PO EKSMISJI KAN PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!kotów wciąż przybwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 15:37 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Mruczeńka1981 pisze:Dziewczyny, a macie apel na facebooku? Ja tam nie jestem zalogowana, ale podobno warto coś w tym kierunku podziałać. Ile musi być podpisów i kiedy będzie wiadomo coś więcej?

Mruczenko, jest fejsbuk, jest artykul na lokalnym portalu, sa watki na innych forach. Nie ma okreslonej liczby podpisow, a termin zalezy do Katipe, kiedy bedzie miala chwile by zlozyc wizyte prezydent

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto lut 01, 2011 15:40 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

katipe pisze:dzisiaj w naszej lokalnej TV będzie reportaż o RTOZ, materiał na pewno będzie też w Gazecie Radomszczańskiej (wychodzi w czwartek) i w Dzienniku Łódzkim (wychodzi w piątek).
a ja pracuję nad artem o domkach tymczasowych.. chociaż widzę że coraz mniej kociaków do wydania, ale to dobrze :mrgreen:

Kati, pewnie ze dobrze :) Jednak lokal jest ciagle potrzebny, problem koci sie sam nie rozwiaze a wiosna znow przybiedzie bied.

Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze Marcysia tak Ci za serce zalazla. Wiem cos o tym :ryk:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto lut 01, 2011 15:40 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

katipe pisze:a ja pracuję nad artem o domkach tymczasowych.. chociaż widzę że coraz mniej kociaków do wydania, ale to dobrze :mrgreen:

Ale chodzi przecież o propagowanie idei jako takiej, bo przecież nie jeden kot w potrzebie może się jeszcze znaleźć :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto lut 01, 2011 15:42 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Willow_ pisze:
katipe pisze:a ja pracuję nad artem o domkach tymczasowych.. chociaż widzę że coraz mniej kociaków do wydania, ale to dobrze :mrgreen:

Ale chodzi przecież o propagowanie idei jako takiej, bo przecież nie jeden kot w potrzebie może się jeszcze znaleźć :ok:

od marca-kwietnia będzie napływ!!! na bank :roll: poza tym KAN się nie zamyka...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lut 01, 2011 18:25 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

hej, Pusia ma szansę na DOMEK w Warszawie, ale dopiero po 20 lutego, bo teraz tam ferie się zaczęły....
a Gabi do Łodzi, mam nadzieję, że dogramy transport na czwartek.. :ok:

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lut 01, 2011 18:39 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

http://radomsko.pl/cms/cms_news.php?id=4703
wczoraj uchwalono nowy program współpracy z organizacjami pozarządowymi
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Wto lut 01, 2011 18:41 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

katipe pisze:http://radomsko.pl/cms/cms_news.php?id=4703
wczoraj uchwalono nowy program współpracy z organizacjami pozarządowymi

hm... nie widzę ochrony środowiska... :evil:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lut 01, 2011 19:13 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

nie ma ochrony środowiska a program nie był konsultowany przez RTOZ :-/
generalnie na kształt tego dokumentu wpływają same zainteresowane organizacje...
konsultacje odbyły się w grudniu od 13 do 27 - info o tym było na stronie urzędu i w jakichś tam gablotach
jedynym uchybieniem samorządowców jest to, że program ten powinien zostać uchwalony do 30 listopada 2010
no i co do formy konsultacji można mieć zastrzeżenia oraz do tego jak to zostało zorganizowane...
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto lut 01, 2011 19:19 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Nie ma jakieś procedury zaskarżenia tego, tym bardziej, że nastąpiło naruszenie procedur i zawitych terminów :evil:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto lut 01, 2011 19:22 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

teoretycznie można zgłosić to do wojewody, bo to jest ewidentne zaniedbanie, tzn nieprzestrzeganie terminu NIEPRZEKRACZALNEGO, można też powiedzieć, że RTOZ nie stawił się na konsultacjach ponieważ spodziewał się ich przed 30 listopada czyli w czasie przewidzianym ustawą. czyli coś jakby domaganie się unieważnienia konsultacji społecznych...
Obrazek

pluskwa6

Post » Wto lut 01, 2011 19:32 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

nie każdy czatuje przy gablotach - niektórzy zajmują się zwierzakami i swoją robotą. Nie mają osoby na etacie od biurowej roboty. Bo ich nie stać, w przeciwieństwie do ratusza. A w małym ośrodku , jakim jest Radomsko, organizacje się zna - miasto może swoją urzędową dłoń wyciągnąć i poinformować....
ale ok, jesteśmy gdzie jesteśmy...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lut 01, 2011 19:38 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

zwłaszcza jeśli organizacja regularnie zwraca się po pomoc i wiadomo powszechnie że boryka się z problemami...
no cóż trzeba będzie spłodzić następne pismo... po tym jak pojawi się odpowiedź na petycję.
Obrazek

pluskwa6

Post » Wto lut 01, 2011 19:50 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

właśnie obejrzałam reportaż o KAN w naszej tv.
Oczywiście pani z UM powołała się na to że w mieście działa schronisko, ale reporterzy z TV byli w schronisku i facet stamtąd powiedział że mają 20 miejsc tylko i wszystkie zajęte. To może być dla nas argument że 20 miejsc to jak widać za mało!

Jutro ustalę z Andżeliką kiedy dokładnie pójdziemy do UM, w każdym razie to już ostatnie dni zbierania podpisów a więc do boju!
Obrazek

katipe

Post » Wto lut 01, 2011 20:32 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Prawie 130 podpisów nie zostało potwierdzonych - w tym dużo osób z Radomska nie potwierdziło podpisów :? Może trzeba przejrzeć listę i sprawdzić - może ktoś znajomy nie potwierdził podpisu :?: I poprosić o potwierdzenie .....

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lut 01, 2011 21:02 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Przejrzałam listę i wysłałam prośbę o weryfikację maila do wszystkich moich znajomych którzy tego nie zrobili. Dwie osoby potwierdziły maila, kilka kolejnych mówi że nic nie dostało... i nie wiem co w takim przypadku, czy mogą jeszcze raz się podpisać tylko użyć innego maila?
Obrazek

katipe

[poprzednia][następna]