Bezogonka Stella i Fubu już w swoich ds! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 14:19 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Ale Fubu jest szczęśliwy :1luvu:
bardzo się cieszę ,że znalazł domek :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sty 28, 2011 16:04 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Jaki błogi wyraz pysia ma Fubu na tej pierwszej fotce :D Cieszę się, że los uśmiechnął się do kocurka :1luvu:

Banite, mam nadzieję, że będziesz czasem pisać, co słychać u Fubu i też czekam na zdjecia Fubu-Tito :ok:
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Wto lut 01, 2011 8:19 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

W sprawie Ricardo - gość okazał się być dziewczynką 8O więc moje dziecię nadało mu imię Stella. Ma się dobrze, choć Alę mogą znów podejrzewac w szkole o cięcie się - kicia nawet zawinięta w kocyk strasznie walczyła, żeby się nie odrobaczać :evil: Trochę boi sie ludzkiej ręki - zwlaszcza w okolicy pupy, ale jak ją zacząć powoli i spokojnie głaskać, to dość szybko zaczyna mruczeć :) Niestety wczoraj wieczorem zauważyłam, że trochę utyka na prawą tylną łapkę - czy miała tak też w chronisku? Bo jak przyjechała, to siedziała w łazience przez kilka dni na kwarantannie i nie zauważyłam czy wcześniej też tak było. Teraz gania się z Julinką słodyczką z ADHD i wyjada z każdej pełnej miski :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 01, 2011 9:29 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

To poproszę też zdjęcia Tito
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto lut 01, 2011 13:25 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Ricardo dziewczynką :roll: No pięknie, bardzo Cię przepraszam za przekłamanie... Biedna kicia, ciekawe czemu obawia się człowieka. Może ma to związek z tym ogonkiem - bo nie wiemy, jak go straciła.

W schronisku, o ile wiem nie utykała, nie było żadnych takich problemów.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lut 01, 2011 14:53 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Szaleje z Julką i Koibito więc możliwe, że sobie coś naciągnęła. Choć już w łazience mi się zdawało, ze dziwnie chodzi, ale biorąc pod uwagę przestrzeń do dyspozycji kici, trudno było cokolwiek stwierdzić. :wink: Ogonka też nie oglądałam, bo dotyk w okolicy pupy wywołuje u niej panikę :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto lut 01, 2011 14:58 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Alienor pisze:Szaleje z Julką i Koibito więc możliwe, że sobie coś naciągnęła. Choć już w łazience mi się zdawało, ze dziwnie chodzi, ale biorąc pod uwagę przestrzeń do dyspozycji kici, trudno było cokolwiek stwierdzić. :wink: Ogonka też nie oglądałam, bo dotyk w okolicy pupy wywołuje u niej panikę :(

Biedna Mała :( Czyli to teraz Rica? :wink:
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Wto lut 01, 2011 15:05 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Nie - Stella. Moje dziecko zagroziło wyprowadzką do tatusia, jak przynajmniej nie pozwolę kici nazwać :wink: Ostatecznie wzięta pod jej nieobecność i bez jej zgody :roll: A Rica to znaczy " smaczna" - nie chcemy przecież, żeby ktoś spróbowal zjeść kicunię, prawdfa? :wink:

Alienor

Post » Śro lut 02, 2011 8:24 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Stella dziś raczyła mnie dobudzić pawiem (budzik zadzwonił a nie miałam siły wstać - na ten odgłos momentalnie się ruszyłam :wink: ) wiec na trochę wraca do klaty. W ten sposób wyłapię czy jeszcze jakiś pójdzie no i ewentualnie można wykluczyć zjedzenie czegoś, czego nie powinna ruszać. To zresztą może być efekt odrobaczenia, więc i urobek kuwetkowy się przejrzy bez wątpliwości czyje to :roll:

Alienor

Post » Śro lut 02, 2011 11:06 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Alienor - mam nadzieję, że pawik to nic poważnego...

banite - co tam u Fubu, jak kocio-psie stosunki? :)

Liwia_

Post » Śro lut 02, 2011 11:48 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Trzymam kciuki za zdrowie kotki

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lut 03, 2011 8:00 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Kicia ma się w zasadzie dobrze - wczoraj zwiała jakoś z klaty i dziś rano powitał mnie znów pawik :roll: Je, bawi się ok. Niestety nadal utyka lekko na prawą tylną łapkę - jutro pojadę z nią do weta, gdzie w razie czego mogą diagnozować. Zdjęcia zrobi się dopiero dziś - nie mam aparatu (sprawnego) a dziewczyna, która mi go użycza (i foci koty) nie mogła wczoraj podejść do mnie :(

Alienor

Post » Czw lut 03, 2011 10:56 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Alienor pisze:Kicia ma się w zasadzie dobrze - wczoraj zwiała jakoś z klaty i dziś rano powitał mnie znów pawik :roll: Je, bawi się ok. Niestety nadal utyka lekko na prawą tylną łapkę - jutro pojadę z nią do weta, gdzie w razie czego mogą diagnozować. Zdjęcia zrobi się dopiero dziś - nie mam aparatu (sprawnego) a dziewczyna, która mi go użycza (i foci koty) nie mogła wczoraj podejść do mnie :(

Pytałam czyw schronisku zauważyli,żeby utykała...niestety nie.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lut 03, 2011 11:13 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

To widać tylko jak patrzysz od tyłu, Stella idzie powoli (przy biegu zanika to kulenie) i nie jest ono mocne. Musieliby się przypatrywać dłuższy czas żeby załapać. Wszystko wygląda dobrze u kici - może te pawiki to po prostu "taka uroda"? Tak czy owak jak będę z tą nogą to i o pawiach wspomnę. :ok:

Alienor

Post » Czw lut 03, 2011 18:17 Re: WISIAŁ NA KRATKACH I PŁAKAŁ-Fubu-DS!Bezogonek szuka DS:)

Dzwoniłam dziś do domku Fubu, wszystko tam ok, sam Fubu poczuł się już pewnie. W przyszłym tygodniu wybieram się do Fubu z wizytą, baaardzo chętnie osobiście chłopaka wygłaszczę. Szkoda tylko, że Fubu ciągle nie przekonał się całkowicie do pieska.

Liwia_

[poprzednia][następna]