DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 17:53 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

magaaaa pisze:Tweety, nie zrozumiałam... :oops:

takiego argumentu używa Szwarcowa odnośnie adopcji czy raczej ich braku

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lut 02, 2011 17:55 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Tak bo tak?
A nie: nie bo nie? 8O

Eee, coś dziś nie halo jestem chyba.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lut 02, 2011 18:04 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

czyli co to babsko nie wydaje wogole nikomu zwierzat do adopcji? przecież normalnie świat sie konczy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
gerardbutler

Post » Śro lut 02, 2011 18:17 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Zastanawia mnie czy po odejściu Bajki-BB, Viktoriji (wypowiadała się w reportażu TVN24) albo olgi nik czyli od 2007 były jakieś kocie adopcje.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro lut 02, 2011 18:18 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Powiem tak: wiadomo, że na wątku nie wszystko trzeba pisać, zwłaszcza w fazie opracowywania.
Fakty są takie:
1. prokuratura - jak ustaliłaś - twierdzi, że psów i kotów nie trzeba tam trzymać tylko po to, że miałaby to być ewidencja dowodowa (poruszałam temat ARKI tylko dlatego, że ona tak twierdziła, jak wiele innych bzdur)
2. póki co siłą, prośbą i groźbą legalnie wynieść stamtąd zwierzęcia się nie da. Ale "póki co".

Tweety, dochodzi także argument "zestresowania psów" - kojarzysz? No taki argument to jak obalić na odległość, bez wchodzenia na teren i kontaktu bezpośredniego?
A nie mówiłam, że to cwana baba... :twisted:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lut 02, 2011 18:21 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

1969ak pisze:Zastanawia mnie czy po odejściu Bajki-BB, Viktoriji (wypowiadała się w reportażu TVN24) albo olgi nik czyli od 2007 były jakieś kocie adopcje.

Jasne, "Niedźwiedź" na pewno udostępni statystykę. Tak samo jak coroczne sprawozdania :roll:
Co nie zmienia faktu, że gdyby takie adopcje były, gdyby takie osoby (adoptujące) się odezwały no to chociaż odrobina dobrego...

edit:
adopcje kocięta:
Obrazek
adopcje koty:
Obrazek
oczywiście brak zmian na stronie nie jest dowodem, że nic się nie dzieje, ale pokazuje też:
a) politykę proadopcyjną dostępną drogą internetową (zwłaszcza w przypadku miejsca, w którym zwierząt przybywa, ich nadmiar przerasta możliwości organizacyjne kierowniczki i pracowników, etc. etc.)
b) aktualizację względem kotów wyadoptowanych, a będących nadal do adocpji wirtualnej
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lut 03, 2011 12:04 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Sorki za OT, ale błagam - chociaż podbijajcie tę beznadzieję... Groszek ma czas tylko do niedzieli :cry:
viewtopic.php?f=1&t=123654&view=unread#unread
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lut 03, 2011 19:15 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

http://polskalokalna.pl/galerie/galeria ... ,1405580,1
mam nadzieję,że to piekło wreszcie się skończy :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lut 03, 2011 21:37 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

ewan pisze:http://polskalokalna.pl/galerie/galeria/kontrola-w-schronisku-pod-zyrardowem/zdjecie/duze,1405580,1
mam nadzieję,że to piekło wreszcie się skończy :!:

http://polskalokalna.pl/galerie/galeria ... ,1405580,1

Zajrzałam pod powyższy link.
Zdjęcia sielankowe:
Pieski na wybiegu
Świeża słoma w budach
Pełna taczka mięsa
Żadnego chorego, brudnego psa.

I ten tekst:
Rozpoczęła się kontrola Głównej Inspekcji Weterynarii w schronisku w Korabiewicach pod Żyrardowem (woj. mazowieckie), gdzie - według mediów - zwierzęta były trzymane w niewłaściwych warunkach.

Pogrubienie moje.

I po takim artykule sielankowe zdjęcia.
To się nazywa zamiatanie pod dywan i uspakajanie ludzi poruszonych krzywdą tych zwierząt.
Reporterzy z TVNu i wolontariusze mieli przewidzenia- taki jest przekaz tego artykułu i tych zdjęć. :evil: :evil: :evil:
Oto Czarna i Szara czyli małe piekiełko w domu :)
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010
Nigdy Was nie zapomnę .........
viewtopic.php?f=1&t=117775&p=6785790#p6785790

Viveron

Od: Wto sie 03, 2010 22:09

Post » Pt lut 04, 2011 11:12 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Schronisko powinno być pod stałą kontrolą , inspektoratu weterynarii ale również organizacji takich jak np Pogotowie dla Zwierząt ( przynajmniej 2 lub 3 aby wykluczyć jakiekolwiek nieprawidłowości ) i kontroli gminy (radnych , wójta , burmistrza np.) wtedy nie dojdzie do takich zaniedbań . Nawet jeżeli teren i samo schronisko jest prywatne to zwierzęta oddawane pod opiekę do prywatnego schroniska nie są własnością tegoż schroniska.

mussimusk

Od: Pon cze 20, 2005 0:04

Post » Pt lut 04, 2011 15:49 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Pt lut 04, 2011 20:49 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

mussimusk pisze:Schronisko powinno być pod stałą kontrolą , inspektoratu weterynarii ale również organizacji takich jak np Pogotowie dla Zwierząt ( przynajmniej 2 lub 3 aby wykluczyć jakiekolwiek nieprawidłowości ) i kontroli gminy (radnych , wójta , burmistrza np.) wtedy nie dojdzie do takich zaniedbań . Nawet jeżeli teren i samo schronisko jest prywatne to zwierzęta oddawane pod opiekę do prywatnego schroniska nie są własnością tegoż schroniska.

Święte słowa! Masz rację w stu procentach, a ja dodam, że także schroniska prowadzone nie prywatnie, ale przez TOZ-y też powinny być kontrolowane przez inne organizacje.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lut 04, 2011 22:08 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Przed chwilą skończył się program na Planete o Korabiewicach. Po prostu schronisko ze snów, psy zadbane, czyściutko, opieka weterynaryjna ...itd.Uratowane niedźwiedzie, które mają tam raj, kozy i wiele innych zwierzaczków, a wśród nich empatyczna przemiła pani M.S. Ktoś oglądał?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 04, 2011 22:27 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

ewar pisze:Przed chwilą skończył się program na Planete o Korabiewicach. Po prostu schronisko ze snów, psy zadbane, czyściutko, opieka weterynaryjna ...itd.Uratowane niedźwiedzie, które mają tam raj, kozy i wiele innych zwierzaczków, a wśród nich empatyczna przemiła pani M.S. Ktoś oglądał?

Normalnie z nieba im ten program spadł :evil:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pt lut 04, 2011 22:46 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Zadzwoniła do mnie siostra,że właśnie leci ten program i słyszę "słuchaj, jakie super schronisko, żeby wszystkie takie były.Taka miła, starsza pani zajmuje się pieskami, zawozi je do weterynarza.Wszystkie zna po imieniu, przytula je.Pomaga jej sporo ludzi, sprzątają, karmią.Są też niedźwiedzie, uratowane , bo żyły w strasznych warunkach...itd". Zapytałam, czy to aby nie Korabiewice ( ja nie mam tego programu) ,ale ona na to,że skąd, widziała przecież na TVN, tam było strasznie, a tu jest wspaniale.A jednak :cry: Sama była w szoku jak można manipulować widzami.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]