Łatek i marcelek KiS cz7-Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 17:10 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Szura-najmysi mama pisze:A koty na tym święcie w szkole beda :?:

Mowisz i masz :D

W linku informacje o Kocim Swięcie w Łodzi :ok: http://www.felispolonia.eu/public/sk2010_info.pdf

Oooooo, ekstra! Idziemy! Dzięki :mrgreen: Nie wiem czy będą koty w szkole. Myślę, że raczej nie. Chyba wszystkie by z nerwicą stamtąd wyszły. Ja bym swoich nie dała na takie święto do szkoły. Syn coś wspominał o zbiórce karmy. Ale nie wiem co i jak.

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw lut 03, 2011 19:10 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Hej wieczornie :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw lut 03, 2011 19:21 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lut 03, 2011 23:01 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

witaj Kasiu i ogonki :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pt lut 04, 2011 8:10 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Heeej! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 04, 2011 8:54 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Witaj Kasiu!

Co do pokazu kotów w Galerii.

Wybierz sie z chlopacami wcześniej. Tak ok, 12.00 .
Koty już wszystkie będa w klatkach, a zwiedzających nie powinno być jeszcze zbyt dużo. Potem jak ludzie wyjdą z kościołów sa nieprzebrane tłumy i trudo jest cokolwiek zobaczyć.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pt lut 04, 2011 11:30 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Witam piąteczkowo :) Mam problem: moje Kociarstwa zażądały prezentów z okazji Dnia Kota, a ja nie wiem, co im dać!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lut 04, 2011 13:13 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Dzień dobry :mrgreen: Pada śnieg. I oparzyłam się w język :evil: Wybieram się na zakupy do Tesco, bo będę robiła lasagne. A tu ten beznadziejny śnieg... Marceli ma igiełki zamiast pazurków, więc zaraz będę go łapać i pozbawiać broni. Ręce mam całe pociachane przez niego, bo się kocię bawić chce :mrgreen: Łatek leniwie spogląda na mnie z wysokości górnego łóżka. I jeszcze muszę żwirek pozmieniać w kuwetach, bo Jaśniepan Książę wybrzydza :roll: ;) I zamówiłam transporter :mrgreen:

Szura-najmysi mama pisze:Witaj Kasiu!

Co do pokazu kotów w Galerii.

Wybierz sie z chlopacami wcześniej. Tak ok, 12.00 .
Koty już wszystkie będa w klatkach, a zwiedzających nie powinno być jeszcze zbyt dużo. Potem jak ludzie wyjdą z kościołów sa nieprzebrane tłumy i trudo jest cokolwiek zobaczyć.

Dobra, dostosujemy się :mrgreen: Wybieramy się całą rodziną. I jeszcze sąsiadką i jej córką :ok: A Wy też będziecie?

MaryLux pisze:Witam piąteczkowo :) Mam problem: moje Kociarstwa zażądały prezentów z okazji Dnia Kota, a ja nie wiem, co im dać!

Ja też nie wiem co kupić moim. Marcelkowi to może jakiś specyfik na uspokojenie :lol: Łatkowi za to medal za cierpliwość. ;)
I taki mam pytanko jeszcze do wszystkich, bo jesteście bardziej doświadczone w tym temacie niż ja :mrgreen: Wiem, że Marcyś dorasta i dojrzewa. Czasem jak wącha kuwetę czy inne miejsca, to mam wrażenie, że wpada w jakiś trans. Pyszczek uchylony i nieprzytomny wzrok i ociera się jak oszalały! Poza tym czasem wyłazi mu na wierzch siurek. Łatkowi nigdy się to nie zdarzyło. Czy to świadczy o dojrzewaniu? A może coś go boli? Proszę się nie śmiać, bo ja nie wiem takich rzeczy. :oops: Wszystkie koty dostawałam już wykastrowane. Mrubis przyszedł do nas w wieku zdaje się 7 m-cy i już był po kastracji. Marceli w tym miesiącu będzie miał 6. Czy mam się niebawem spodziewać smrodku w kuwecie?

maciejowa

Post » Pt lut 04, 2011 13:21 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

maciejowa pisze: Marceli w tym miesiącu będzie miał 6. Czy mam się niebawem spodziewać smrodku w kuwecie?

Możesz sie spodziewać, ale to wcale nie jest przesądzone! Często kocury jajeczne nie leją. Ale on nie będzie kocurem kryjącym wiec i tak będziesz musiała go wyciąć. Ja bym poczekała jeszcze z miesiąc, dwa. To, że mu sisusiak wychodzi to o niczym nie świadczy. Musi go też czasem umyć. :D Nie boli go to. Tym bardziej, że po kastracji też wychodzi czasem. Najczęściej jak kocur przyjmuje pozycje do mycia brzusia i podwozia od środka to siusiak wychodzi :mrgreen: .
A, jak bedzie czas na ciachanie to sama poczujesz. Tego zapaszku nie da się pomylić z niczym innym :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pt lut 04, 2011 13:28 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Szura-najmysi mama pisze:
maciejowa pisze: Marceli w tym miesiącu będzie miał 6. Czy mam się niebawem spodziewać smrodku w kuwecie?

Możesz sie spodziewać, ale to wcale nie jest przesądzone! Często kocury jajeczne nie leją. Ale on nie będzie kocurem kryjącym wiec i tak będziesz musiała go wyciąć. Ja bym poczekała jeszcze z miesiąc, dwa. To, że mu sisusiak wychodzi to o niczym nie świadczy. Musi go też czasem umyć. :D Nie boli go to. Tym bardziej, że po kastracji też wychodzi czasem. Najczęściej jak kocur przyjmuje pozycje do mycia brzusia i podwozia od środka to siusiak wychodzi :mrgreen: .
A, jak bedzie czas na ciachanie to sama poczujesz. Tego zapaszku nie da się pomylić z niczym innym :ryk: :ryk: :ryk:

Dzięki :mrgreen: Właśnie zamierzam czekać z ciachaniem dopóki nie pojawi się smrodek. A znam go, bo czuję w piwnicy czasem taki ;) Chciałam tylko zapytać czy te objawy są charakterystyczne dla dojrzewania, czy może rozanielony wzrok i uchylony pysio mówią mi coś innego a ja nie wiem co :mrgreen:

maciejowa

Post » Pt lut 04, 2011 13:40 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Ten rozanielony wzrok nie swiadczy chyba o dojrzewaniu. Wącha, zastanawia sie i cos tam myśli, pewnie też zapamiętuje.
Gdybyś miała kocicę, to taki odłot świadczył by o zainteresowaniu płcią przeciwną. Ale Łatek chłopak jest. Jego mocz pachnie jednak inaczej niż małego. Mały rozpoznaje to mój, to Łatka. On chyba czuje się bezpieczny i szczęśliwy, dlatego ma te odloty!
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pt lut 04, 2011 13:44 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Szura-najmysi mama pisze:Ten rozanielony wzrok nie swiadczy chyba o dojrzewaniu. Wącha, zastanawia sie i cos tam myśli, pewnie też zapamiętuje.
Gdybyś miała kocicę, to taki odłot świadczył by o zainteresowaniu płcią przeciwną. Ale Łatek chłopak jest. Jego mocz pachnie jednak inaczej niż małego. Mały rozpoznaje to mój, to Łatka. On chyba czuje się bezpieczny i szczęśliwy, dlatego ma te odloty!

A może on Łatka traktuje jak kocicę i stąd te miny? :ryk: Dobra, Marceli jest normalny, to ja się czepiam ;) Będziecie też w Galerii swoje kotki wystawiać?

maciejowa

Post » Pt lut 04, 2011 13:52 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Nie nie będę.
Po ostatnim pokazie w Galerii mam dosyć! Tam przewalaja się nieprzebrane tlumy!. Z drugiej strony klatki i z punktu widzenia kota, fajnie nie jest!
To co dla zwiedzających jest atrakcja (głosna muzyka, goraco, brak możliwości rozprostowania kocich kości, halas, głośne konkursy) dla kotów już nie!
Lubie pokazy na które przychodzą miłośnicy kotów. :D
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pt lut 04, 2011 13:56 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt lut 04, 2011 14:26 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7

Obrazek
Obrazek

Myszolandia