Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Nowe zycie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 8:06 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Nie wiem, co Ty robisz innego, ale mi tez wiecznie kasy brakuje. Powinnismy pisac wszystko i sprawdzac. Ale do tego jestem niestety za leniwa.

Zanim tu zacznie sie znowu cyrk, opowiem Wam moja przygode. Wczoraj z bratem rozebralam wersalke i chcialam z nim przeniesc. Okazalo sie, ze jestem jednak za slaba i teraz wersalka stoi w dwuch czesciach w kuchni. Emil tronuje calkiem u gory, bo jedna czesc stoi kantem do gory. Zdjecia mam. Dzieciakom to sie podoba, bo maja w kuchni teraz fajny plac zabaw.
Mi to niestety poszlo jeszcze gorzej na kosci. Napompowalam sobie materac taki duzy. Ok, dlugo go juz nie uzywalam, bo nie bylo potrzeby, ale komus wypozyczylam kiedys. Ten ktos mi niestety nie powiedzial, ze pewna dziurka mi bedzie robic zycie ciezejsze… Materac przygotowany do spania, Doro sie kladzie i chce patrzec w telewizor. Po jakims czasie miarkuje, ze twardo sie zaczelo robic. Nie chcialam w to uwiezyc, bo syczenia powietrza nie slyszalam. Wiec nie pozostalo mi nic innego, jak dmuchac inny, bardzo waski materac, jak kiedys mieli w Polsce z tej grubej gumy i materialu, i spac na takim waziutkim czyms z moja gruba dupska. Rano nie czulam nic, tak „fajnie“ sie na tym spalo. Teraz nie kupie sobie juz nic innego i nie wiem, czy mi sie uda potem znalesc dziure i dobrze zakleic. Toc jakos musze spac tam jeszcze…

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro lut 02, 2011 8:10 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

O kurde! :evil: I jesteś przekonana, że masz materac a on dziurawy i to akurat teraz kiedy tak bardzo potrzebny

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lut 02, 2011 8:14 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Troche sie wkurzylam, ale z materacami to niestety trzeba sie z tym pogodzic, ze tak jest. Przeczucie takie mialam, bo juz raz dostalam dziurawy z powrotem i nikt mi nic nie powiedzial. Ludzie sa niewdzieczni.
Na nowe mieszkanie i zanim bede miala normalne lozko, mam takie cudo http://www.direktkauf.net/shopbilder/ma ... _66978.jpg Ale jak go teraz otworze, to sie w ten sam karton nie zmiesci i wiecej miejsca bedzie zajmowal.

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 8:15 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

SecretFire pisze:Na nowe mieszkanie i zanim bede miala normalne lozko, mam takie cudo http://www.direktkauf.net/shopbilder/ma ... _66978.jpg Ale jak go teraz otworze, to sie w ten sam karton nie zmiesci i wiecej miejsca bedzie zajmowal.

Rodzice też taki mają - bardzo fajny. To dobrze, że na nowe masz ale tutaj też jeszcze trochę musisz pospać

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lut 02, 2011 8:27 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Cos do wieczora wymysle. Zeby nie futra, to bym do rodzicow poszla, ale tam bym spokoju nie miala. Jak inaczej nie bedzie szlo, to bede spala na tej ogromnej poduszce ze styropianowymi kulkami.

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 8:27 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Witajcie Słoneczka! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 02, 2011 9:25 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Jakie zajerzyste łóżeczko :piwa:
A przygody współczuję - ludzie jednak bywają bezczelni :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 02, 2011 9:28 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

No niestety - ja muszę nowy statyw kupić, bo jakaś łajza w pracy mi zepsuła, ale nie ma odwagi się przyznać :twisted:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 02, 2011 9:28 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Strasznie bezczelni, dlatego juz staram sie nic nie pozyczac.

Te dmuchane nowe ma ten materac wkladany, wiec moga sie jeszcze wiecej ludzi przespac, bo w tym korycie tez idzie spac.

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 10:27 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Mieliśmy taki materac jak na zdjęciu. Mieliśmy go jeden dzień. W nowym mieszkaniu, jeszcze pustym, napompowaliśmy go na wieczór, ułożyliśmy się wygodnie i wtedy Kizik nagle zapragnął zabawy. Zrobił jedno jedyne "pac" łapką, pech chciał, że miał wysunięte pazurki :mrgreen:
Wcześniej tez mieliśmy taki podobny na naszej hacjendzie ale spać się nie dało, bo to powietrze w środku w nocy robiło się zimne i spało się jak na tafli lodu, coś strasznego dla mnie piecucha. Miałam jedną kołdrę zamiast prześcieradła i drugą na sobie a i tak marzłam 8O
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro lut 02, 2011 10:29 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

No co Ty?
A tak pieknie wygląda :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 02, 2011 10:45 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Na materacach to wiadomo, ze jest zimniej. Ale na takie pacanie to mam ogromna podwojna koldre, ktora materac z wszystkich stron przykryje i futra nie maja dostepu do gumy. A w mieszkaniu moge karolyfer miec wlaczony na okraglo, tak ze jakos bedzie. Gorzej niz teraz napewno nie...

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 11:35 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

SecretFire pisze:Na materacach to wiadomo, ze jest zimniej. Ale na takie pacanie to mam ogromna podwojna koldre, ktora materac z wszystkich stron przykryje i futra nie maja dostepu do gumy. A w mieszkaniu moge karolyfer miec wlaczony na okraglo, tak ze jakos bedzie. Gorzej niz teraz napewno nie...

I tak Dorotko wszystko wspaniale, szybko i fachowo to zorganizowałaś, podziwianko :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lut 02, 2011 11:39 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

:1luvu: Dziekuje Aniu. Ale tez i innego wyjscia nie mialam. Raz, ze nikt mi nie pomagal a po drugie bylo tez strasznie malo czasu.
Dzis pakuje dalej, wczoraj za dlugo walczylam z wersalka.

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 12:20 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

babajaga pisze:Wcześniej tez mieliśmy taki podobny na naszej hacjendzie ale spać się nie dało, bo to powietrze w środku w nocy robiło się zimne i spało się jak na tafli lodu, coś strasznego dla mnie piecucha. Miałam jedną kołdrę zamiast prześcieradła i drugą na sobie a i tak marzłam 8O

to mogło miec swoje dobre strony http://portalwiedzy.onet.pl/4869,25297, ... pisma.html
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

[poprzednia][następna]