DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 9:30 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Marzenia11 pisze:Z własnego doswiadczenia wiem, że im bardziej mi na czymś zalezy, tym pewniej, że kot to oleje i zrobi dokładnie odwrotnie. Więc niech odpuści starania się o jej względy - niech po prostu się bawi, daje smakołyki (ale uwaga: tuczą!! :D ) gdy podejdzie do niego badź się zbliży to niech wtedy głaszcze ale tyle ile ona chce itp. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

no tylko na powąchanie ręki podchodzi , on sienie narzuca a i powiedziałam mu żeby nie patrzył jej w oczy ....
co do tuczenia to jej nie zaszkodzi :wink: taka to chudzinka :) nie to co Franek (już troche i tak odchudzony)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto lut 01, 2011 10:25 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Witam wszystkich z rana ;)
Marzenia, ok , skorzystam z tej strony co mi podałaś ;) :ok:

EdytaB_a, no tak to jest, że kotek upatrzy sobie jednego właściciela, a więc do innych podejdzie, lecz nie chętnie, nie śmiale.. (tak jak to napisałaś tylko na powąchanie ręki) . z czasem zobaczysz że Lala się przyzwyczai i wkońcu zrobi ten pierwszy krok (?) :roll: :D
trzymam kciuki :ok: :ok:

Coś smarti tutaj ostatnio nie widzę :roll:

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Wto lut 01, 2011 10:30 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Kochany Promyś :1luvu:

Edytko, nic na siłę, może się w końcu Laleczka przełamie :ok:
A tak z innej beczki - fajnie, że masz w podpisie cytat Lorda Paradoksa :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 01, 2011 10:51 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Marzenia11 pisze:Ojej, a moje właśnie wcinają z uwielbieniem te nowe rodzaje RC Exigent... :roll: nawet kosztem rezygnacji z mięska i mokrej karmy :roll: :roll: :roll: nie podoba mi sie to, ale nie dam się kotom przestawić tylko na suchą... Gibutku, zdradź mi tę tajemnicę - w jakich ilościach i czym karmisz swojego kocurro, że Ci spadł z wagi? Jestem żywotnie tym zainteresowana :D

100gx2 dziennie, kurczak i tylko kurczak (w ramach urozmaicenia podjada Sibelkowego tuńczyka i raz na sto lat jajkowego Gourmeta ale tego dostaje mniej niż przysmaków ;) ). Dostaje albo Sushicata kurczak z oliwkami - tam jest 2% ryżu (2 puszeczki dziennie) lub dużą puszkę Cosmy kurczak w galarecie podzieloną na 2 dania lub na jedno danie puszkowe (to co wymieniłam) a na drugie gotowana pierś z kurczaka. Do tego przysmaki tylko tzw. naturalne - Thrieve lub Cosma - suszone na wiórek krewetki lub mięsko kuraka (drogie to jest ale najmniej tuczące). Ma tez suche do woli ale musi je sobie z kulki wykulać :D więc ma przy jedzeniu trochę ruchu ;)
Myślę że to kwestia monodiety. Do tego dostaje witaminy i inne takie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 01, 2011 10:55 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Erin pisze:Witajcie bladym świtem! :)
Ja swoim futrom kupuję ostatnio jedną karmę Royala - Intense Hairball.
A jako bytówki daję Boscha, Nutra Nuggets, Brita, Bozitę.
Pomijając już nawet skład, uważam że RC się po prostu skiepścił.
A to mleko chętnie wypróbuję, bo moje kociaste bardzo lubią chłeptać.
A Winston, nawet w promocji, może faktycznie puścić z torbami.

Cieszę się, że z kociakami jakoś się układa.
A Promyś to ma teraz specjalny "tron", że robi wszystko jak książę? :wink:

Te tez próbowałam - miałam codzienne odkurzanie chrupek bo cfaniaki wyrzucały te chrupki z miski i jadły RC. Przy Sibel nie mogę im dać tylko tej karmy na którą chcę przestawić bo ona potrafi cały dzień nie jeść :roll: a na to nie pozwolę.
RC jest taki i taki - zależy od rodzaju. Składy trzeba czytać i tyle. Mi najbardziej się Purina podoba - co z tego - sama jej przecież żreć nie będę :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lut 01, 2011 11:01 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Gibotkowa, współczuję z niejadkiem i cfaniakami. Moje to najchętniej mięso by szamały, ale jak są chrupki, łaskawie zjedzą.
Chociaż nie każda karma smakuje im tak samo mocno, oczywiście. Odkłaczacza z Royala bardzo lubią i Boscha Grande też. Do Brita się trochę przykonywali.

Erin

Post » Wto lut 01, 2011 11:06 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Erin pisze:Gibotkowa, współczuję z niejadkiem i cfaniakami. Moje to najchętniej mięso by szamały, ale jak są chrupki, łaskawie zjedzą.
Chociaż nie każda karma smakuje im tak samo mocno, oczywiście. Odkłaczacza z Royala bardzo lubią i Boscha Grande też. Do Brita się trochę przykonywali.

No u mnie całe opakowania koniec-końców lądowały w odkurzaczu :evil:
Mięsko to Miecio lubi ale po surowym haftuje - dostaje gotowane. Sibel z mokrych je tylko tuńczyka - jest monofagiem ;) i to tylko dwa rodzaje. Ostatnio był sukces bo zjadła krewetki - ona je Animonde biały tuńczyk z krewetkami (innego rodzaju nie tknie tylko zakopuje - potrafi tak pół godziny) ale ona jadła bez krewetek bo jak trafiła na krewetkę to było po jedzeniu, więc jej wydłubywałam te krewetki :roll: Ale ostatnio je razem z krewetkami. Oprócz tego czasem zje tuńczyka z narybkiem białych ryb z Sushicata i baaardzo rzadko jajkowego gourmeta - najciężej jest "odgadnąć" na co Jaśnie Pani ma w danym dniu ochotę :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lut 01, 2011 11:11 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Przepraszam, zrobiłam literówkę w Twoim nicku :oops: To z rozpędu 8)
Tak czytam o Twoich kotach i dochodzę do wniosku, że u mnie przeginają w drugą stronę. Nic tylko mięcho! Dawaj mięcho! :twisted:
Pumek robi się kwadratowy, a ja zachodzę w głowę, jak go odchudzić. Reszta jakoś trzyma linię, ale ta Bambaryła moja kochana to chodzący przewód pokarmowy. On już będzie, że tak się wyrażę, siedział na tym, co wcześniej zjadł, a jeszcze będzie darl paszczę o więcej :roll:

Erin

Post » Wto lut 01, 2011 11:11 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Erin pisze:Przepraszam, zrobiłam literówkę w Twoim nicku :oops: To z rozpędu 8)
Tak czytam o Twoich kotach i dochodzę do wniosku, że u mnie przeginają w drugą stronę. Nic tylko mięcho! Dawaj mięcho! :twisted:
Pumek robi się kwadratowy, a ja zachodzę w głowę, jak go odchudzić. Reszta jakoś trzyma linię, ale ta Bambaryła moja kochana to chodzący przewód pokarmowy. On już będzie, że tak się wyrażę, siedział na tym, co wcześniej zjadł, a jeszcze będzie darl paszczę o więcej :roll:

Nie przepraszaj za takie pierdoły ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lut 01, 2011 11:12 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Erin pisze:Przepraszam, zrobiłam literówkę w Twoim nicku :oops: To z rozpędu 8)

Na mięsie tak tyje? 8O Przecież to czyste białko :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lut 01, 2011 11:17 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Gibutkowa pisze:Nie przepraszaj za takie pierdoły ;)

:piwa: :piwa: :piwa:

Gibutkowa pisze:Na mięsie tak tyje? 8O Przecież to czyste białko :roll:

Nie, no chrupki też daję. Ale ostatnio naprawdę im ograniczam.
Nie wiem, może trzeba go codziennie przegonić, jak klacz wyścigową? :mrgreen:

Erin

Post » Wto lut 01, 2011 11:31 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Erin pisze: [Nie wiem, może trzeba go codziennie przegonić, jak klacz wyścigową? :mrgreen:

u nas odkąd zmieniałam system żywienia i przyszła Lala 9a moze przedewszystkim) schudło sie Frankowi.
Wczoraj Lala walczyła z serduchem surowym, Franek powąchał pobawił się i odszedł (Doli tylko na to czekała :) )

Sunshine307 pisze: EdytaB_a, no tak to jest, że kotek upatrzy sobie jednego właściciela,

Raczej upatrzyła sobie opiekuna :) Psy mają właścicieli a koty - właśnie za to kocham - że ich nie mają :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto lut 01, 2011 11:33 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Erin, może jakaś zbilansowana dieta, żeby koty nie stały się otyłe :roll:

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Wto lut 01, 2011 11:39 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine307 pisze:Erin, może jakaś zbilansowana dieta, żeby koty nie stały się otyłe :roll:

A jaka na ten przykład? Bo ja do tej pory karmiłam mięsem i suchym.

Erin

Post » Wto lut 01, 2011 11:44 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Erin pisze:Nie wiem, może trzeba go codziennie przegonić, jak klacz wyścigową? :mrgreen:

A to fakt - Mieczysław zwany "Koniem z Konina" (koniem, bo ma grzywę czarnych długich włochów na grzbiecie i jest z Konina ;) ) biega kilka razy dziennie jak młoda klaczka :D Ale wcześniej tez biegał a dopiero po zmianie menu zaczął chudnąć.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]