Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
zuzia96 pisze:Broszka pisze:Jana pisze:Zróbcie badanie histopatologiczne wycinka, żeby wiedzieć czy to nowotwór czy jakie licho.
obcięte ucho oczywiście trafi na histopatologię...
miałam nadzieję że można jakoś potwierdzić lub wykluczyć raka przed obcięciem ucha - pobierając wymaz czy wycinek :roll:
mój wet mówi że przy raku płaskonabłonkowym lepiej nie ruszać bo może się rozsiać - tylko od razu obciąć ucho i potem to wysłać na histopatologię.
Pobiera się wcześniej wycinek z miejsca zajętego chorobą i daje do badania histopatologicznego, dopiero potem tnie ucho, jak już wiadomo, co to jest i czy jest taka potrzeba
Magdalena424 pisze:zmiana u mojego kota wyglądała bardzo podobnie do tej co ma Twoja Kota![]()
może była mniej czerwona ...
na środku lekko zapadnięta, boki uniesione
mój wet od razu powiedział, że to wycinamy, bo takich zmian sie nie zostawia....
u mojego umiejscowienie było na boku- klatka piersiowa....
echhhh...![]()
Broszka pisze:spróbuję jutro podzwonić do dr Hildebranda - to jest na UP?
a Stasia gdzie miała umiejscowionego guza?
jessi74 pisze:Magdalena424 pisze:zmiana u mojego kota wyglądała bardzo podobnie do tej co ma Twoja Kota![]()
może była mniej czerwona ...
na środku lekko zapadnięta, boki uniesione
mój wet od razu powiedział, że to wycinamy, bo takich zmian sie nie zostawia....
u mojego umiejscowienie było na boku- klatka piersiowa....
echhhh...![]()
Magda a u kogo leczysz? i co stwierdzono?
Broszka pisze:ile czasu czekałyście na wynik badania histopatologicznego na UP?
Broszka pisze:a ja nadal czekam na wynik kotki, której guza mój wet wysłał do badania na kliniki UP 3 tyg temu
Broszka pisze:we Wro...
do mojego weta wynik jeszcze nie dotarł
Użytkownicy przeglądający ten dział: aga_tka, Google [Bot] i 59 gości