Femko

gratuluję! I szczęścia życzę na dalsze wspólne lata z futrzakami. Pozwolę sobie zajrzeć tu od czasu do czasu, bo ja szukałam na miau wątku kocio-psiego od zawsze. W sumie potrzebny był mi wątek, gdzie autor miałby kocio psie kłopoty z dogadaniem, a u Was, jak widzę prawie sielanka, ale z przyjemnością będę czytała.
Wtrącę się do dyskusji na temat kupy

(mam małego bzika na punkcie tego, czy u moich psów kupa jest ok i rodzina nieustannie wymienia w tym temacie informacje - czy była kupa na spacerze i jaka

) - jak psiak puszcza bąki, to można podać Espumisan, dla psa duża ulga (dla otoczenia również, bo szybciej mijają smrodliwe psie dolegliwości

). Myślę, że za szybko psica zmieniala jedzonko i stąd problemy, widocznie wrażliwa jest. Ja moim psom zmieniam ewentualnie jedzonko przez 4-7 dni, powoli, stopniowo, a jak się pospieszę, to zwykle jest problem.
Poznałam bardzo fajną osobę z Twoich okolic, bo z Łodzi - Anię. Ona i jej mąż są wielkimi miłośnikami owczarków, przez ich dom przewinęło się wiele psich biedaków w typie tej rasy, pomogli między innymi kilku owczarkom z Boguszyc (jedna psica znalazła u nich dom). To ludzie z wieką pasją i wiedzą na temat owczarków, mam do nich wielki szacunek i zaufanie. Jeżeli będziesz miała chęć i czuła potrzebę, by skorzystać z rad doświadczonych ludzi, dla których owczarek nie ma tajemnic

, to daj znać, podrzucę Ci kontakt do Ani (tylko Ją wcześniej uprzedzę).
Jeszcze raz - powodzenia i trzymam za Was kciuki

.