutki dziś ruch ogólnie na forum.
Ja zaraz wybieram się po żarełko dla moich panienek i ukochane mleczko dla Meguni.Niestety ulubionych saszetek Zuzi i Megusi nie mam w pobliskich sklepach,bo się skończyły jak na złość,a były tylko w 2 sklepach.W związku z czym muszę przejechać 1/3 Torunia,by je zakupić.Aż niewiarygodne.
U Meguni na kolację jak zwykle będą stały do wyboru miseczki-tak,wiem źle robię,ale chcę by w ogóle jadła.
Oczywiście podstawowo muszę ugotować filecik.Mendzia jedna no :lol:
Ale dobrze,że w ogóle coś je.
Po za tym z suchą wrócimy pewnie do RC,bo innej Zuzia nie chce jeść.Acany nie ruszała i dwa dni głodna chodziła,TOTW w ogóle po powąchaniu odeszła.Zasmakowała w Bosch Sanabelle Sensitive,ale jej qupki mi się nie podobają i o wiele ładniejsze i zwięzłe miała po RC.
No,ale z braku obecnie pieniążków muszę dawać to co mam,ale i to się kończy.
Dla Meguni przydała by się Fibre Response,ale jest koszmarnie droga za 2 kg,więc muszę poszukać jakieś zamiennika :(
Jejciu czemu wszystko kręci się wokoło pieniędzy,a ich ciągle brakuje :(

niki2117

Post » Pt lut 04, 2011 22:07 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Zapraszamy na nasz nowy bazarek.Fanty przekazała już po raz drugi Dagmara2.Dziękujemy :1luvu:

Spinki do mankietów,szlafrok damski XL,kosmetyki i biżu avon,fajna książka-wszystko nowe i tanie !

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=123723

niki2117

Post » Sob lut 05, 2011 10:53 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Jak dzisiaj śliczna Megi? :1luvu:
Ja też niecierpliwie czekam na wyniki badań.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Sob lut 05, 2011 13:52 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Witajcie.

Megunia w nocy dostała biegunki.Może nie leciała z niej woda,ale qupal był rzadki.Na razie ją obserwuję,podałam probiotyk na jelita i czekam.
Nie dostała wczoraj nic innego do jedzonka niż zwykle,więc nie wiem czym to może być spowodowane.Mam natomiast nadzieję,że to przelotny epizod.Jeszcze nie qupkała,więc czekam jak na zbawienie.
Po za tym zjadła śniadanko z zadowoleniem-połowę swojej porcji ,ale to i tak wiele jak na nią.
Na dodatek męczy ją ta rujka,a tabletki tylko zminimalizowały całą sytuację może o 10%.
Jak ja bym chciała,żeby się wszystko już wyjaśniło,żeby Megunia się wzmocniła i można ją było wysterylizować.Biedulka kochana by się nie męczyła,a tak męczy się okrutnie,bo natura ją wzywa :roll:

niki2117

Post » Sob lut 05, 2011 14:30 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Jakie tabletki wet zalecił?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob lut 05, 2011 14:35 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Dostała na rujkę Proverę,ale u niej się nie sprawdza jak widzę.

niki2117

Post » Sob lut 05, 2011 14:37 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Niekoniecznie - ja się nie bardzo orientuję, więc przepraszam że się wypowiadam :oops: ale to chyba jest kilka tabletek po 1 dziennie? Jeśli tak, to trzeba podać wszystkie po kolei (ściśle wg zaleceń weta) i poczekać na efekt. Tak mi się zdaje.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob lut 05, 2011 14:41 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Dostała tak i póki co efektu nie ma,ale poczekamy...zobaczymy.może zadziałają :)

niki2117

Post » Sob lut 05, 2011 21:15 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Biedna Megulinka
może ta biegunka to reakcja na hormony? moja Lou tez miała takie problemy w trakcie swoich 2 jedynych rujek jak podawałam jej tabletki.
ściskamy łapki za Megulkę

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Sob lut 05, 2011 21:30 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

No właśnie też tak myślałam,ale póki co i tak czekam na qupkę,bo ona robi tylko późnym wieczorem,a gdyby była to jakaś poważna biegunka to pewnie latała by do kuwety w ciągu dnia.
No,ale obserwować nie zaszkodzi po ostatnim incydencie chorobowym związanym z jelitami.

Właśnie zjadła kolacje i teraz śpi jak zwykle :)
Oczywiście kurczaczek gotowany być musi jak zawsze.
Zaraz obie dostaną Kalm Aid i beta glucan.
Jesteśmy po pierwszym tygodniu stosowania Kalm Aid-u i muszę powiedzieć, że efekty zaczynają się pojawiać.Megusia robi się spokojniejsza,Zuza tchórz bardziej odważna :ok: .
Megunia pozwoliła się dziś wziąć na ręce,pierwszy raz bez płaczu przy tym.
Przytuliłam ją i tak została,ułożyła się i poszła spać na moim brzuchu :1luvu:
Potem przekręciła się na plecki i wywaliła brzusio do głaskania :ok:
Z resztą codziennie wieczorem masuję jej brzusia i pobudzam jelita do pracy.Masuję zgodnie z ruchem wskazówek zegara bardzo...bardzo delikatnie uciskając.
Odkąd masuję załatwia się codziennie,nie ma przerw :)

Wiem natomiast jedno,że muszę im jak najszybciej zmienić karmę,bo właśnie Zuzia zrobiła tak śmierdzącą qupkę,że szok.Badania ma ok,ale zauważyłam,że właśnie zmiany w qupalach obu dziewczyn pojawiły się po Sanabelle dlatego zmienimy,bo sobie dziołchy jelita rozwalą.

Pozdrawiamy :1luvu:

niki2117

Post » Nie lut 06, 2011 11:48 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Witam się w niedzielę.

Megunia bez zmian na szczęście,nadal mniej je,ale je.
W nocy wyprzytulała się do mnie i jestem taka szczęśliwa z tego powodu jak widzę,że czuje się bezpieczna.
Dziś mi nawet przeszkadzała,gdy prasowałam obrus :ok:
Czekam właśnie na rodzinkę tż-ta.Czeka nas miłe popołudnie z rodzeństwem i przyszłą teściową :wink:
Ostatnio edytowano Wto lut 15, 2011 20:18 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

[poprzednia][następna]