TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 14:33 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ostatnio edytowano Nie sty 30, 2011 14:44 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sty 30, 2011 14:42 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ma tupet osóbka. :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sty 30, 2011 14:48 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

A nie o TiKa nadal na stronie KM... Tylko niech napiszą że przez to iż wypuścili ją na te wspaniałe warunki "do przydomowej komórki" doprowadzili do jej bezsensownej śmierci!!!
Ale o tym oczywiście cicho sza....
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sty 30, 2011 14:57 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

edit
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sty 30, 2011 15:17 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Czyli sprawa stanęła w miejscu?
W sensie nie chcecie zainteresowane ciągnąć "ukazania prawdziwego oblicza KM" tak jak było wspomniane, przez facebooka, nk itp
Czy sprawa odejdzie w zapomnienie? :(

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Nie sty 30, 2011 15:21 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

JaEwka pisze:Patrzcie na to 8O

http://kociamama.pl/?prawa-autorskie,1588

Cóż, jest to po części niezgodne z prawem.
Nie można zabronić cytowania. Czyli, jak rozumiem, nie wolno publikować całego artykułu, jeśli autor nie wyraża zgody. Ale autor nie może zabronić cytowania fragmentów, po warunkiem min., iż:
"Cytat musi być rozpoznawalny. Czytelnik musi wiedzieć, które słowa są słowami autora, a które są cytowane. Brak odróżnienia cytatu od reszty tekstu stanowić będzie naruszenie praw autorskich"
"Zamieszczenie cytatu musi być uzasadnione celem – ma służyć wyjaśnianiu lub nauczaniu, krytycznej analizie lub prawom gatunku twórczości."
za: http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_cytatu ;)
I jeszcze jeden link:
http://itlaw.computerworld.pl/index.php ... nternecie/

Biedna Tika :(
Mam taką kotkę, która była "nieadopcyjna". Miała około półtora roku, jak do nas trafiła. Gryzła i drapała, nie dała się dotknąć. Po pół roku jest to największy miziak z całej naszej czwórki. Śpi z nami w łóżku, uwielbia głaskanie. Pozwala się czesać i daje sobie spokojnie obcinak pazurki. Można? Można, trzeba tylko chcieć.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie sty 30, 2011 21:09 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Wysłałam link na facebooku do wielu organizacji i fundacji prozwierzęcych. Narazie zero jakiejkolwiek odpowiedzi. Nie mogę patrzeć na wszystko co związane z KM. Szykujemy się do wystawy kotów na Dzień Kota i jak sobie przypomnę jak przyjechały do nas. Brrr....
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Czw lut 03, 2011 8:10 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Jak przeczytałam to o kotkach - co to adoptowane i tak zadbane przez KM - pewnie też poszły po piątaku do ludzi w Tesco czy innym markecie. A jak się reklamuje, jaka to jest cudowna; że przyjmuje wszystkie koty i znajduje im dobre domy to co się dziwi, że jak ktoś niezorientowany to im oddaje koty w dobrej wierze?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 03, 2011 11:32 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ludzie chcą wierzyć. A jeszcze jak jest szyld fundacji to wierzą bezgranicznie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw lut 03, 2011 11:40 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ASK@ pisze:ludzie chcą wierzyć. A jeszcze jak jest szyld fundacji to wierzą bezgranicznie.
Bo to się w głowie nie mieści, że można być aż tak nikczemnym...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw lut 03, 2011 19:15 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

To chyba w każdym opowiadaniu KM jest wzmianka o tym jaka reszta jest nieczuła odmawia pomocy a oni lecą na drugi koniec po kota - każdego. To chyba adopcje muszą im niesamowicie iść skoro na każdego kota mają miejsce... :roll: Tylko ciekawa jaka jest ich "jakość" nie wydaje mi się aby była najlepsza... Nie jest sztuką znalezienie domu dla kota tylko, sztuką jest aby ten dom był odpowiedzialny i zapewnił kotu to co niezbędne
Obrazek

JaEwka

Post » Czw lut 03, 2011 19:52 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

JaEwka pisze:To chyba w każdym opowiadaniu KM jest wzmianka o tym jaka reszta jest nieczuła odmawia pomocy a oni lecą na drugi koniec po kota - każdego.

dokładnie to samo mam odczucie... co prawda mierzi mnie czytanie tych bredni i nie mam czasem wystarczającej motywacji, żeby przez te wypociny przebrnąć, ale we wszystkim co mi się udało przetrawić to było... :?

JaEwka pisze:To chyba adopcje muszą im niesamowicie iść skoro na każdego kota mają miejsce... :roll: Tylko ciekawa jaka jest ich "jakość" nie wydaje mi się aby była najlepsza...

czytałam na tym forum, na różnych zresztą wątkach, relacje osób, które np. adoptowały lub były świadkami adopcji kota od KM... ciekawe to, istotnie, ale smutne niestety... :|
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw lut 03, 2011 19:55 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Długo miałam nadzieję, ze to jakieś nieporozumienie. Nie dlatego, że broniłam czy bronie KM, tylko dlatego ze jeśli to prawda to ja już nie wiem czy chcę wierzyć i ufać ludziom... można stracić wiarę we wszystko. Strasznie mi przykro z powodu tego co się stało.
Niechętnie, ale potwierdzam-adopcje u nich są bardzo proste. Odkąd tu jestem i czytam to wiem że to powinno inaczej wyglądać, niż wyglądało.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon lut 07, 2011 20:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

KM zamiast zakładać fundację, powinna raczej zająć się bajkopisarstwem, bo akurat opowiadanie bajek jej wychodzi :cry:

Martwi mnie, że sprawa Tiki i Spacji powoli przygasa i idzie w zapomnienie...

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Pon lut 07, 2011 21:00 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ja mam nadal nadzieję że Spacja się znajdzie. Szkoda że dla Tiki jest już za późno :cry:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]