Operacja ortopedyczna / miłość Zuzanki - str11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 12:13 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

ASK@ pisze:jak malusia dzisiaj?
Ciągle o niej,o was myślę i trzymam kciuki :ok:

Dziękuję, czuję to.
Pusia stabilnie, ale wyraźniej poprawy nie ma.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lut 02, 2011 12:22 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Ona słabiutka.Wiele przeszła.Musi odtajeć i nabrać sił.
Mocno was przytulam!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 04, 2011 11:09 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

Jaka tam z niej Pusia, chyba Szkieletusia.
Nie przyjmuje już jedzenia ze strzykawki. Cienka jak palec. Takie biedactwo!
Łzy same lecą, gdy na nia patrzę.
Lekarze przyznają, że może to być z powodu niedotlenienia nerek na skutek narkozy.
I po co ja ją wyrwałam na tę operację!!!!! :cry: :cry:
Nigdy w swojej kociej "karierze", nie miałam czegoś takiego.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Pt lut 04, 2011 11:10 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

pomysl co bys czula gdybys jednak tego nie zrobila
malo co da sie przewidziec lub czemus zapobiec
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt lut 04, 2011 11:22 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

Maryla pisze:pomysl co bys czula gdybys jednak tego nie zrobila
malo co da sie przewidziec lub czemus zapobiec

Dzięki Marylko.

Prakseda

Post » Pt lut 04, 2011 11:23 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

może to być z powodu niedotlenienia nerek na skutek narkozy

nie ma czegos takiego
może mała miała niewydolność nerek wcześniej, a operacja ja zaostrzyła
robiłaś jej powtórkę badań?
trzeba było ją zoperować, nie przewidzimy wszystkiego :(
AnielkaG

Post » Pt lut 04, 2011 11:39 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

AnielkaG pisze:
może to być z powodu niedotlenienia nerek na skutek narkozy

nie ma czegos takiego
może mała miała niewydolność nerek wcześniej, a operacja ja zaostrzyła
robiłaś jej powtórkę badań?
trzeba było ją zoperować, nie przewidzimy wszystkiego :(

Na pobranie krwi (o ile sie uda pobrać) idziemy jutro.

Prakseda

Post » Pt lut 04, 2011 11:43 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

Powtórzę się.
Nie obwiniaj sie o nic.Nawet tak nie myśl!
Wiem ,trudno tego nie robić patrząc na szkieletorka.
Ale mała nie miała wyboru.

Trzymam kciuki.

Posadziłaś ją na ciepłym termoforku? Jakoś wierzę w to ciepełko. One instynktownie lgną do tego. A moze dać krzą pierś+kleik jak conwy jeść nie chce? Oby zaskoczyła.

Kciuki mocne dla Was.
Wygłaszcz chudzinkę i powiedz,że nie ma prawa numerowac w ten sposób.
:ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 04, 2011 11:49 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

:ok: :ok: dla was. A jak nie smakuje conva to może recovery? Julinka jak była chora to dostawała ten pasztet i chciała jeść a convą pluła dalej niż widziała. Tylko nie wiem, czy przy nerkach można podać coś takiego - Julka miała całkiem inny problem :( ....
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 04, 2011 12:22 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

Zostwiam ją pod kołdrą na dwóch termoforach. Jak jestem w domu, dogrzewam pokój olejakiem. Temperatura powietrza 26 st. Ona wstaje tylko na siusiu. Ale dziś w nocy zsiusiała się w łóżko i częściowo na mnie.
Ja juz przestałam trzymac się diety niskobiałkowej. Po gerberkach w formie zupek jarzynowych ma wodnistą kupkę. Najlepiej do tej pory szły jej Gerberki pasztety kuczakowe z dodatkiem Conva. Dziś rano jednak pluła i zaciskała ząbki. Oby jadła cokolwiek.
Wszystko to źle wróży.
Dostaje oczywiście zestawy odżywcze typu Duphalyte, Catosal, Combivit, razem z płynami.

Prakseda

Post » Pt lut 04, 2011 13:01 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

Prakseda pisze:Jaka tam z niej Pusia, chyba Szkieletusia.
Nie przyjmuje już jedzenia ze strzykawki. Cienka jak palec. Takie biedactwo!
Łzy same lecą, gdy na nia patrzę.
Lekarze przyznają, że może to być z powodu niedotlenienia nerek na skutek narkozy.
I po co ja ją wyrwałam na tę operację!!!!! :cry: :cry:
Nigdy w swojej kociej "karierze", nie miałam czegoś takiego.

Przecież Ty jak i Ci, którzy wspomogli finansowo chcieli ratować koteczkę! Nie możesz się obwiniać, chciałaś jak najlepiej. Kciuki za Pusię :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Sob lut 05, 2011 1:20 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

wieczór,
bo raczej nie był dobry. Wieczorem w piatek odeszła biedna koteczka.
Prakseda prosiła mnie abym o tym napisała. Szczególy napisze sama w poniedziałek.
Grazyna
Grażka

Bombelek

Od: Śro cze 16, 2004 13:31

Post » Sob lut 05, 2011 6:04 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

PUSIU KOCHANA [*]
Tak strasznie mi przykro.
Agnieszka trzymaj się.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lut 05, 2011 7:12 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

Pusiu :cry: ,strasznie przykre (*)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob lut 05, 2011 10:51 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna–coraz gorzej!!!!!

Pusiu [i] :(
Moja Rebeka z Palucha umarła w piątek rano, czeka Tam na Ciebie koteńko malutka. :cry:
Ostatnio edytowano Pon lut 07, 2011 10:26 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

[poprzednia][następna]