dwupaczek znaleziony

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 19:17 dwupaczek znaleziony

...na ogł o moim super dwupaczku odpowiedziała b. miła pani.
ponieważ mój dwupaczek już spakował plecaczki to przekażę jakie kotki sa poszukiwane..

Pani da bardzo dobry,niewychodzący domek absolutnie zdrowemu dwupaczkowi-

maśc i płeć obojętna,niekoniecznie rodzeństwo ale kicie muszą się świetnie znać i kochac-nie może być to dwupaczek stworzony na tę okazję..
wiek dwupaczku 3,max.4 miesiące- kotki muszą być po odrobaczeniu i zaszczepieniu-gotowe do adopcji,najlepiej aby były to kotki które nawet nie przeszły kk,a więc nie były nosicielami.

pani dopiero co pochowała młodziutką-super rasową kotkę z hodowli-kotka miała wadę serca i dlatego pani jest szczególnie uczulona na punkcie zdrowia kociaków- po prostu ,jak stwierdziła, boi się że "drugi raz by tego nie przezyła"...

prosze się wpisywać a ja będę podsyłała link Pani i ewent.innym dzwoniącym do mnie w tej samej sprawie.
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 2:08 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 31, 2011 0:03 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

mam takie cuda 2 -

ObrazekObrazek ObrazekObrazek
Obrazek

co prawda już 6 miesiąc poleciał, ale dziewczynki wyglądają przecudnie,
są bardzo grzeczne jak na takie młode koty, dają przy sobie zrobić wszystko,
są mega zżyte ze sobą, wyglądają jak bliźniaczki
- mam czasem problemy z odróżnieniem, ale charaktery mają różne :D
mają 30cm ogony 8O 8O 8O i wyglądają trochę jak orientalne krótkowłose : http://www.muamat.com/reviews/tfiles/serve/3805/small
są u mnie od 5 dnia swojego życia
są przekochane..

Wróciły w listopadzie z adopcji bo chłopak się rozmyślił :evil: teraz szukam im bardzo dobrego domku :mrgreen:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon sty 31, 2011 0:05 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

dla mnie cuda- :D podeślę Pani linka :D :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lut 03, 2011 10:35 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

Witam, dziekuje za wpis :)
Koteczki są cudowne... i takie podobne...! Czy one mieszkaja w W-wie?
Pozdr, Ania

Melutek

Od: Czw lut 03, 2011 10:28

Post » Czw lut 03, 2011 10:38 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

Rakea, te kociczki są absolutnie przecudne! 8O
Już zazdroszczę przyszłemu domkowi! :1luvu:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lut 03, 2011 11:52 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

jakby doszła adopcaj do skutku to się pochwalicie,mam nadzieję :roll: :D :ok:

smarti

Post » Czw lut 03, 2011 21:39 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

Melutek pisze:Witam, dziekuje za wpis :)
Koteczki są cudowne... i takie podobne...! Czy one mieszkaja w W-wie?
Pozdr, Ania

Są w Warszawie :D
:mrgreen: Podobieństwo siostrzyczek naprawdę zadziwiające!
Zapraszam do obejrzenia koziołków na żywo :mrgreen:

jamkasica pisze:Rakea, te kociczki są absolutnie przecudne! 8O
Już zazdroszczę przyszłemu domkowi! :1luvu:

dzięki Kasiu :D :D :D przekażę dziewczynkom komplementy

Smarti - oczywiście, że opowiemy i dzięki za możliwość prezentacji mojego przychówku :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt lut 11, 2011 0:24 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

i co? i co????? 8) :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lut 11, 2011 1:21 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

jak widać na razie cisza..może to nie ten domek po prostu? 8)
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Wto lut 22, 2011 16:42 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

Witam, baardzo przepraszam za milczenie! Mam zawirowanie z praca, chcą mnie wysłać za granicę na kilka miesięcy, stąd musze się wstrzymać z decyzją o adopcji do czasu, jak się wszystko wyjasni! Nie wie, czy transportowanie kotków do Szwajcarii na kilka miesięcy miałoby sens...???
Myślę...
A jak dziewczynki się miewają? Czy nadal czekają na domek?
Ma Pani jakies aktualne zdjęcia?
Dziekuję i pozdrawiam!

Melutek

Od: Czw lut 03, 2011 10:28

Post » Wto lut 22, 2011 16:45 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

Melutek pisze:Witam, baardzo przepraszam za milczenie! Mam zawirowanie z praca, chcą mnie wysłać za granicę na kilka miesięcy, stąd musze się wstrzymać z decyzją o adopcji do czasu, jak się wszystko wyjasni! Nie wie, czy transportowanie kotków do Szwajcarii na kilka miesięcy miałoby sens...???
Myślę...
A jak dziewczynki się miewają? Czy nadal czekają na domek?
Ma Pani jakies aktualne zdjęcia?
Dziekuję i pozdrawiam!

Pozwolę sobie napisać, że nosicielami wirusa herpes (wywołuje kk) jest 99% kotów. Nawet jeśli kociak na dziś nie ma żadnych objawów, nie ma gwarancji, że nie pojawią się w przyszłości... Proszę się nie obrażać, ale kot to nie zegarek - gwarancji na niego nikt rozsądny nie udzieli :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lut 22, 2011 18:01 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

smarti pisze:no to rzeczywiście bardzo na temat zacytowanego postu...

ale mój dwupaczek należał szczęśliwie do tego 1% :D

..skoro w temacie zdrowia...

pozwole sobie zauważyć że mój dwupaczek szczęśliwie nie miał kk :D
możliwe że jeśli Rakea znała swój dwupaczek od 5-tgo dnia życia to tez nie przechodziły kk.

no i moich 6-ciu rezydentów też nigdy nie miało kk i znam jeszcze wiele takich kotów u znajomych-to już u mnie (czyli wsród znanych mi wszystkich kotów) statystycznie robi się o wiele więcej niż 1%
kk mają przeważnie bidule i znajdki-kociaki zdrowych kociczek urodzone w domu nie maja raczej skąd go mieć :D

Edit;
nie dam się wciągnąć w kłótnie.
Ostatnio edytowano Wto lut 22, 2011 18:16 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy

smarti

Post » Wto lut 22, 2011 18:04 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

smarti pisze:no to rzeczywiście bardzo na temat zacytowanego postu...

ale mój dwupaczek należał szczęśliwie do tego 1% :D

Z ciekawości - robiłaś badania na nosicielstwo herpesa?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lut 22, 2011 19:26 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

smarti pisze:kk mają przeważnie bidule i znajdki-kociaki zdrowych kociczek urodzone w domu nie maja raczej skąd go mieć :D

mają skąd. Herpes to wirus, do przyniesienia na butach.
Kocie znajdki i bidule nie zawsze mają herpes.
Dachowce, tak radośnie i głupio czasem rozmnażane nie są przed kryciem badane. Ani kocur, ani kotka. Któreś mogło być nosicielem wirusa i przekazać maluchom. A co gorsza, nie są też testowane w kierunku białaczki. Ani badane pod kątem PKD czy HCM. Ani na nosicielstwo koronawirusa.

Ot, taki drobiazg ;)

Edit;
nie dam się wciągnąć w kłótnie.

:ok:
Tylko może upewnij się co do spraw, o których starasz się wyrokować.

Pani ma mocno nierealne wymagania. NIKT nie da gwarancji, że kot, jaki by nie był super zdrowy w momencie oddawania, w nowym domu na coś nie zachoruje. To żywe stworzenie.
Herpes śmiertelny nie jest. Uciążliwy też na ogół nie. I nie musi być stale leczony.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto lut 22, 2011 19:37 Re: domek szuka absolutnie zdrowego 3-mies dwupaczku-Wawa

a jesli kotki zachoruja w nowym domku :?: :idea:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[następna]