Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-część 14.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 15:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

vega013 pisze: Marcelibu, tak mi przykro... I z powodu Meonika, i dlatego, że poczułaś się zmuszona do wyjaśnień. Naprawdę przykro mi bardzo.

Edit: To była nieuczciwa zagrywka. Dużo takich jest w tym wątku...

Tak bardzo za nim tęsknię, od dnia jego śmierci nie śpię w swoim łóżku, nie śpię sama, bo nie mogę znieść tego, że on się do mnie przytuli. Nawet teraz łzy jak groch lecą z oczu. Gdy przyszłam wczoraj z pracy do domu - matka płakała.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw lut 03, 2011 15:13 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
vega013 pisze: Marcelibu, tak mi przykro... I z powodu Meonika, i dlatego, że poczułaś się zmuszona do wyjaśnień. Naprawdę przykro mi bardzo.

Edit: To była nieuczciwa zagrywka. Dużo takich jest w tym wątku...

Tak bardzo za nim tęsknię, od dnia jego śmierci nie śpię w swoim łóżku, nie śpię sama, bo nie mogę znieść tego, że on się do mnie przytuli. Nawet teraz łzy jak groch lecą z oczu. Gdy przyszłam wczoraj z pracy do domu - matka płakała.

Bardzo, bardzo Ci współczuję.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lut 03, 2011 15:15 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

pixie65 pisze: No i OK - Tobie (i jeszcze paru osobom na forum) WOLNO prosić o wsparcie na rezydenta/ów a Mirce nie?
Dlaczego Ciebie i Koleżanki Dobrodziejki tak bardzo zajmuje kwestia Dobrych Ludzi wpłacających na (ogólnie rozumiane) "koty mirki_t"?
Co Wam do tego na co ktoś wydaje własną kasę?

W kwestii pomocy pobieranej przez mirkę_t od Fundacji, z której przecież pieniądze bierze (z tzw. 1% również). Czy jest to jakoś rozliczane, że bierze na tymczasy? Czy tak po prostu?
Pytam nie tylko dlatego, że mnie posądziłaś o nieuczciwość.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Czw lut 03, 2011 15:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Z tytułu już znikły literki DT. Jeszcze tylko z pierwszej strony i wszystko będzie jasne.

jasne, jasne
miejmy nadzieje, ze jednak nie znikną...( bo ich nigdy nie było :?: )

bo co wtedy?
czyzby mirka_t miała rację?

mirka_t pisze:Pozostały Wam seriale i wątek dla wnerwionych.

:strach:

edit: sprecyzowanie :lol:
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 15:42 przez kameo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw lut 03, 2011 15:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Z tytułu już znikły literki DT. Jeszcze tylko z pierwszej strony i wszystko będzie jasne.

Tytuł mojego pierwszego wątku brzmiał "Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia.". Liter DT nigdy w nim nie było.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw lut 03, 2011 15:39 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

joshua_ada pisze:Powyższe tymczasy są do adopcji?
Będą kiedyś wydane?
Są gdzieś ogłaszane?

Są ogłaszane, np. w tym wątku, ale giną w potoku piany, którą tu bijecie.

Dalej chciałabym się wypowiedzieć jako osoba sponsorująca koty mirka_t.
Decyzja o adopcji wirtualnej i pomocy dla kotów mirka_t była moją głęboko przemyślaną decyzją.
Nie czuję się oszukiwana przez mirka_t.
Co więcej, głęboko ją szanuję za to, co robi dla kotów. Mam nadzieję, że osoby rzucające oskarżenia na tym forum robią co najmniej tyle dla kotów, co mirka_t.

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Czw lut 03, 2011 15:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:W kwestii pomocy pobieranej przez mirkę_t od Fundacji, z której przecież pieniądze bierze (z tzw. 1% również). Czy jest to jakoś rozliczane, że bierze na tymczasy? Czy tak po prostu?

Dlaczego pytasz o to pixie65? W tym roku osobiście robiłam rozliczenie wpływów i wydatków dt i karmicielek zrzeszonych w koty.sos.pl dla Fundacji Viva!. W tym było roliczenie z 1%. Pytanie powinnaś skierować więc do Fundacji Viva!.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw lut 03, 2011 15:44 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
Marcelibu pisze:W kwestii pomocy pobieranej przez mirkę_t od Fundacji, z której przecież pieniądze bierze (z tzw. 1% również). Czy jest to jakoś rozliczane, że bierze na tymczasy? Czy tak po prostu?

Dlaczego pytasz o to pixie65? W tym roku osobiście robiłam rozliczenie wpływów i wydatków dt i karmicielek zrzeszonych w koty.sos.pl dla Fundacji Viva!. W tym było roliczenie z 1%. Pytanie powinnaś skierować więc do Fundacji Viva!.

Skoro je "osobiście" :wink: robiłaś, to napiszesz, ile otrzymałaś? I jeszcze mam pytanie: w jakiej sytuacji można takie pieniążki dostać?

Marcelibu

Post » Czw lut 03, 2011 15:44 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
mirka_t pisze:

Skoro je "osobiście" :wink: robiłaś, to napiszesz, ile otrzymałaś? I jeszcze mam pytanie: w jakiej sytuacji można takie pieniążki dostać?

to już było
odpowiedź zresztą też

gdzieś pomiędzy wymiocinami w wątkach :roll:
doczytaj
Obrazek
Obrazek

kameo

Post » Czw lut 03, 2011 15:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:

pisać zapytanie oglnie do fundacji czy do kogoś konkretnego?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lut 03, 2011 15:48 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

sky_fifi pisze:
joshua_ada pisze:Powyższe tymczasy są do adopcji?
Będą kiedyś wydane?
Są gdzieś ogłaszane?

Są ogłaszane, np. w tym wątku, ale giną w potoku piany, którą tu bijecie.

Dalej chciałabym się wypowiedzieć jako osoba sponsorująca koty mirka_t.
Decyzja o adopcji wirtualnej i pomocy dla kotów mirka_t była moją głęboko przemyślaną decyzją.
Nie czuję się oszukiwana przez mirka_t.
Co więcej, głęboko ją szanuję za to, co robi dla kotów. Mam nadzieję, że osoby rzucające oskarżenia na tym forum robią co najmniej tyle dla kotów, co mirka_t.

Każdej osobie, która wchodzi na to forum w poszukiwaniu DS dla kota natychmiast tłumaczymy, ze na miau wszyscy są zakoceni po kokardkę i to forum nie jest miejscem na szukanie domu. Tobie tez trzeba to tłumaczyć?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lut 03, 2011 15:48 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
MariaD pisze:vega013 - nie będzie wyłudzaczką jeżeli otwarcie napisze:

Gryzia jest i będzie od dziś moim kotem - jeżeli sponsorzy chca ją nadal utrzymać - będę wdzięczna - jeżeli nie, poniosę koszty sama.
I wtedy sponsorzy zadecydują.

Oszustwem jest zaklasyfikować kota jako tymczasa a swój dom jako DT, i trzymać koty latami. I od lat sponsorzy sa oszukiwani, że kiedyś ten kot znajdzie swój dom.

Tutaj, MariaD opisała całą esencję. To jest problem, o który mi chodzi w sprawie mirka_t.

Na pierwszej stronie masz podaną listę kilkudziesięciu kotów, które zostały wyadoptowane. Lista ta jest długa.

Te kilka które już długo czekają na dom mają w opisie że są dzikawe albo nie zawsze trafiają do kuwety. Nie mają też, poza jednym wyjątkiem, ciekawego umaszczenia. Potencjalny adoptujący woli kota który jest miły, ładny i czysty.

Wysnuwanie wniosku, że mirka_t trzyma te koty u siebie na siłę żeby dostawać na nie pieniądze jest nadużyciem, szczególnie, że jak wyliczono kilkadziesiąt (?) stron temu kwota "wirtualnej adopcji" jest niższa niż faktyczne koszty utrzymania kota. Wniosek ten nie ma logicznego uzasadnienia.

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Czw lut 03, 2011 15:51 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Zofia&Sasza pisze:
Każdej osobie, która wchodzi na to forum w poszukiwaniu DS dla kota natychmiast tłumaczymy, ze na miau wszyscy są zakoceni po kokardkę i to forum nie jest miejscem na szukanie domu. Tobie tez trzeba to tłumaczyć?

:lol:

to moze lepiej oglaszac koty na jakims forum dla krow albo wilków, skoro na kocim nie za bardzo ?
Obrazek
Obrazek

kameo

Post » Czw lut 03, 2011 15:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu z 1% otrzymałam tyle samo co pozostałe osoby a było ich 11. Pełną listę dt i karmicielek znajdziesz na stronie koty.sos.pl. Mamy obowiązek rozliczać się przed Fundacją Viva!, która z kolei ogólne rozliczenie publikuje na swojej stronie. Nie przed forum.miau.pl a tym bardziej nie przed Marcelibu.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw lut 03, 2011 15:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

kameo pisze:
Zofia&Sasza pisze:

:lol:

to moze lepiej oglaszac koty na jakims forum dla krow albo wilków, skoro na kocim nie za bardzo ?

Ty żartujesz, prawda? 8O
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]