Toruń/Czarny 4miesięczny Piotrello. Już w nowym domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 17:55 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

Dzięki za pw. Piotrello zamieszka na osiedlu Kazimierza Wielkiego.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pon sty 31, 2011 18:52 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

hej,ja też mieszkam na tym osiedlu :ryk: To wet. o którym pw jest tu. :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pon sty 31, 2011 21:45 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

Czyli dzisiejsze życzenia urodzinowe się spełniły :mrgreen: :piwa: :piwa: :piwa:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto lut 01, 2011 12:57 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

justyna p pisze:Czyli dzisiejsze życzenia urodzinowe się spełniły :mrgreen: :piwa: :piwa: :piwa:

Z tego wynika, że tak. A Piotrka zawożę do nowego domu w sobotę w swoje imieniny. :mrgreen:

ula-misia pisze:hej,ja też mieszkam na tym osiedlu :ryk: To wet. o którym pw jest tu. :ok:

To będziesz blisko Piotruli :wink: To chyba jakieś duże osiedle jest, co nie?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lut 01, 2011 17:11 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

poproszę adresik-ciocia Ula zajrzy do dziecioka sprawdzi czy mu się krzywda nie dzieje :ryk: :ryk: :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Śro lut 02, 2011 12:04 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

Nieźle, czy to jakieś przeznaczenie :?: To samo osiedle, a więc Piotr będzie pod dobrym okiem. :ok:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro lut 02, 2011 13:01 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

a może jak go odwiedzę poczęstuje mnie chrupkiem i wodą albo się razem pobawimy myszkami :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Śro lut 02, 2011 13:14 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

Cieszę się, że Piotrek znalazł dom, ale jednocześnie bardzo się denerwuję, mam duży stres przez to wszystko.
Boję się jak on sobie poradzi w nowym miejscu, z nowymi ludźmi, kotem, że przeżyje to mocno.
Martwię się o samą drogę do Włocławka, bo godzinkę się jedzie. Piotrek się bardzo zestresuje jazdą.
No boje się jak cholera.
Coraz gorzej znoszę "wyadoptowywanie" kotów do nowych domów, kiedyś było mi łatwiej. Teraz za długo to trwało. Do tej pory moje koty tymczasowe znajdowały dom w ciągu miesiąca i to jest taki optymalny czas. Kot i ja nie zdążymy się jeszcze mocno do siebie przyzwyczaić i zżyć. A Piotrek jest u mnie od 14 listopada i akurat teraz zaczął się zmieniać, wcierać we mnie, bardzo się rozgadał, pomrukuje, pomiaukuje, kontaktowy się zrobił, a ja, wyrodna, go oddaję. :twisted: Ale muszę to zrobić, bo inaczej miałabym kotów kilkadziesiąt w ciągu roku.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Śro lut 02, 2011 15:32 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

nie martw się tak bardzo-będzie dobrze. Piotrello dobrze zniesie drogę napewno/to tylko godzinka lub 45 min. w zależności od .../.Jak już będzie w domku musi się rozejrzeć i wszystko poznać/co ja Tobie to wszystko już wiesz/ . Mam nadzieje,że domek niewychodzący :kotek: bo jak go zobaczę samopas to zarekwiruję :P :piwa:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Śro lut 02, 2011 21:36 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

Nie przejmuj się Piotrek jest młody, szybko przyzwyczai się do nowego otoczenia.
Ja od dwóch dni mam w domu Frezję około 6-7 lat, wzięłam ją od dziewczyn z Fundacji. W zasadzie nie chciałam mieć więcej kotów niż 2, które już mam i te bezdomne, które leczę i dokarmiam, ale Frezja ma raka tj. guza złośliwego i nieoperacyjnego w uchu. Podczas wizyty w Fundacji gdy ją zobaczyłam (siedziała ciągle na drapaku bojąc się innych kotów, widok smutny) pomyślałam, że dam tej kotce dom do końca jej dni. Nie wiem, ile to będzie: miesiąc, dwa, rok, ale w tym czasie będzie żyła w spokoju, bez zaczepek, bez zgiełku, będzie mogła przejść się po mieszkaniu a nie sterczeć ze strachu na tym nieszczęsnym drapaku. Frezja na początku wychodziła najdalej do połowy pokoju, ale dzisiaj już była zwiedzić mieszkanie. Widzę strach w jej oczach kiedy tak chodzi, bo nie wie, czy zaraz nie wyleci zza rogu jakiś szalony kot, który ją podrapie albo ugryzie. Frezja jest bardzo spokojna, takich kotów jak ona jest w Fundacjach i Schroniskach wiele, te koty są tam nieszczęsliwe, mimo, że mają jedzenie i jest im ciepło. One cierpią, bo są szykanowane i czują ciągle strach, więc siedzą w jednym miejscu i się nie wychylają, żeby nie oberwać. Po kilku dniach widzę jak boi się Frezja, jak chowa się jak usłyszy jakiś hałas bądź zrobię przy niej za gwałtowny ruch.
Frezja jest już w podeszłym wieku i bardzo chora a z dnia na dzień przyzwyczaja się do innego otoczenia, Piotrkowi będzie łatwiej, jest młody i zdrowy, przeżyje tą przeprowadzkę.

golla

Post » Śro lut 02, 2011 21:45 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

święte słowa :oops: Wogóle jesteście bardzo dzielne i wrażliwe dziewczyny.Podziwiam Was :1luvu:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Śro lut 02, 2011 21:55 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

Piotrusiu,ciocia Renata też trzyma kciuki za twój nowy domek.Oby był najlepszy na świecie :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Poryczałam się,ale tym razem ze szczęścia.
Agatko,Maniuś jeszcze nie jest adopcyjny a ja już się zamartwiam jak to będzie jak będzie musiał się z nami rozstać. :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Czw lut 03, 2011 10:27 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

Ula-misia, ja pierwszy raz wzięłam takiego chorego kota do siebie, nie wiem, czy okażę się dzielna, trochę mam pietra.
Renatab, Maniuś trafi na dobry domek, bo go wybierzesz sama, ewentualnie wspólnie z Agatą, dobry domek to radość dla jego opiekuna, nie ma się co martwić, będzie dobrze. Nie jeden już kot został wyadoptowany w pewne ręce :ok:

golla

Post » Czw lut 03, 2011 13:20 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

renatab pisze:Piotrusiu,ciocia Renata też trzyma kciuki za twój nowy domek.Oby był najlepszy na świecie :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Poryczałam się,ale tym razem ze szczęścia.
Agatko,Maniuś jeszcze nie jest adopcyjny a ja już się zamartwiam jak to będzie jak będzie musiał się z nami rozstać. :(

Nie jest to łatwe. Pierwszym moim adopcjom towarzyszyły łzy, potem było lepiej już i nie ryczałam, ale teraz czuję, że znowu będę w kiepskim stanie, zwłaszcza, że ogólnie nie jestem w dobrej formie psychicznej ostatnio.

Dziękuję Wam za kciuki za adopcję Piotrka.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt lut 04, 2011 13:40 Re: ToruńCzarny 3miesięczny Piotrello. Pakuje się do nowego domu

Rano Piotrek szalał jak zwykle nieświadomy, że jutro czekają go zmiany. Żal mi go bardzo :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[poprzednia][następna]