Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 17:41 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

zagłosowałam :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw lut 03, 2011 18:01 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Boski Al-Bercik :)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Czw lut 03, 2011 18:37 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

asiek_i_boguś pisze:

Boski Al-Bercik :)

:) cudny ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw lut 03, 2011 18:55 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Byłam dziś zawieźć karmicielce z ul. Stalowej 2 transporterki. Ma ona złapać przede wszystkim kotkę ciężarną i jakiegoś drugiego kota - jak coś złapie to da znać i wtedy będzie trzeba załatwić transport do KCh i potem sterylki. Kotów ma tam sporo a sąsiedzi tylko kombinują jakby jakiegoś rozjechać :( Niestety okazało się, że jeden z kotków ma coś z okiem - wyglądało to kiepsko - jakby mu oko wypłynęło, drugie też jakieś niezbyt. W tej sytuacji radziłam babce przede wszystkim prócz kotki ciężarnej, łapać tegoż właśnie kota... Ponadto babka ma tam kotkę, która kiedyś była domowa ale została wywalona gdyż miała guza na brzuchu. Guz jest dawno usunięty a kotka oswojona - cała czarna - jak Puchatka z KCh ale grubsza. Uważam, że warto by było poszukać tej kotce domu wychodzącego. Super byłoby zrobić jej zdjęcia i wrzucić ją na naszą stronkę bo to fajna, ładna, zabawna kotka a jako jedyna ma szanse na adopcję i wyrwanie się z tej masy kotów, którymi opiekuje się ta pani. Niestety kotka ta musi mieć dom wychodzący. Czy ktoś mógłby tam kiedyś podjechać i pstryknąć parę zdjęć tej koteczce (Julce) :?:

Potem byłam na dyżurze. I tak:
- skończyła się neomecyna w części z boksami, w drugiej też już prawie neomecyny nie ma,
- Mojra (kotka od 90-cio latki) nie przepada za pastą na odrobaczenie i trochę się po niej ślini,
- Efi kicha czy coś w tym stylu - moim zdaniem coraz częściej,
- Pan od kurczaków oddał transporterek, który pożyczał jego kuzyn czy ktoś tam,
- trzeba przywieźć płyn do naczyń bo się skończył w zdrowej części,
- zostawiłam w witrynce wszelkie dokumenty, które kiedykolwiek dostałam od Gosi celem złożenia wniosku o NIP (prócz tych, które wziął US)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lut 03, 2011 19:48 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

mam pytanie czy jest zbierana do pojemniczków kupa Mojry? Piotrek podobno zostawił kartke zeby zbierać?

rozumiem ze pani karmicielka zlapie te koty? szczegolnie tą z oczkiem trzeba zlapać nie wiadomo czy ten kot w ogóle widzi :(

czy Maryna P lub Mara mogłby podjechać na negocjacje razem z Jadzią do innej karmicielki?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lut 03, 2011 19:58 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Z tego co wiem to chyba nikt kupy Mojry nie zbiera....
Karmicielka ze Stalowej musi w końcu zlapac jakieś koty - przynajmniej tą ciężarną i z zepsutymi oczami.
Ja mogę podjechać a gdzie i kiedy?

Mara S

Post » Czw lut 03, 2011 20:34 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:rozumiem ze pani karmicielka zlapie te koty? szczegolnie tą z oczkiem trzeba zlapać nie wiadomo czy ten kot w ogóle widzi :(

czy Maryna P lub Mara mogłby podjechać na negocjacje razem z Jadzią do innej karmicielki?

Moim zdaniem skupmy się na razie na kotach ze Stalowej, Stawowej i potem na tych kotach z okolicy Novotelu. Ja niestety cały przyszły tydzień i chyba jeszcze następny może nie cały jestem wyłączona, bo nie będzie mnie w Sosnowcu. Poza tym załatwiam kastrację i sterylizację kociaków z Klimontowa dziś do weta zawiozłam 3 kocurki do kastracji i 1 kotkę do sterylizacji, jak wrócę zawiozę już ostatnie dwa kociaki - i mam już dwie osoby wstępnie umówione w sprawie adopcji tych kociaków.
Pani ze Stawowej będzie sama koty łapała i nie będą u nas w K.CH. natomiast ta karmicielka ze Stalowej nie do końca jest pozbierana - więc trzeba to jakoś zorganizować żeby sprawa wreszcie ruszyła do przodu bo to że ma transporterki to nie znaczy że je złapie, bo ona chyba sama nie wie czy chce czy nie chce zrobić porządek z tym wszystkim :(
Mara proszę zgadaj się z Jadzią i Wiesiem i pokierujcie tym wszystkim, koty od tej karmicielki będą po zabiegach w K. Ch. W tej chwili jeszcze mamy miejsce, ale jak nic nie będzie szło do przodu to może niebawem skończy się miejsce i nie będzie gdzie tych kotów przetrzymać . Ja lub Ewa możemy dzwonic do weta w sprawie rezerwacji zabiegów.
Natomiast jeśli chodzi o tą sprawę negocjaji z karmicielką - osobiscie nie widzę celu, koty nie są własnością karmicielki, a jeśli jeszcze trzeba się z nią użerać i negocjować czy łaskawie się zgodzi na sterylizację kotów. Jeśli tzreba bedzie podjedzie się z klatką-łapką złapie i tyle, moim zdaniem na razie zajmijmy się Stalową, Stawową i Novotelem.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 03, 2011 20:54 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Teresa ja mam nadzieję, ze ta babka i jej matka w końcu złapią jakiegoś kota! Jak nie one to nikt inny bez klatki-łapki tego nie zrobi....

Mara S

Post » Czw lut 03, 2011 21:01 Re: zakładam wątek proszę nie pisać

[quote="terenia1"]GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 31.01.-06.02.2011
31.01. pon. rano Monika. wie. Teresa
01.02. wt. rano Jadzia wie. Bona44
02.02. śr. rano MaraS. wie. Teresa
03.02. czw. rano brak wie. MaraS
04.02. piat. rano Asia i Bogusia wie. Dorotka
05.02. sob. Martyna wie. brak
06.02. niedz. rano Gosia wie. brak
/quote]
czy w sobotę wieczorem nie będzie nikogo jak nie to ja podjadę ale na szybko

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Czw lut 03, 2011 21:12 Re: zakładam wątek proszę nie pisać

Bona44 pisze:czy w sobotę wieczorem nie będzie nikogo jak nie to ja podjadę ale na szybko

Tak Bożenko w sobotę nie ma nikogo i rano też nie będzie nikogo bo Martyna odrabia coś w szkole. Gdybyś mogła podejść nawet na szybko byłoby super :D

terenia1

Post » Czw lut 03, 2011 21:16 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Jak w sobotę rano nie będzie nikogo to może ja dam radę na szybko wówczas podskoczyć

Mara S

Post » Czw lut 03, 2011 21:17 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara S pisze:Teresa ja mam nadzieję, ze ta babka i jej matka w końcu złapią jakiegoś kota! Jak nie one to nikt inny bez klatki-łapki tego nie zrobi....

Mara ale muszą się niestety postarać :( bo nikt nie będzie w nieskończoność czekała aż one złapią, za jakiś czas może być za późno, poza tym klatkę łapkę można wypozyczyć np. z lecznicy (naszej jeszcze nie ma). Karmicielka ze Stawowej pożycza klatke od For animalsów i pewnei niebawem ją będzie miała i można to wykorzystać tylko trzeba jakoś się zorganizować, jeśli nie da rady ja zadzwonię do tej Pani z Novotelu może tam koty się da złapać bez niczego, tylko potem też ktoś musiłaby w tym pomóc.

terenia1

Post » Czw lut 03, 2011 21:36 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Piotrek jutro zawozi Apasza na kastracje oraz kotkę na wyciągniecie szwów, u nas w domu dwa koty ogrodowa w klacie, wypuścimy je w przszłym tygodniu.
zwariuje :roll:
nasze cztery koty plus tymczasy Tola, atakująca Bambusa, Zuźka siostra Pędzla i Ajaxa, Frytka oraz dziczki Kryśka i Kropiś.
Teresa weź mnie na delegację ze sobą. Będę grzeczna, :mrgreen:

Filomen

Post » Czw lut 03, 2011 21:52 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:
Teresa weź mnie na delegację ze sobą. Będę grzeczna, :mrgreen:

Jak odwalisz za mnie przynajmnie pół mojej ekstra nudnej roboty to nie ma sprawy :mrgreen:

terenia1

Post » Czw lut 03, 2011 21:53 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara S pisze:Z tego co wiem to chyba nikt kupy Mojry nie zbiera?

witam wieczorowa pora - mąż Filomena!!!!!
czemu nikt kupy nie zbiera - przecież sam własnoręcznie przypinałem kartkę do boksu....
teraz ja będę zbierał opir... od Pani Dr.
z poważaniem
pw

Filomen

[poprzednia][następna]